"takze takto pausalne to tvrdit nie je korektne. "
rovnako ako pausalne tvrdit ze akekolvek brzdenie je nahla zmena rychlosti - co si praktizoval ty. ergo nie kazde obmedzenie nie je dovolene.
ak do neho buchnes tak uz sa bavime o niecom uplne inom - a urcite to nie je obmedzenie.
edit: inak o tomto je vo velkej miere slovenska mentalita na ceste z ktorej vznikaju uplne zbytocne emocie - co sa mi sem ten ch*j je*e ja som na hlavnej - pricom uplne staci jemne pribrzdit a nic sa nedeje. ale nie ludia s velkym egom sa na neho natlacia a ked ho predbehnu ho este vybrzdia - ved ako popi*i ho vyskolili. a pritom vobec nie su v prave.
hypoteticky, niekto nedodrzi odstupovu vzdialenost (co je na vychode spravidla), ty mu naznacis brzdovymi svetlami nejaky ukon a on ti pobozka vyfuk. Prvy vidi do krizovatky, ale ti za nim uz nie. A to len preto, lebo chce byt skor na hlavnej ceste
cele zle STAX. Nase vyhlasky su postavene na hlavu a vobec sa nimi nejdem zaoberat. Cele jazdenie a spolunazivanie je o vzajomnej tolerancii. Cize nebudem sa zbytocne trepat druhemu do jazdy, ked mozem pockat 5 sekund a taktiez ked uz sa mi niekto vtlaci, nebudem ho skolit ale radsej prihrzdim. Ibaze rec je o motorkach a tazko!!! tazko niektory vodic dokaze realne odhadnut rychlost motocykla ......ak si pozries motorkari hynu hlavne preto, ze im niekto vleti s Feliciou do cesty a mysli si, ze motorka ide tiez 60 Ano, jazdia rychlo ... ale ak by ludia mali jasnu hlavu, jasny usudok a trochu tolerancie, mensie ego.....tak budu ostrazitejsi voci nim. My ako cyklisti chceme aby vodici obiehali vo vzdialenosti 1,5m a nevieme motorkarom tolerovat nic???
(4) Vodič odbočujúci vľavo je povinný dať prednosť v jazde protiidúcim motorovým vozidlám i nemotorovým vozidlám, električkám idúcim v oboch smeroch a chodcom prechádzajúcim cez vozovku. Vodič motorového vozidla i nemotorového vozidla odbočujúci vpravo je povinný dať prednosť v jazde električke, ak je povolená jazda pozdĺž električky vľavo.
(2) Na účely tohto zákona sa ďalej rozumie
b) dať prednosť v jazde povinnosť účastníka cestnej premávky počínať si tak, aby ten, kto má prednosť v jazde, nemusel náhle zmeniť smer alebo rýchlosť jazdy,
ak si dobre pamätám zmenila sa To, že pred tým si nesmel pri vychádzaní na hlavnú cestu:
OHROZIŤ a ani OBMEDZIŤ
teraz smieš OBMEDZIŤ, ale nesmieš OHROZIŤ
(laicky povedané)
bolo to zmenené preto, lebo v zápche by si sa prakticky, bez porušenia nedostal na hlavnú cestu
(teda kým by si "nenarazil" na tolerantného empatického vodiča s chladnou hlavou)
RTB
nechcem Ti brať ilúzie ale % hlupákov je štatisticky rovnomerne rozdelené po celej zemeguli
(čoho príkladom si aj ty osobne)
edit: bolo to písane ešte pred "úpravou" nemenovaného
jfab : mozes presnejsie ozrejmit, kde ma v popise stax chybu a v com to dnes neplati ?
Citovany zakon 315/1996 uz neplati. Nahradil ho 8/2009. Bolo by skoda, ak by v nom niekto hladal iste ustanovenia, ktore su zmenene, neplatia a pod. Nepopieram, ze mnohe znenia §§§ su totozne v oboch.
