tak ma napadlo, ze by som to mozno skusil, co k tomu budem potrebovat? okrem prevodnika (29?), ako je to s presmykom, radenim, retazou? bol by som rad keby niekto prispel informativnym prispekvom na tuto problematiku ;] nejake + a - a podobne tiez. dik
no ja som kupil novy bike 29 .ale som sa poriadne odubal .mam tam 36 x26 xt 8000 a 11 -40 tez xt 8000 .po rovine sa natom uslapem na smrt jak skrecok na koleisku . kolena s toho bolia a to nemam kondicku apsolutne ziadnu a mam tam furt 36x11-12-13 .predam to alebo vymenim za neco vacsie ale asi 38 nepomoze ? cize asi sa vratim ku klasike 40- 30- 22. jasne ze po terene je to parada ale ja aj po rovine a tam to je maaaalo strasne
Naozaj je to taký rozdiel oproti 3x11 (3x10)? Normálne si ma zneistil, či som dobre zvolil . Tiež to budem mať na jazdenie asfalt/les = 50/50. Rovnako 36x26 xt 8000 ale kazeta 11 - 42.
Keď som si robil tabuľku pomerov tak mi taký dramaticky rozdiel nevychádza. Napr. na 3x9 točím veľký prevodník a 11 len výnimočne (dole kopcom)..No sám som zvedavý ako to pôjde.
Čo sa týka módy znižovania počtu prevodníkov tak na to som nenaskočil a na full-e som ponechal 3x11. Pre moje XC jazdenie vyhovujúce.
podľa mňa to je úplne postačujúci najťažší prevod...to, že sa mu zdá, že po ceste ide stále 36x12,13 je úplne normálne, však na to tam tie prevody sú...a už len to, že ho kolená bolia značí, že tá spomínaná kadencia asi nebude ideálna...ale tak každý nech si dá, čo uzná za vhodné...kľudne aj 40x11
Tiež mi prišli čudné tie "závery". Príklad výjazdu kde zo 105 km je 35km asfalt a na ceste späť dolekopec.
V takých prípadoch (návrat a dolekopec) sa už zväčša nechávam unášať gravitáciou a nebuším do toho. http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=220283
to je len moj nazor a skusenost pre amaterov ako ja....ktory chcu aj na cestu raz za cas .. je to maalo ..do lesa je to parada . len ci my tam vojde ta 40-tka bo mam toto FD-M8025-xt a tam iba max 38 je pisane .potom by som musel vymenit aj presmyk .male kolasko 26 za neviem co zase penaze navyse . spravil to nekdo taketo ?
Ja som si tiež myslel, že 36ka bude na HT stačiť ale prvá 24 hodinovka v Kuchyni mi to vyvrátila. Na Anthemovi som mal SLX 40/26 a fungovalo to úplne v pohode. A nie je to o tom, že by som viac neukrútil ale v zjazde mi príde výhodnejšie krútiť menšími otáčkami, oddýchnuť, ale pri tom nestrácať (bohužiaľ to čo neukecáme hore kopcom musíme dobiehať smerom dolu) Ale vymieňať to teraz nejdem len ma to utvrdilo, že 1x niečo určite nie je pre mňa Ale každý musí prísť sám na to čo mu vyhovuje.
Mňa táto myšlienka 1x niečo, (pravdepodobne 11) napadne vtedy, keď ma občas neposlúcha prešmyk tak ako by som chcel, pripadne padne reťaz. No to sú veci ktoré sa dajú vyriešiť a na poslednom výjazde som dosť tlačil aj pri prevode 24/36, takže keď už jedno prevodník, tak v mojom prípade minimálne 46 kazetu , ale reálnejšie to vidím, že ostanem pri 2x10 a keď zoderiem kazetu 11-36, tak kúpim asi nejakú 11-40, to by mala byť dosť výrazná pomoc na veľké kopce
eb na 11-40 kazetu supni tam 22z ocel prevodnik a hotovo,lacnejsie ....ja by som bral namiesto 36/11 radsej jeden lahsi prevod na slapanie v lese ,zjazdujem po asfalte, len ked musim ,aj to vacsinou uz nehrotim ,ale ja jazdim kopce na traktoroch a 160 zdvihoch, takze kazdy ma ine priority...
