Počas uplynulých mesiacov niektorí z vás iste zaregistrovali iniciatívu okolo organizácie 10. ročníka Kráľovského MTB maratónu. V súvislosti s tým bola zaregistrovaná nová (.com) doména, vznikla webová stránka www.kralovskymaraton.com a propagácia je šírená Facebook-ovým kontom @kralovskymtbmaraton.
Autorom myšlienky Kráľovského MTB maratónu aj organizátorom jeho doterajších deviatich ročníkov bol a stále je Športový klub Pegas. Považujeme preto za potrebné informovať bikerskú komunitu o vyššie spomínaných aktivitách. Jedinou oficiálnou stránkou Kráľovského MTB maratónu je naďalej pôvodná adresa www.kralovskymaraton.sk.
Doména kralovskymaraton.com je zaregistrovaná na súkromnú osobu. Na stránke www.kralovskymaraton.com sa uvádza, že organizátorom je ŠK Klokan, je tam uvedená copyright informácia a stránka používa logo, ktoré poznáte z doterajších ročníkov Kráľovského MTB maratónu.
Športový klub Pegas sa striktne DIŠTANCUJE od akýchkoľvek aktivít a informácií uvedených na www.kralovskymaraton.com a facebook-ovom konte @kralovskymtbmaraton. Prevádzkovateľ bol upozornený a požiadaný osobne aj prostredníctvom e-mailovej adresy uvedenej na tomto webe, aby okamžite zastavil svoje konanie poškodzujúce ŠK Pegas, Kráľovský MTB maratón a aby nezneužíval Facebook konto založené pre Športový klub Pegas.
Veríme, že organizátori tejto aktivity prehodnotia svoje nekalé konanie a umožnia Športovému klubu Pegas bez zbytočných prekážok a komplikácií pokračovať v príprave a organizácii 10-tého ročníka Kráľovského MTB maratónu.
Športový klub Pegas
posledný komentár: 8. 7. 2014 o 21:16
posledný komentár: 12. 7. 2013 o 17:18
posledný komentár: 10. 12. 2012 o 6:21
posledný komentár: 16. 8. 2011 o 14:36
Súhlasím. Preto som diskusiu v pondelok začal oznámením, že Kráľovský MTB maratón bude.
Druhou vecou, ktorej nerozumiem je, ze preco PEGAS blokoval
ŠK Pegas nikdy zámerne neblokoval peniaze. Situácia nebola ideálna už počas maratónu a následná komunikácia bola komplikovaná a navyše máme aj iné povinnosti ako sú maratón (nie je to výhovorka, ale fakt). Niektoré platby išli neskôr, čo je čiastočne moja chyba - mal som toho veľa a niektoré veci mi ušli. Aj na stretnutí s Petrom Kuišom a ďalšími ľuďmi minulý rok som to otvorene a bez okolkov povedal a priznal si chybu. Ak niekto tvrdí, že v tom bol zámer, klame.
Dobrá otázka. Zoznam je potrebné nejako rozdeliť, sú tam rôzni ľudia, nedá sa to celkom paušalizovať.
O priateľke a zamestnávateľovi Petra Kuiša nemusíme diskutovať - je prirodzené, že ho podporujú, chápem. Rovnako jeho blízki priatelia.
S podpisom sponzorov na tomto zozname mám trocha problém, pretože podľa mňa by sa k tejto veci a v daných súvislostiach a za daných okolností nemali vyjadrovať. Je to však ich slobodná vôľa a zrejme na to majú iný názor. Pre istotu, aby ma niekto nepochopil zle - chcem jasne zdôrazniť, že ich podporu sme si vždy vážili a s každým sme mali bezproblémový vzťah.
Sú tam aj ľudia, ktorých účasť na zozname celkom nechápem, pretože ešte nedávno tvrdili, že nám pomôžu tak ako doteraz (a špeciálne Mariánovi). Bol som pri tom osobne. Neviem, čo ich viedlo zapojiť sa do tohto - možno sa vyjadria na tomto fóre, čo by som privítal.