LL, pri davani prednosti v jazde sa ani v minulosti neriesilo obmedzenie, ohrozenie. Kedze si to zvyraznil, viem, ze si to myslel inak, ako to v texte vyznelo. Ide o jasnu definiciu, ktora tu bola citovana. Nahla zmena smeru, alebo rychlosti jazdy je mnohymi dopr. analytikmi vysvetlovana rozne. Ale zhodli sa v tom, ze ubratie plynu, jemne pribrzdenie nie je nahla zmena rychlosti. Co sa tyka zmeny smeru jazdy, tak tam je to s nahlostou este zlozitejsie.
Ano jazdit treba s chladnou hlavou, ale je dobre poznat aspon tie §§§, ktore sluzia na vlastnu ochranu pred prilisnou snahou nam pomahat a chranit nas
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
rovnako ako pausalne tvrdit ze akekolvek brzdenie je nahla zmena rychlosti - co si praktizoval ty. ergo nie kazde obmedzenie nie je dovolene.
ak do neho buchnes tak uz sa bavime o niecom uplne inom - a urcite to nie je obmedzenie.
edit: inak o tomto je vo velkej miere slovenska mentalita na ceste z ktorej vznikaju uplne zbytocne emocie - co sa mi sem ten ch*j je*e ja som na hlavnej - pricom uplne staci jemne pribrzdit a nic sa nedeje. ale nie ludia s velkym egom sa na neho natlacia a ked ho predbehnu ho este vybrzdia - ved ako popi*i ho vyskolili. a pritom vobec nie su v prave.
http://www.noveaspi.sk/products/lawText/1/81716/1/2
(4) Vodič odbočujúci vľavo je povinný dať prednosť v jazde protiidúcim motorovým vozidlám i nemotorovým vozidlám, električkám idúcim v oboch smeroch a chodcom prechádzajúcim cez vozovku. Vodič motorového vozidla i nemotorového vozidla odbočujúci vpravo je povinný dať prednosť v jazde električke, ak je povolená jazda pozdĺž električky vľavo.
(2) Na účely tohto zákona sa ďalej rozumie
b) dať prednosť v jazde povinnosť účastníka cestnej premávky počínať si tak, aby ten, kto má prednosť v jazde, nemusel náhle zmeniť smer alebo rýchlosť jazdy,
OHROZIŤ a ani OBMEDZIŤ
teraz smieš OBMEDZIŤ, ale nesmieš OHROZIŤ
(laicky povedané)
bolo to zmenené preto, lebo v zápche by si sa prakticky, bez porušenia nedostal na hlavnú cestu
(teda kým by si "nenarazil" na tolerantného empatického vodiča s chladnou hlavou)
nechcem Ti brať ilúzie ale % hlupákov je štatisticky rovnomerne rozdelené po celej zemeguli
(čoho príkladom si aj ty osobne)
edit: bolo to písane ešte pred "úpravou" nemenovaného
kurnik davajte bacha
http://www.topky.sk/cl/100370/1638191/FOTO-Nehoda-v-Nitre--vodic-Mercedesu-zrazil-dvoch-cyklistov--Policia-hlada-svedkov
Citovany zakon 315/1996 uz neplati. Nahradil ho 8/2009. Bolo by skoda, ak by v nom niekto hladal iste ustanovenia, ktore su zmenene, neplatia a pod. Nepopieram, ze mnohe znenia §§§ su totozne v oboch.
LL, pri davani prednosti v jazde sa ani v minulosti neriesilo obmedzenie, ohrozenie. Kedze si to zvyraznil, viem, ze si to myslel inak, ako to v texte vyznelo. Ide o jasnu definiciu, ktora tu bola citovana. Nahla zmena smeru, alebo rychlosti jazdy je mnohymi dopr. analytikmi vysvetlovana rozne. Ale zhodli sa v tom, ze ubratie plynu, jemne pribrzdenie nie je nahla zmena rychlosti. Co sa tyka zmeny smeru jazdy, tak tam je to s nahlostou este zlozitejsie.
Ano jazdit treba s chladnou hlavou, ale je dobre poznat aspon tie §§§, ktore sluzia na vlastnu ochranu pred prilisnou snahou nam pomahat a chranit nas