profilovo aj dlzkou vyzera solidne, zalezi na ucasti ci sa z neho stane uznavane podujatie (ako si praju organizatori- aj ked na slovenske pomery si veria moc)
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
neplatí, si nikdy nepozeral žiadny pretek v TV? tam zahadzujú všetko čo majú, niekedy aj oblečenie.. úlohou organizátora je to po preteku upratať.. zrovna ten gel ak je iba v "črevku" nie je moc príjemné si ho dať do vrecka, z neho vždy ešte čosi vytečie a všetko bude lepkavé...
tour de volcano som este v TV nevidel, ty mozno ano. doniesol som 4prazdne obaly od gelov do cielu v zadnom vrecku a cuduj sa svete zo mna vobec neubudlo...
je to len o ludoch - a podobna aktivita je pod uroven niektorych slovenskych profesionalov
ešte bež duklákom dávať múdra, že nemali nič vyhadzovať.. na to je asi to štartovné, aby sa pokrylo aj to upratanie... samozrejme slušný človek vie tie veci zahodiť aj normálne, napríklad v dedine pri zástavke, kde je smetiak, čo mi príde menšie zlo ako v lese do priekopy... keď už chcete zachrániť planétu, tak by skôr mohlo vadiť že v rámci štartovného človek dostal 3kg smetí, čo môže hodiť rovno do zberu papiera..
neplatí, si nikdy nepozeral žiadny pretek v TV? tam zahadzujú všetko čo majú, niekedy aj oblečenie..
Nie je to celkom tak... Bidony sa odhadzujú pri divákoch - zbierajú ich na pamiatku, prípadne aj používajú. Za stacionárnymi bufetami je vyznačená zóna na odhadzovanie odpadkov - to organizátori vyčistia. Na Okolo Švajčiarska, aj na teraz prebiehajúcom Okolo Rakúska je za odhodenie odpadu mimo vyznačenú zónu tvrdá pokuta, pri opakovaní diskvalifikácia. Možno aj na iných pretekoch. Len na Slovensku to tak nie je...
Je mi smutno keď vidím ako väčšina cyklistov odhadzuje prázdne obaly kade tade po trase... To že ho odhodí aj niekto iný nikoho neospravedlňuje. Smeti by sa mali odhadzovať len na bufete, kde to organizátor vie pozbierať. Asi pomôže jedine, keď bude niekto za to diskvalifikovaný..
Pozbierať odpadky na 130km dlhej trase??? To myslíš vážne?
Amatérsky cyklisti sledujú dlhé hodiny cyklistiku v telke a prvé čo sa naučia je, že profíci (nie všetci) odhadzujú odpadky keď idú do cieľa. Pritom ako sa správne jazdí terezín sa nenaučí skoro nikto ani po rokoch pri TV...
Toto je aj na MTB maratónoch. Povyhadzivané obaly s gélov. Je to hnus. Kde je problém to strčiť do vrecka. Organizátori nie sú povinný robiť upratovaciu čatu a už vôbec nie na cestných pretekoch, kde si neviem predstaviť aby to zbieral kade-tade po v jarkoch pri ceste..
Bikejoring, chod si zajazdit nejaky cestny maraton napr do Francuzska a skus tam vyhodit za jazdy obal od gelu alebo nieco podobne...potom poreferuj co ti na to povedali spolubojovnici a ako si dopadol
dôležité je hlavne všetko robiť ako v TV a ani nevedieť prečo , veľmi jednoduchý lifehack na naše hobby pomery: ak sa dá hodím to niekomu pred bránu ku košu, hádam ma pochopí
Nedalo mi nezapojiť sa do debaty. Dnes som bol autom v Lome nad Rimavicou (to je dedinka za prvou občerstvovačkou) a toľko bordelu pri ceste čo tam je som dávno nevidel... Na zaplakanie. Keď sa tu spomínajú zahraničné preteky, tak tam sú na to určené zóny a za vyhadzovanie odpadu mimo nich dostaneš diskvalifikáciu. A čím ďalej tým viac to bude ešte prísnejšie.
Ja jazdím hlavne mtb maratóny a končím na popredných miestach (nechválim sa, len aby ste boli v obraze) a za tie roky, čo jazdím môžem zodpovedne povedať, že mimo občerstvovačku som na trati nevyhodil ani jeden obal od gélu. Použitý obal vždy zasuniem pod gate na stehne a odveziem na občerstvovačku, alebo do koša v cieli. Ak tu niekto píše o zašpinení oblečenia, tak to nieje pravda a len výhovorka. Všetko je len o ľuďoch.
