Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
V ničom nie je problém, ten 1mm je nepodstatný . Je to len marketing , teraz sa prezentujú široké ráfiky , aby tí čo majú užšie, si kúpili široké. Treba predávať a tým pádom zarábať. O 10 rokov sa bude jazdiť naspäť na užších
B-rh-positivo - neviem ake modely kolies si doposial jazdil, mne pri mojej praci prejdu rukami nejedny /komplet vsetky z ponuky Fulcrum, dalej Shimana, Campy, FW, OEM taiwany, atd.../ a garantujem ti, ze v pripade sirky rafikov nejde o marketing, ale o realne jazdne vlastnosti. Najcitelnejsi bol rozdiel medzi mojimi starsimi taiwanskymi uzkymi karbonovymi rafikmi "V"-profilu, a novymi FW uz s sirsim rafikom profilu "U". Posun v pohodli bol citelny. Taka je moja skusenost z realnej praxe, mozno mas nacitane nieco ine
Reagoval som hlavne na to , čo tu bolo konkrétne písané ohľadom Bory , že nemajú šírku vhodnú na 25mm galúsku , čo je totálna somarina , že sa môže vyzuť . Keď je dobre nalepená , takí amatéri ako sme my ju nevyzujú Ja mám šírku ráfika 23 mm a také aj obutie a 25mm by tomu určite nevadilo . Dosť ľudí osobne poznám čo vozia na SLR 25mm galúsky a tam sú ráfiky pokiaľ správne viem 20,5mm široké . ešte nikoho z nich som vyzuť nevidel a jazdia dobré bomby.(preteky)
Tie 25 mm tu boli hlavne svojím profilom ospevované na nižšiu citlivosť na bočný vietor . Moje 23mm U profil 50mm vysoké mi pri bočáku žiadne problémy nerobili ani v jari keď fúkalo silnejšie , len som si na ne musel zvyknúť , lebo predtým som jazdil na nízkych 22 mmm alcyonoch.
A pohodlie určite závisí viac od obutia a tlaku v ňom , ako od šírky ráfika , alebo či vôbec od neho závisí.
To čo Ty máš najazdené a ja najazdené a aj načítané je prd platné na to , akú galúsku nalepíš na aký široký ráfik.
Na cyklokros a mtb galúsky by podľa toho aké široké ráfiky museli byť ? Tam je pri ostrejšej jazde v nerovnom teréne určite pravdepodobnosť vyzutia o dosť vyššia.
Tým som chcel povedať len to, že určite by som si neriešil širšie ráfiky ako mám teraz , len kvôli tomu že tam chcem dať 25mm obutie namiesto 23mm
Jedine , že by som chcel ďalší , tretí pár kolies , ktorý by mi bol zbytočný.
Žijeme v konzumnej spoločnosti . Ja sa na to pozerám racionálne a keď chcem 25mm galúsky tak ich dobre , podotýkam dobre nalepím na ten 23mm ráfik čo mám , lebo viem že to je dobré a Ty si obchodník a pozeráš na zisk a keď nejdeš v súčasných marketingových trendoch tak zaostávaš a biznis ide dole vodou .
A predávať treba , lebo potom nie sú peniaze. Ja pozerám kde ušetriť, a Ty kde zarobiť
A podľa súčasného trendu teraz kopa ľudí prestane jazdiť na úzkych a kúpi široké aby boli in lebo tam "už môžu" nalepiť aj širšiu 25mm galúsku a tak jazdia pohodlnejšie a pritom ju v pohode nalepia aj na tie akože úzke čo majú a drží to:-)
Je tam nalepená, idem s ňou aj zajtra aj majstrák no nemám z toho dobrý pocit. Z práve opačného dôvodu, ráf je nejakou záhadou moc široký a tým pádom boky galusky nie su dobre nalepené a drží to asi na 3-4mm...
B-rh-positivo Campagnolo Bora One su nepochybne vyborne kolesa. Opatovne - hovorim z realnej skusenosti. Ak sa tu vsak bavime vseobecne o tom, ako usetrit a ako co najefektivnejsie zhodnotit zinvestovane peniaze, tak ja na pozicii kupujuceho by som zvazoval nasledovne:
1. ake je technologicke prevedenie kolies/rafikov
2. aka je cena
3. triezvo by som zhodnotil, ake su technologicke trendy vo svete a preco. Clovek si musi sam vytriedit, co je modna vlna a co je realny technologicky posun vpred. Myslim, ze aj tuna na fore som sa viackrat prezentoval ako clovek, ktory modne vlny hodnoti velmi kriticky- jednak nepadam na zadok z kazdej novinky a jednak ju ani nenutim nasledne zakaznikom...
Nech pocitam ako pocitam, ak by som mal moznost kupit si za lepsi peniaz kolesa, ktore su svojim prevedenim technologicky napred, tak by som o kupe drahsich a technologicky zastaralejsich kolies neuvazoval. Tvoj nazor vsak respektujem, mozno mas logiku a uvahy o setreni nastavene inak.Skus sa nachvilku zastavit a popremyslat, mozno tu existuje mala sanca, ze ludia kupuju siroke rafiky kvoli tomu, ze sa osvedcili a nie kvoli tomu, ze by to mala byt modna vlna.
a inak si s nou spokojný, mala by to byť jedna z najrýchlejších gáld, je to cítiť?
Za tých pár kilometrov čo má (už to bude okolo 300-350 sa na ňu nemôžem sťažovať, odvaluje pocitovo super). Problém je trochu s fúkaním ale tak to pri disku a latexovej duši je snáď samozrejmosť.