kvakob to by bolo tiež riešenie a aj lacnejšie ako píšeš a kopce jazdím tiež na riadných gumách, teraz mám 2,4, zdvihy mám 140 mm, 29", no aj tak bike nie je žiadne xc chrtítko, ale veď toto som aj chcel len keď idem s bikermi čo majú xc mašiny tak si to trochu vytrpím, ale aspoň mám dôvod na zlepšenie kondičky. . Robiť nejaké odlahčovanie na plášťoch a pod. sa nechystám, radšej niečo ťažšie, no nech to aj niečo vydrží a o to viac si vychutnám zjazdy
dám to aj sem, snáď nebude vadiť, používate niekto takýto napinák s 2 prevodníkom https://www.bike-discount.de/en/buy/scada-chain-guide-133075/wg_id-384 občas reťaz spadne aj pri zapnutej brzde-či ak to nazvať , na shadow + prehadzovačke, prípadne ak viete o nejakom dobrom a relatívne lacnom riešení (tak do 30 €) dajte nejaký tip
kvakob no žiaľ tie návarky tam nemám, inak by som niečo také určite kúpil, zato som zvažoval inú možnosť, niečo ako som dal ten link, je tam písane 1-3 prevody, takže by to malo byť v pohode použiteľné, aj keď nemám s tým žiadne skúsenosti, preto sa pýtam . V rozbitom teréne mi padne reťaz skoro každý vjazd aj keď mám prehadzovačku shadow + a samozrejme ju vozím zamknutú, ale občas aj tak reťaz padne, čo nie je príjemné, najmä v nejakej technickej pasáži. lto ako kedy, niekdy dnu inokedy von, tak neviem či mám zle nastavené dorzy na prešmyku, dlžka reťaze by mala byť ok. V ľahšom menej technickom teréne mi reťaz nepadne skoro nikdy, no v rozbitom úseku dosť často, tak som myslel, že nejaký malý napináčik by to mohol vyriešiť a napr. aj Canyon používa napr. na niektorých spectraloch takýto typ napináku aj pri 2 prevodníku https://www.canyon.com/mtb/spectral/2017/spectral-cf-9-0-sl.html takže by to mohlo byť ok, asi žiadne lepšie riešenie nebude, pokiaľ tam nemám tie návarky. Alebo sa mýlim?
no musím to pozrieť detailnejšie,, len ten klasický ISCG úchyt tam nie je, tak som myslel, že takto to nepôjde. Zajtra sa na to pozriem, snáď budem trochu múdrejší
kym nie je blato a pod. je to fajn ,mal som na 3 prevodniku ,inak ked to chyti bordel moze spomalit pripadne az bloknut radenie ,ked sa znizi hybnost napinaku, na trojplacku ok ale ked je ina moznost na 2plac vyuzil by som...a dalsia vec zivotnost,odolnost ...
Hmmmm .. no inak napinak sa da zohnat aj na BB (stred), tak ze vyhodis jednu podlozku a pod misku. Ale nemozes mat pressfit Ale napinak to je nekonecna zalezitost, ktoru riesim aj ja. Ale mne retaz nepada, skor je hlucna. Co ma vlastne privadza na myslienku, ze mozes namiesto klasickych pil pouzit narrow-wide verzie a tam retaz nebude skoro vobec padat. Snad
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Naozaj je to taký rozdiel oproti 3x11 (3x10)? Normálne si ma zneistil, či som dobre zvolil
Keď som si robil tabuľku pomerov tak mi taký dramaticky rozdiel nevychádza. Napr. na 3x9 točím veľký prevodník a 11 len výnimočne (dole kopcom)..No sám som zvedavý ako to pôjde.
Čo sa týka módy znižovania počtu prevodníkov tak na to som nenaskočil a na full-e som ponechal 3x11. Pre moje XC jazdenie vyhovujúce.
Nie všetci bývame v lese a presuny sú nevyhnutnou súčasťou výjazdu. Alebo som zle pochopil "radu"?
V takých prípadoch (návrat a dolekopec) sa už zväčša nechávam unášať gravitáciou a nebuším do toho.
http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=220283
http://www.gravity-shop.sk/index.php?route=product/product&path=197_322&product_id=82
http://www.gravity-shop.sk/index.php?route=product/product&path=197_322&product_id=83
guide som mal nebolo to zle ,ale klasika je klasika ...neskor mozes prikupit aj naraznik ...ja ho nemam....http://www.gravity-shop.sk/index.php?route=product/product&path=197_322&product_id=77
lto ako kedy, niekdy dnu inokedy von, tak neviem či mám zle nastavené dorzy na prešmyku, dlžka reťaze by mala byť ok. V ľahšom menej technickom teréne mi reťaz nepadne skoro nikdy, no v rozbitom úseku dosť často, tak som myslel, že nejaký malý napináčik by to mohol vyriešiť a napr. aj Canyon používa napr. na niektorých spectraloch takýto typ napináku aj pri 2 prevodníku https://www.canyon.com/mtb/spectral/2017/spectral-cf-9-0-sl.html takže by to mohlo byť ok, asi žiadne lepšie riešenie nebude, pokiaľ tam nemám tie návarky. Alebo sa mýlim?
Myslím ten link čo dal Imro1