rozmýšľam, že by som sa dal na cyklistiku, ale nemam šajnu s akým bicyklom začať. Na začiatok do toho nechcem dať viac ako 500€. Ako som už písal, len chcem začať, takže sa do toho vôbec nevyznám (tým chcem hlavne povedať, že nechcem nič skladať). Prosím Vás o nejaké tipy na kúpu. Meriam 182cm a vážim (neviem, či na tom vôbec záleží) okolo 75 kg. Na záver sa chcem ospravedlniť, že zakladám novú tému, ale podobné témy sú už vačšinou staré a odkazy na bazáre taktiež.
Geo mi nepríde nejaká extrémna
väčšinou ho treba aj tak po 300km zosevisovať...
daj post čo ti príde?...
Ale dal som tam vymeniť kazetu za Dura Ace 11-34, riadidlá za šírku 420, zadara dali košíky, omotavku a držiak na Garmin.
väčšinou ho treba aj tak po 300km zosevisovať...
daj post čo ti príde?...
Horský som kupoval u kamoša v jeho obchode, tam sme ho spolu skladali takže...👍🏻
Ja som pred kúpou cesťáku sedel iba na MTB, bál som sa straty pohodlia a agresívnejšieho posedu, ale cesťák ma lákal, takže som vyberal jednoznačne endurance geometriu. Ale obavy boli zbytočné. Kúpil som Giant Defy s 32mm plášťami a úplne bez problémov odjazdím aj 4hod+ bez akéhokoľvek problému. Odvtedy MTB už využívam iba veľmi okrajovo.
Cesťák v úvodzovkách lebo skoro 40mm plášťe, to už je fakt región skôr gravelu, osobne si neviem predstaviť také balóny jazdiť na cesťáku.
Zbytocne sa oberas o eleganciu cestneho bicykla
Este laborujem nad tym, kupit gravel, kvoli pohodliu? No jazdit aj tak budem 90% asfalt...