DO AKÉHO AUTA SA pohodlne ZMESTÍ BIKE? najlepšie na stojato bez predného kolesa
prosím nepísať komentáre viezol som ho už aj vo felícií mám na mysli niečo ako seat alhambra alebo citroen c3 *****sso
Ďakujem za odpovede.
p.s. ospravedlňujem sa za preklepy píšem to z trenažéra
Našiel som to výrazne rýchlejšie ako som myslel:
Až v průběhu připevňování stanu na střechu auta nás napadlo, že naše auto stan i se dvěma dospělými neunese a že se poškodí střešní nosič. Dokonce jsme našli manuál k autu, kde bylo skutečně napsáno, že maximální zatížení střechy je 70 kg.
Honza však naší obavu předem očekával, prý se takto ptá každý. Maximální zatížení je totiž udáváno výrobcem auta za jízdy. Střecha a střešní nosič musí při jízdě odolat veškerým situacím, které mohou nastat, tedy například smyk, náraz, autonehoda a podobně. A proto že reálná nosnost střechy (když auto stojí) je mnohem vyšší. Nejméně taková, jaká je hmotnost celého auta, aby se v případě převrácení vozidla střecha nepromáčkla. Což je logické...
Nosnost strechy podla vyrobcu je 80kg (vcelku dost). Stan je jednomiestny, takze aj s tazsim clovekom to bude zatazenie max. 120kg. S tym by nemal byt problem.
Hore leziem jednoducho po otvoreni zadnych dveri - vnutri pomoze plosina vnutorneho lozka. Mozno casom dorobim/dokupim rebricek. Stan som spominal tu: post1208790.html#p1208790
Primarny ucel je prespanie jednu noc (max. dve noci) pocas letnej sezony. Ked chces ist niekam dalej na jednodnovy vylet (do vzdialenosti 150-200km), nemusis riesit skore ranne vstavanie a nezabijes v aute 1/2 dna, lebo vyrazis uz v piatok podvecer. Zaroven nie si obmedzeny hladanim ubytka. Dobrych miest, kde sa da ist autom a je tam klud poznam z bikovania kopec. "Stanovat" na aute sa da aj na parkovisku, stavat stan na parkovisku sa mi zda divne.
Inak v CR, kusok za hranicami - motorest Novy Dvur (Rasova)- v sobotu rano tam bolo zopar kempingacov zaparkovanych.
- v kempe zaplatis miesto za auto a nie + stan.
- nenalezie do stanu kopec pavukov a inej lezucej havede.
- ak bude v noci burka s vetrom, mas noclah ako na jachte za minimum penazi.
rozmyslam, ze by som si jedneho zaobstaral:)
priapdne skusenosti s 2,0T benzinom?
- v kempe zaplatis miesto za auto a nie + stan.
- nenalezie do stanu kopec pavukov a inej lezucej havede.
- ak bude v noci burka s vetrom, mas noclah ako na jachte za minimum penazi.
ale aj nevyhody :
- ked ide noclaznik "na smyku", tak je problem ho tam dostat
- ked ho tam aj dostanes a rano sa zobudi, tak pri vyliezani zo stanu urcite padne na nos
Predam VOLVO xc 60, naj.103000km, r.v.2008, 2400cm, diesel, 120kw, automat.
Prvy majitel, kupene ako nove na SK, kozmeticke oderky, zimne\letne obutie