Jazdim na MTB od juna tohto roku, mam najazdenych iba nieco vyse 1500km, snazim sa tri krat do tyzdna v priemere tri hodiny odjazdit (teraz na jesen menej), ale k veci:
Moj tep v klude ma hodnotu od 45 do 50, maximum podla sporttesera 195, ale vacsinou sa snazim nad 185 nechodit. Priemernu TF mi vypocita 145-150 po kazdom vyjazde. Vaha 100kg, vek 26.
Myslite, ze su to normalne hodnoty? Najmä ten pulz v pokoji sa mj zda az prilis nizky, kedze niesom top sportovec.
Aké hodnoty TF mate vy?
Dakujem za odpovede.
Ak to bolo na mňa tak basketbalu podobne ako SlavoSL, od 10 rokov aktívne basket, potom od 20 do nejakých 23 som bol asi najpasívnejší, tak s pohybom 2-3x do týždňa, odvtedy sa to zase zlepšilo
takže si mal dlhodobo pasívny cas, preto sa telo začína zas rozbiehať....ked ti to vydrží, tak ten tep pojde dolu...
s tepom suvisí aj zdravotný stav, takže s tlakom máš samozrejme aj vyšší tep.
Richie18 u teba si to telo pamatá, stále niečo robíš udržuješ v aktivnom režime, preto aj ten tep ide dole..
ALE v takom veku nieje časte, aby bol tak nízky.Asi dobrá zakladná trenovanosť.
s tepom suvisí aj zdravotný stav, takže s tlakom máš samozrejme aj vyšší tep.
Richie18 u teba si to telo pamatá, stále niečo robíš udržuješ v aktivnom režime, preto aj ten tep ide dole..
ALE v takom veku nieje časte, aby bol tak nízky.Asi dobrá zakladná trenovanosť.
Nie je to bezne, suhlasim. Toto uz s trenovanstou asi vela nema
minuly mesiac som mal zapal pluc a zrazu tepy vyskocili, cez den som mal v klude aj skoro 100, aj som sa citil ako po dlhodobej zatazi
ale este k teme merania pulzu... prikladam jeden obrazok, meranie tepu comp Mio a hrudny pas, zblbnute udajne zlou kombinaciou oblecenia syntetika/bavlna, ktora ako som sa docital generuje staticku elektrinu a rusi prenos.. v tabulke je pekne vidiet ze po starte na rovinke a dole kopcom este meral dobre, ale akonahle sa zacalo dupat do kopca a hybat telom, zacal posielat cisla az do "kolibrikovych" hodnot 240 tepov/min...dokonca az viac, ale uz to nezaznamenal na krivke lebo ma max 240..
Takze aj toto moze ovplyvnovat meranie...
dlhodobe jazdenie behanie v maximách ťa nikam neposúva len ničí svalstvo. a dlho regeneruješ
Kľudne aj do správy. Zaujíma ma to, nepýtam sa za účelom "hádky" no zo skúseností viem, že sa cítim veľmi zle keď prekročím 190...