Sú tam ľudia, ktorí boli pri maratóne veľa rokov, iní len rok. Podpísať toto vyhlásenie po roku dobrovoľnej pomoci na maratóne - no neviem. Akú to má váhu v tomto prípade? Štatistika nepustí. Ale sprav si na to názor sám, aby som Ti nepodsúval svoj.
Čo určite nie je v poriadku, je fakt, že je to len výber určitej skupiny ľudí. Navodzuje to totiž dojem, že len vďaka tejto skupine ľudí sa dá maratón zorganizovať a sú to tí, vďaka ktorým existuje. Ja osobne som mal len v tomto roku na maratóne 11 ľudí, prevažne rodinu, ktorá priložila ruku k dielu. Ja osobne som zabezpečil troch sponzorov, vrátane hlavného sponzora. Nikdy by mi nenapadlo ísť za kýmkoľvek z mojich ľudí a žiadať podpis na vyhlásenie.
Špeciálna rubrika v kontexte zozamu je Marián Králik - roky zabezpečoval množstvo dobrovoľníkov, vzťah s obcami, urbármi a vlastníkmi, svoju širšiu rodinu a o sponzoroch ani nehovorím. Aj tých, vďaka ktorým bolo možné vôbec začať Kráľovský MTB maratón. Tiež má ísť pre ich podpisy, aby ho podporili? Peter Kuiš sa tvári, že Marián Králik sa vzdal maratónu a všetko zostalo v roku 2016 na ramenách jeho a ľudí zo zoznamu. Marián vybavil všetky chýbajúce povolenia, dotiahol všetky súhlasy vlastníkov a zobral na seba zodpovednosť, pretože všetko išlo pod krídlami ŠK Pegas. A to napriek tomu, že sa vzdal maratónu. Zodpovednosť je to, že ak by sa stalo čokoľvek vážne, niesol by za to aj trestnoprávnu zodpovednosť. Ešte stále si niekto myslí, že sme podvodníci? Ešte stále si niekto myslí, že len vďaka zoznamu Petra Kuiša maratón existuje a prežil 9 rokov?
Skúsil som dať trocha obšírňejší pohľad na zoznam, pretože Tvoje vyjadrenie "Keďže v skutočnosti títo ľudia tvoria KM" bolo dosť odvážne. Skús sa na to pozrieť v širších súvislostiach a za celých 9 rokov.
My zoznam ľudí, ktorí prispeli k maratónu, nepripravujeme, aj keď by bol výrazne dlhší.
Pegas
uvažoval som sa k Vam pozrieť konečne, ale vidím to zas na overeného Horala....
Hadam sa v roku 2018 uvidíme
spoločnosť kobera-nad nie je môj zamestnávateľ, ale partnerská firma, ako mnoho ostatných stavebných firiem. ale to nie je podstatné, podstatné je to, že táto firma posledných 5 ročníkov darovala veľmi podobnú sumu každy rok ako Tsystems, v sumári rokov je to jeden z najsilnejších partnerov hotových peňazí pre maratón. je smutné, že vás zaujímajú jeho peniaze, ale vás nezaujíma jeho názor. nepodržal mňa, ale podržal kráľovský maratón ktorý podporoval. vyjadril svoj názor a rovnako vyjadril silnú nespokojnosť s blokovaním aj jeho peňazí a nepoužitím na účel, pre ktorý boli darované. nikto z šk pegas neodpovedal na opakovanú otázku prečo ste zablokovali peniaze predchádzajúcich ročníkov pre rok 2016.
sponzori mali problém so spôsobom ako ste nakladali s ich prostriedkami, preto sa sami dobrovoľne rozhodli podporiť nie mňa, ale kráľovský maratón. a takto verejne vyjadriť nespokojnosť. myslím si, že majú na to plné právo. písal si, že si ich všetkých vážite. ale zároveň máte problém keď vyjadria svoj názor, ktorý vám nepasuje do vašej hry.