MartinD písal som o tom , že len kvôli tomu kupovať ďalšie kolesá , ktoré sú o 2 , alebo 4 mm širšie aby som tam dal 25 galúsku je zbytočné keď tým kolesám nič nie je .
Jasné , že keď niekto chce nové kolesá , lebo staré má opotrebované a už ich treba vymeniť , alebo kúpil nový bike a vieme aké sa dávajú kolesá na nové bicykle ,aby veľa nestáli, tak prečo nie , kúpi si širšie keď chce obúvať 25 mm šírku , na tom nič divné nie je.
Stále je v tom len tá jedna pointa , že keď chcem jazdiť komfortnejšie na 25mm namiesto 23mm , tak nemusím hneď len kvôli tomu meniť kolesá ktorým nič nie je , som s nimi spokojný a ďalší pár nepotrebujem. Tá galúska keď sa na ne dobre nalepí , tak tam bude aj dobre držať.
ale tak je zbytočné takto sockovať, kúp novú a nemusíš stresovať, mne sa teda tufo HiCC zatiaľ vždy podarilo vzadu zjazdiť na plátno, ale to len preto že som to opotrebovanie moc nesledoval a len pri umývaní som to zistil... ale tá ochrana voči defektom je až pod tým plátnom.. ale asi jazdné vlastnosti plátna budú trocha iná ako gumy
no vsak nova je uz objednana u Matusa uz 2,5 tyzdna a este stale neprisla, tak preto sa pytam, ci este mozem pojazdit..ja som mal predtym Tufo S33 Pro, tam som dostal tusim raz defekt pri tychto ani raz...a ma niekto skusenosti s C Elite Ride?
Elite Ride su dobré do dažďa, skvele držia, ale veľmi rýchlo schádzajú (opotrebujú sa), tie jedine na preteky, na tréningy sú neekonomické, HiCC ti vadržia najdlhšie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tie 25 mm tu boli hlavne svojím profilom ospevované na nižšiu citlivosť na bočný vietor . Moje 23mm U profil 50mm vysoké mi pri bočáku žiadne problémy nerobili ani v jari keď fúkalo silnejšie , len som si na ne musel zvyknúť , lebo predtým som jazdil na nízkych 22 mmm alcyonoch.
A pohodlie určite závisí viac od obutia a tlaku v ňom , ako od šírky ráfika , alebo či vôbec od neho závisí.
To čo Ty máš najazdené a ja najazdené a aj načítané je prd platné na to , akú galúsku nalepíš na aký široký ráfik.
Na cyklokros a mtb galúsky by podľa toho aké široké ráfiky museli byť ? Tam je pri ostrejšej jazde v nerovnom teréne určite pravdepodobnosť vyzutia o dosť vyššia.
Tým som chcel povedať len to, že určite by som si neriešil širšie ráfiky ako mám teraz , len kvôli tomu že tam chcem dať 25mm obutie namiesto 23mm
Jedine , že by som chcel ďalší , tretí pár kolies , ktorý by mi bol zbytočný.
Žijeme v konzumnej spoločnosti . Ja sa na to pozerám racionálne a keď chcem 25mm galúsky tak ich dobre , podotýkam dobre nalepím na ten 23mm ráfik čo mám , lebo viem že to je dobré a Ty si obchodník a pozeráš na zisk a keď nejdeš v súčasných marketingových trendoch tak zaostávaš a biznis ide dole vodou .
A predávať treba , lebo potom nie sú peniaze. Ja pozerám kde ušetriť, a Ty kde zarobiť
A podľa súčasného trendu teraz kopa ľudí prestane jazdiť na úzkych a kúpi široké aby boli in
1. ake je technologicke prevedenie kolies/rafikov
2. aka je cena
3. triezvo by som zhodnotil, ake su technologicke trendy vo svete a preco. Clovek si musi sam vytriedit, co je modna vlna a co je realny technologicky posun vpred. Myslim, ze aj tuna na fore som sa viackrat prezentoval ako clovek, ktory modne vlny hodnoti velmi kriticky- jednak nepadam na zadok z kazdej novinky a jednak ju ani nenutim nasledne zakaznikom...
Nech pocitam ako pocitam, ak by som mal moznost kupit si za lepsi peniaz kolesa, ktore su svojim prevedenim technologicky napred, tak by som o kupe drahsich a technologicky zastaralejsich kolies neuvazoval. Tvoj nazor vsak respektujem, mozno mas logiku a uvahy o setreni nastavene inak.Skus sa nachvilku zastavit a popremyslat, mozno tu existuje mala sanca, ze ludia kupuju siroke rafiky kvoli tomu, ze sa osvedcili a nie kvoli tomu, ze by to mala byt modna vlna.
Za tých pár kilometrov čo má (už to bude okolo 300-350 sa na ňu nemôžem sťažovať, odvaluje pocitovo super). Problém je trochu s fúkaním ale tak to pri disku a latexovej duši je snáď samozrejmosť.
Jasné , že keď niekto chce nové kolesá , lebo staré má opotrebované a už ich treba vymeniť , alebo kúpil nový bike a vieme aké sa dávajú kolesá na nové bicykle ,aby veľa nestáli, tak prečo nie , kúpi si širšie keď chce obúvať 25 mm šírku , na tom nič divné nie je.
Stále je v tom len tá jedna pointa , že keď chcem jazdiť komfortnejšie na 25mm namiesto 23mm , tak nemusím hneď len kvôli tomu meniť kolesá ktorým nič nie je , som s nimi spokojný a ďalší pár nepotrebujem.
diky cize budem jazdit aj vo vacsom radiuse od domu ako 20 km..