ale kurnik nemozem nalepit plast sak by som zomrel pri vymene. A vacsinou chodim na vyjazd s nozom na krku,ze ked nepridem nacas ta mi to moje 2 deti spocitaju...
ale majú, tam sú také gumy čo pritiahneš skrutkou o ráfik a držia plášť aby sa nepretáčal tam sa trocha iné sily prenášajú ako na bicykli... keby tam niečo také nebolo, tak keď to preženiem, tak pridáš plyn a točí sa ti len ráfik a plášť stojí...
Bezduse su vyhnutie sa rieseniu podstaty problemu a nie vyriesenie podstaty. Uz sa tu v minulosti navrhovali zlepsovaky na tento problem.
1. Uplne najjednoduchsie je zvysit tlak v plasti, ale to asi nebude vitana uprava.
2. Zhodit plast a dobre vycistit a odmastit pätky plasta aj steny rafika zvnutra (tam kde sa o ne plast opiera).
3. Ak nestaci, tak naniest na pätky plasta a aj na kontaktnu plochu rafika (aspon na ten rafik urcite) tenku vrstvu chemoprenu (nechat zaschnut, neobuvat plast kym to lepi). Ta vrstva zvysi trenie a zaroven sa da lahko odstranit ak bude treba.
4. Kupit novy plast s vhodnou mäkkou pätkou, ktora bude lepsie priliehat na rafik. Stary uz ma mozno gumu na pätke stvrdnutu a preto neprilieha.
este by som doplnil
5. textilna paska namiesto umelohmotnej mozno pomoze aspon trochu, hlavne ak dusa je pokriedovana
6. galuskovy ventil, kde je matica .. casom moze povolit aj tento ventil, ale stava sa to mal (na lacnych dusiach), kazdopadne to neustrihne
7. no ale ak je moc makko nafukany plast, tak asi len bezdusak pomoze
o nesikovnosti pri vymene platničiek by som nehovoril... vymenil som xy platniciek a nikdy som nemal problem. na týchto som mal pri roztlacani odkrutenu nalievaciu skrutku na packe a cez platnicky som roztlacil piesty krasne lahucko. od vymeny odjazdene 3 dni na Maline a par zjazdov v tatrach bez problemov...
KinDo na XT 785 som zleho slova nepocul. a ano tak si predstavujem spolahlivu brzdu. ale v poslednych rokoch mam pocit ze staznosti na brzdy rapidne pribuda. ja som na Juicy7 raz za 2 sezony vymenil platnicky - viac som sa o ne nestaral. maju cez 7 rokov a stale funguju bez servisneho zasahu. Na M8000 mam za pol sezony uz druhe platne a je to znova zavzdusnene - takto si spolahlivu brzdu nepredstavujem. Hlavne nie pri dlhsom vylete mimo vacsie mesta so servisom. Alebo proste ked to len tak zrazu zacne niekde pocas zjazdu zaberat vzdy inak. A to mi bolo odporucene ze by som nemal bike anilen na bok pokladat nie este hore kolesami co mi uz pride ako zly vtip. Hlavne by som to necakal u tak vysokeho modelu brzdy. Ale celkovo ide dost nepodarkov z vyroby - nehovoriac o otm ze biky su strasne predrazene - a pri tych vyssich modeloch cohokolvek ocakavam ze to je od vyroby pripravene na pouzivanie a v poriadku a nie sa v tom neustale rypat a riesit kktiny namieto uzivania si jazdy.
Ale to mozno bude tym ze som menil bike po 10 rokoch - tak ten pokles kvality je dost okaty.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale kurnik nemozem nalepit plast sak by som zomrel pri vymene. A vacsinou chodim na vyjazd s nozom na krku,ze ked nepridem nacas ta mi to moje 2 deti spocitaju...
1. Uplne najjednoduchsie je zvysit tlak v plasti, ale to asi nebude vitana uprava.
2. Zhodit plast a dobre vycistit a odmastit pätky plasta aj steny rafika zvnutra (tam kde sa o ne plast opiera).
3. Ak nestaci, tak naniest na pätky plasta a aj na kontaktnu plochu rafika (aspon na ten rafik urcite) tenku vrstvu chemoprenu (nechat zaschnut, neobuvat plast kym to lepi).
4. Kupit novy plast s vhodnou mäkkou pätkou, ktora bude lepsie priliehat na rafik. Stary uz ma mozno gumu na pätke stvrdnutu a preto neprilieha.
este by som doplnil
5. textilna paska namiesto umelohmotnej mozno pomoze aspon trochu, hlavne ak dusa je pokriedovana
6. galuskovy ventil, kde je matica .. casom moze povolit aj tento ventil, ale stava sa to mal (na lacnych dusiach), kazdopadne to neustrihne
7. no ale ak je moc makko nafukany plast, tak asi len bezdusak pomoze
tak ale ten plast vyzera, ze je hodne jazdeny ...
takze by som nebol prekvapeny (aj ked prave taka diera) ...
ako si predstavujes spolahlive brzdy ?
osobne na XT 785 saham iba ked menim platnicky (aj to moze byt nespolahlivost) ...
Ale to mozno bude tym ze som menil bike po 10 rokoch - tak ten pokles kvality je dost okaty.