neviem o kom píšeš, že zmenil názor, ale zrejme pochopil vašu hru.
kto koľko rokov pôsobil pre maraton je veľmi komplikovaná otázka, nikto nikomu neevidoval hodiny a váhu zásluh. je celkom možné, že prínos pomoci v jednom roku môže mať pre celú akciu väčší význam ako dlhoročné pôsobenie inej osoby. ale to, že si evidoval ľudí len jeden rok, nie je preto, že pôsobili len jeden rok, ale preto, že si sa nezúčastňoval brigád na trati, neriešil si veci, ktoré sme riešili. to je normálna vec nemôže každý vedieť o všetkom. ale som si istý, že sú to ľudia ktorý sa veľmi významnou mierou podieľali na kráľovskom maratóne. nie sú to brigádnici, pomocníci ktorí pomáhali maratónu jednorázovo je iná skupina ľudí. o tej som ja nepísal. rovnako som nepísal o mojich rodičoch, ktorí pomáhali maratónu. nepísal som o 20 ľuďoch z bufetov a križovatiek, nepísal som o tých čo požičali štvorkolky, alebo terénne autá, keď zlyhali tvoji partneri. nepísal som o záchranároch. je to veľmi zavádzajúce z tvoje strany.
výpočet sponzorov je veľmi jednoduchý stačí zrátať na baneroch. pre ročník 2016 je to pomer 17/3. v roku 2015 - 15; 2014 - 15, rok 2013 - 16, 2012 - 13. považujem ozaj za bezpredmetné rátať , kto koľko doniesol brigádnikov. kto koľko banerov rozvešal po pretekoch či koľko tisícok letákov roznosil usporiadateľom pretekov. kto koľko stoviek brigádnických hodín strávil na trati. kto koľko z trás maratónu pripravil. označil a odznačil. kto koľko propozícii napisál a ostaného textového materiálu. kto koľko vytvoril a verejne propagoval fotografií, kto akou mierou šíril meno maratónu. myslím, že v týchto štatistikách, ktoré podľa teba nepustia ťaháte výrazne za kratší koniec. niekoľko xx násobne. sám si priznal, že nikdy si nevidel do toho, že čo robil marián a čo ja. nie nevidel si do toho a preto je zvláštne to hodnotiť.
maratón bol organizovaný pod šk pegas preto, lebo pre krátkosť času nebolo možné založiť nové OZ a zmeniť všetky nastavenia na iné OZ. pri tejto dohode si sedel ty, marián, miro boor, martin kandráč a ja. možno jirko nepamatám sa. postupom príprav šk pegas zužoval mantinely nášho pôsobenia a nakoniec nás postavil do situácie, že buď urobíme maratón cez šk pegas, alebo maratón nebude. zabránili ste nám prístup ku financiám, vracali ste faktúry sponzorov, napriek dodaným službám (flora system). zablokovali ste prístup ku štartovnému, na účet pegasu chodili platby za trička a buffky, keďže sa platili ako súčasť štartovného, ktoré ste odmietli podporiť. boli prefincované z mojích súkromných peňazí. ty osobne si sa vyhrážal pozastavením platieb od Tsystems. to je len okrajom, ale čo je najdôležitejšie je
nepravdivá informácia o zodpovednosti mariána králika a šk pegas. neverím, že si nepamätáš že som podpisoval poverenie s plnou právnou a hmotnou zodpovednosťou pre ročník 2016! šk pegas mal nulovú zodpovednosť za ročník 2016.
nie je pravda, že marián vybavil všetky povolenia, povolenia na polícii a okresnom úrade prešov som vybavoval ja a maťo kandráč, marián poslal zoznam vlastníkov ktorých nevybavil, tých som rovnako vybavil ja. rovnako všetky povolenia týkajúce sa rudníka s towercomom za všetky ročníky som vybavoval ja.
