Kristina: vdaka za info .. moje spekulacie o tom, ako rozvrhnem prevody , su momentalne kompletne zastarale od momentu testu elipsoidu .. stacilo by mi 2x9 , ale 36z robi Shimano bez pavuka, co je problem. Mozno ale s 24T elipsoidom zistim, ze staci co mam
Veď to, toho by som sa bál, že veľká píla nebude mať také dobré nábehy ako má napr. Shimano, na malej to nevadí. Asi najjednoduchšie by bolo kúpiť malý ovál tak 24z na otestovanie, či to má vôbec význam. Cez leto niečo pozriem. Ja mám menší prešmyk na dvojprevodníky...
Vajca pod Ramonom som spomínal vedome a cielene
kindo - radenie presmyku som vobec nesteloval. presmyk je tusim 3x, starsi xtr.
okrem prevodnikov som menil aj retaz z 9 na 10tkovu, mozno aj to je dolezite spomenut.
Opýtam sa zbehlých - prechod z 30z klasika na 32z ovál --> malo by to význam? Neviem čo od toho čakať, na 30z sa mi jazdí fajn s kombináciou 11-42...len som zvedavý a dávno som nič nemenil na bajku
tak presiel som aj ja skusobne na ovalny prevodnik AB spolu so sadou Sram Eagle 12sp. Zopar rychlych postrehov :
- klasicky prevodnik som mal 36z, oval je 34z...obcas sa mi vsak pri ovale zda ze by som kludne zobral aj 36z ako som mal klasiku ( necitim zeby to bolo cca rovnako prevodovo tazke, proste ten ovalny 34z sa mi zda lahsi ako klasicky 36z )
- ovalny prevodnik oceni asi kazdy kto vsak slape hlavne kruhovo / ak niekto iba tlaci pedale smerom dole, mozno mu oval bude skor vadit
- hlavnu vyhodu vidim hlavne v tiahlych a miernejsich stupaniach, tam to skutocne ide paradne
- trosku som bike prebehol aj po drsnejsich zjazdoch, vyzera to ze napinak snad nebude treba
- uvidime co na ne povie retaz
No ja mam opačne pocity. na Treku som pri dvojplacke 22z kruh menil za 24z a bol som spokojný. Dával som všetko ako na 22Z a možno aj lepšie. Teraz na Felte mam jednoplacku 32Z oval a rátam že je to ako 30-34kruh. Už sa to tu rozoberalo. Za mňa choď do 32 oval a budeš spokojný. Ak nie, skus od niekoho požičať a vyskušaj.
Ahojte, už neviem ako tak skúsim sem napísať, mám
Sram eagle , 34z prevodník, komplet nové na novom biku,
Problém je keď sa opriem do pedálov, hlavne pri silovom kruteni počuť akoby praskanie-pukanie, neviem či to robí reťaz alebo prehadzovacka,.... Kľuky aj kazeta ako aj ostatne-vsetko čo sa dalo som dotiahol, neviem si stým rady a známy čo servisuju hovoria že to nemám riešiť, chcem sa opýtať či ste sa stým niekto stretol, predsa len je dráhy sys..a nechcem nič podcrnit. najazdené mám asi 300 km v teréne a 2 preteky, systém radi pekné. Vdaka
A si si isty ze to ide z pohonu? Mne pri silovom zabere tiez niekedy puka v biku ale je to kvoli necistotam. Ako pise Jezus moze to byt necistota na retazi....ale aj pri sedlovke, klukach.... Skus umyt bike wapkou (decentne) a malo by to pukanie zmiznut.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
steloval si aj radenie, ci len menil prevodnik ?
Vajca pod Ramonom som spomínal vedome a cielene
okrem prevodnikov som menil aj retaz z 9 na 10tkovu, mozno aj to je dolezite spomenut.
takto od klavesnice sa tazko radi
30t Čínsky prevodník má 2mm osadenie priamo vyfrézované z tela
- klasicky prevodnik som mal 36z, oval je 34z...obcas sa mi vsak pri ovale zda ze by som kludne zobral aj 36z ako som mal klasiku ( necitim zeby to bolo cca rovnako prevodovo tazke, proste ten ovalny 34z sa mi zda lahsi ako klasicky 36z )
- ovalny prevodnik oceni asi kazdy kto vsak slape hlavne kruhovo / ak niekto iba tlaci pedale smerom dole, mozno mu oval bude skor vadit
- hlavnu vyhodu vidim hlavne v tiahlych a miernejsich stupaniach, tam to skutocne ide paradne
- trosku som bike prebehol aj po drsnejsich zjazdoch, vyzera to ze napinak snad nebude treba
- uvidime co na ne povie retaz
Sram eagle , 34z prevodník, komplet nové na novom biku,
Problém je keď sa opriem do pedálov, hlavne pri silovom kruteni počuť akoby praskanie-pukanie, neviem či to robí reťaz alebo prehadzovacka,.... Kľuky aj kazeta ako aj ostatne-vsetko čo sa dalo som dotiahol, neviem si stým rady a známy čo servisuju hovoria že to nemám riešiť, chcem sa opýtať či ste sa stým niekto stretol, predsa len je dráhy sys..a nechcem nič podcrnit. najazdené mám asi 300 km v teréne a 2 preteky, systém radi pekné. Vdaka