Btw ak si niekto všimol, tak aj ja som vyhodil odpad na TDV. Bidon pred Hriňovou, ktorý som si bol po preteku zobrať
Trosku odbocim od temy. Rad by som sa aj takto podakoval dvom ludom z auta, tusim CK Rim. Sobota za pomoc pri vymene duse tesne pod 1.HP. Usetrilo mi to nejaky cas.
Inak este taka otazka do plena. Neviete preco sa zacinalo tak neskoro? Nemam skusenosti, ale o 11 mi to prislo dost pozde, hlavne ked je to v nedelu, a niektori (ako napriklad ja) se mali pred sebou este dlhu cestu autom. Takisto mi bolo celkom luto typkov, ktori dosli do ciela neskor a nestihli tombolu. Ja som prisiel asi 5 minut pred nou, ale predsalen aj oni su ucastnici, ktori by mali mat dostojny finis, obzvlast ked je to zavod pre vsetkych. Pre mnohych z nas je tombola jedina "kategoria" v ktorej mame sancu . A len tak, aby som si neprotirecil, skorsi start by mohol nechat vacsi priestor pre maximalny cas jazdy.
Nie je to celkom tak... Bidony sa odhadzujú pri divákoch - zbierajú ich na pamiatku, prípadne aj používajú. Za stacionárnymi bufetami je vyznačená zóna na odhadzovanie odpadkov - to organizátori vyčistia. Na Okolo Švajčiarska, aj na teraz prebiehajúcom Okolo Rakúska je za odhodenie odpadu mimo vyznačenú zónu tvrdá pokuta, pri opakovaní diskvalifikácia. Možno aj na iných pretekoch. Len na Slovensku to tak nie je...
najviac bidonov som našiel po okolo slovenska na rovine medzi dedinami v priekope a ani jeden nebol od slovenského tímu, bufet v tom úseku tiež samozrejme nebol
zvláštne že sa tu randy spýtal či je to na cyklistike zakázané a teraz som tu za najväčšieho bordelára, len preto že som mu povedal, že to zakázané nie je, až na výnimky. ale tu to všetci čítajú ako by som ja bol najväčší bordelár na svete lebo som to videl v TV, tak si pod dres beriem na preteky ešte aj odpadky z domu a rozhadzujem ich kade tade po trati aby som bol viac pro, lebo ja som presne ten kktko čo má potrebu sa hrať na profíka
taktiež je zvláštne, že slovenský organizátor za drahšie štartovné ako v česku nevie upratať trať o polovičnej dĺžke ako čechách, kde napríklad na krušnotone bola po pretekoch prepravka s bidonmi pozbieranými okolo trate a každý si tam mohol nájsť práve ten svoj..
edit: ešte ma napadol príklad vlani z krušnoton, keď už sa odkazuje na ten západ, nemec čo to vyhral a bol s nami v skupinke mal doprovodné auto, vždy nás obehli a potom mu veci podávali staticky vybehnutí z auta, podali mu plnú hrsť rôznych traťoviek, on si to prebral, vybral si jednu a zvyšné hodil ani nie kraj cesty ale rovno pod seba...
Ked niekomu je bidon tazky, tak nech ho po niekom hodi - ten sa mozno niekomu hodi. Obaly z gelov v okoli obcerstvovaciech, pri zastavkach, alebo kde je vela ludi este ako tak pochopim, no ludia hadzali bordel daleko od cesty alebo do potoka.
A ze zostanem zaepeny od gelu? Ved dres je aj tak hnysny prepoteny, tak nejaky gel na nom je nepodstatny
Bikejoring Snad doprovodne vozidlo to aj pozbieralo, ale zas keby to vysypali niekde v Detve, tak by to zmizlo hned D
Dakedy davno som videl dokument britskej armady z Afghanistanu a tam tiez ked po niekom palili, tak nabojnice zostali tam a tiez prazdne PET flase. Bordelari hnusni...
Vies si predstavit ako doprovodne vozidlo ide 30 km/h aby si stihlo vsimnut kazdy gel v trave plus ze brzdi kazdych par sto metrov v premavke a vyskakuju z neho "zberaci" pod kolesa aut? Ja teda nie... Btw. je to aj zlyhanie organizatora ak to nema jasne osetrene v pravidlach a nespravi poucenie pred startom. A samozrejme zlyhanie jednotlivcov, ktori ten bordel odhadzuju.