širšie súvislosti ostatných 9. ročníkov, skutočnosti, ktoré sú vydokladované sú také ake som napísal, ku každej existuje mail alebo iná písomná dokumentácia. preto si myslím, že títo ľudia majú čo povedať k KM.
K čomu konkrétne? Pretože už som sa, na žiadosť fóristov, vyjadril k veľa veciam.
Pegas
K meškaniu platieb som sa už jasne vyjadril a považujem to za dostatočné. Skôr ma zaráža, že aj ty sa na fóre pýtaš veci, ktoré sem nepatria a na ktoré si si spravil názor len na základe vyjadrenia Petra Kuiša. Už viacerí sa pohoršovali, prečo sa rozoberajú interné veci na fóre - nehnevaj sa, ale Tvoja otázka patrí do tejto kategórie a my to domietame komentovať a rozoberať mimo našej kuchyne. Rovnako sa zaujímaš aj o finančné otázky iných maratónov?
Prečo Ťa zaujímajú tieto otázky a vzťah medzi ŠK Pegas a Petrom Kuišom a nepýtaš sa na ročník 2017? Ocenil by som napríklad, keby si sa vyjadril k tomu, že máme všetky povolenia pre rok 2017, maratón budeme organizovať - zúčastníš sa?
Pegas
Je to ako píšeš a smozrejme Tvoj postoj a Tvoju neúčasť na našom maratóne plne akceptujem. Rovnako akceptujem Tvoju jenodznačnú podporu .com, máš na to plné právo. Zároveň však hovorím, že v takom prípade nevidím zmysel toho, že sa zaujímaš o naše stanovisko a o náš názor - čiže nevidím zmysel odpovedať na Tvoje prípadné ďalšie otázky.
Doplnený postreh: Až teraz som si všimol, že si jeden z ľudí na zozname Petra Kuiša. Čiže táto debata bola úplne zbytočná, zbytočná snaha z mojej strany čokoľvek vysvetliť. Už chápem, o čo Ti išlo.
Pegas
otázka bola úplne normálna a legitímna ... a je jedno kto ju dal ... odpoveď teda veľmi NIE
vlastoch - na konci príspevku píšeš, že z diskusie máš nejaký pocit, ale môžeš sa mýliť. Pár riadkov pred tým nás však hrubo obviníš, že čo sme to za ľudí, tvárime sa arogantne a že sme niekoho primitívne oklamali - ako by si bol v centre diania a mal všetky informácie. O tom, čo sa v skutočnosti stalo, vieš veľmi málo. Málo na to, aby si mal právo nás takto obviňovať. Fórum však znesie všetko, takže do toho, pokračuj. Názor máš jasný, moju odpoveď už nepotrebuješ.
Časť z vás chcela našu reakciu. Snažil som sa slušne napísať náš pohľad na vec a s cieľom normálnej diskusie. Odpovedal som na príspevky. Téma má pomerne veľkú čítanosť, napriek tomu je mnoho príspevkov, ktoré kladú arogantné otázky a nesnažia sa o nič iné, iba o nahádzanie hnoja na ŠK Pegas a poukázať na to, že my sme niekoho oklamali, my sme zlí, sme podvodníci a náš príspevok k existencii maratónu je aboslútne nepodstatný. Na fóre sa ozvali viacerí kamaráti Petra Kuiša - asi ťažko sa dá od nich očakávať niečo objektívne.