Bikejoring Len tak pre uplnost Aj ked ten druhy bod sa vylucuje s prvym
Správanie pretekárov
Pretekári majú zakázané, bez obozretnosti, odhadzovať jedlo, tašky na jedlo, fľaše, oblečenie atď., nech to je na akomkoľvek mieste.
Pretekári nesmú nič odhadzovať ani na cestu, ale musia ísť na kraj cesty a tam predmet bezpečne odhodiť.
Ak organizátor zriadi zónu na odhadzovanie odpadu, pretekár musí odhodiť svoje odpadky bezpečne a výhradne v tejto zóne na kraji cesty.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
je to len o ludoch - a podobna aktivita je pod uroven niektorych slovenskych profesionalov
to ale neznamena ze po mne ma ostat bordel.
edit:
a na vaznu notu - na slusnych bikovych maratonoch za vyhadzovanie bordelu mimo feedzones diskvalifikuju.
https://www.google.sk/#q=abfall radmarathon
Pozbierať odpadky na 130km dlhej trase??? To myslíš vážne?
Amatérsky cyklisti sledujú dlhé hodiny cyklistiku v telke a prvé čo sa naučia je, že profíci (nie všetci) odhadzujú odpadky keď idú do cieľa. Pritom ako sa správne jazdí terezín sa nenaučí skoro nikto ani po rokoch pri TV...
Ja jazdím hlavne mtb maratóny a končím na popredných miestach (nechválim sa, len aby ste boli v obraze) a za tie roky, čo jazdím môžem zodpovedne povedať, že mimo občerstvovačku som na trati nevyhodil ani jeden obal od gélu. Použitý obal vždy zasuniem pod gate na stehne a odveziem na občerstvovačku, alebo do koša v cieli. Ak tu niekto píše o zašpinení oblečenia, tak to nieje pravda a len výhovorka. Všetko je len o ľuďoch.
Btw ak si niekto všimol, tak aj ja som vyhodil odpad na TDV. Bidon pred Hriňovou, ktorý som si bol po preteku zobrať
najviac bidonov som našiel po okolo slovenska na rovine medzi dedinami v priekope a ani jeden nebol od slovenského tímu, bufet v tom úseku tiež samozrejme nebol
zvláštne že sa tu randy spýtal či je to na cyklistike zakázané a teraz som tu za najväčšieho bordelára, len preto že som mu povedal, že to zakázané nie je, až na výnimky. ale tu to všetci čítajú ako by som ja bol najväčší bordelár na svete
taktiež je zvláštne, že slovenský organizátor za drahšie štartovné ako v česku nevie upratať trať o polovičnej dĺžke ako čechách, kde napríklad na krušnotone bola po pretekoch prepravka s bidonmi pozbieranými okolo trate a každý si tam mohol nájsť práve ten svoj..
edit: ešte ma napadol príklad vlani z krušnoton, keď už sa odkazuje na ten západ, nemec čo to vyhral a bol s nami v skupinke mal doprovodné auto, vždy nás obehli a potom mu veci podávali staticky vybehnutí z auta, podali mu plnú hrsť rôznych traťoviek, on si to prebral, vybral si jednu a zvyšné hodil ani nie kraj cesty ale rovno pod seba...
A ze zostanem zaepeny od gelu?
Bikejoring Snad doprovodne vozidlo to aj pozbieralo, ale zas keby to vysypali niekde v Detve, tak by to zmizlo hned
Dakedy davno som videl dokument britskej armady z Afghanistanu a tam tiez ked po niekom palili, tak nabojnice zostali tam a tiez prazdne PET flase. Bordelari hnusni...
nejake fotky?
Pretekári majú zakázané, bez obozretnosti, odhadzovať jedlo, tašky na jedlo, fľaše, oblečenie atď., nech to je na akomkoľvek mieste.
Pretekári nesmú nič odhadzovať ani na cestu, ale musia ísť na kraj cesty a tam predmet bezpečne odhodiť.
Ak organizátor zriadi zónu na odhadzovanie odpadu, pretekár musí odhodiť svoje odpadky bezpečne a výhradne v tejto zóne na kraji cesty.
src: Pravidla SZC Cesta, 2.2.025
Ostatní by sme sa mohli vrátiť k Tour de Volcano, napríklad k hodnoteniu pretekov alebo fotkám, ktoré ak niekto má tak nech sa neváha s nimi podeliť.