Nikto sa nepozastavil nad tým, že v rámci svojej propagandy a s vidinou svojho cieľa Peter Kuiš nemá žiaden problém zverejniť citlivú súkromnú komunikáciu, kde jej autor žiada presný opak. Autor, ktorý mu práve umožnil stať sa súčasťou Kráľovského MTB maratónu. V ŠK Pegas máme nejaké morálne hodnoty a toto nebudeme tolerovať. Myslím, že jedine hellwings sa okrem mňa spýtal na povolenia a na obce priamo Petra Kuiša. Nikto z vás nepovedal názor na FB konto, ku ktorému sa dostal poverením od Mariána a dnes tam pod značkou Kráľovský MTB maratón zverejňuje svoje nechutné príspevky. Asi je to pre mnohých v pohode, možno to považujú za detail. Pre nás nie - takéto činy hovoria to o charaktere človeka - bez ohľadu na to, koľko pre maratón spravil.
Myslím, že stačilo. Poskytol som náš pohľad na problém. Ak niekto má záujem, vyhodnotí si to a spraví si názor. Ak o to niekto záujem nemá, postaví sa a priori na nejakú stranu alebo sa nepostaví nikam. Uviedol som dôvody, prečo nás v rámci tejto témy absolútne prešla chuť vyjadrovať sa a reagovať na príspevky. Ak vám budeme chcieť povedať niečo dôležité, postneme to do príslušnej témy.
Táto téma zostane otvorená a nič vám preto nebráni ďalej diskutovať aj bez nás.
Som presvedčený o tom, že mnohých zaujíma náš maratón a nie táto diskusia. Preto je na tému Kráľovský MTB maratón, ktorý organizuje ŠK Pegas, vytvorená diskusia s názvom "Kráľovský MTB maratón, 19.08.2017, Granč - Petrovce". V krátkom čase tam bude linka na prihlasovanie.
Ďakujem za pochopenie.
Pegas
zamerne ste nereagovali a nedementovali podstatne vyhrady aj Petra Kuisa a spol. a aj ostatnych foristov. cherrypickli ste si veci co vam sedeli, alebo boli jednoducho vyvratitelne bullshity, pripadne ste sa snazili strhnut pozornost na povolenia, pravo znacku a pod. na spor treba stale dvoch a je zjavne, ze oba strany urobili chyby, ale zo slovnej prestrelky v tomto vlakne ste ako vitazi nevysli...
jedna vec, co ma zaujima, je podla mna dost podstatna a aboslutne ste ju nespomenuli je, ze preco ste sa zrazu rozhodli organizovat 10. rocnik, ked rok predtym ste sa toho dobrovolne vzdali a nechali ste to na fernetovu partiu? Co sa za ten rok zmenilo? Ake boli vase motivy? A preco ste sa snazili pri svojom comebacku urobit vsetko preto, aby ste od toho odstavili Petra Kuisa? Ved kludne ste si to mohli spravit v iny termin, alebo na inom mieste, alebo pod inou znackou, ake ste tohto roku zrazu zacitili taku silnu potrebu realizovat sa organizovanim maratonu, nie?
Ak si myslite, ze pripravite lepsi KM, natahate lepsie trate, zozeniete lepsich sponzorov, urobite KM este vynimocnejsim jazdeckym zazitkom spomedzi SK maratonov, ze toto vy traja zvladnete lepsie ako Peto s partiou, tak ste na omyle.
Za mna KM pod hlavickou pegasu hovorim NIE. A fakt si neviem predstavit nikoho, kto bol aspon na jednom z poslednych rocnikoch, zazil KM, pacilo sa mu a pojde aj tohto roku.
Jullo inac som pocul od viacerych ludi, ze posledne roky siel KM vyberom trate dost dolu. Prve rocniky vraj boli lepsie. Mne tazko hodnotit, kedze som tam este nebol. Tento rok mal byt moj prvy aj vzhladom na Vychod MTB Ligu. Snad to do vtedy vyriesia...
stredna 50km trat bola super predtym aj naposledy. nadavali len ti, ktori ocakavali nenarocne vozenie po zvazniciach
inak tuto temu by bolo fakt lepsie zmazat, h*vno ste vyriesili, akurat sa tu pospinilo dobre meno KM a znechutili ste mnohych potencialnych pretekarov