posledný komentár: 28. 9. 2020 o 22:01
posledný komentár: 23. 1. 2019 o 21:24
posledný komentár: 19. 5. 2018 o 20:34
posledný komentár: 12. 9. 2014 o 13:59
posledný komentár: 28. 9. 2020 o 22:01
posledný komentár: 23. 1. 2019 o 21:24
posledný komentár: 19. 5. 2018 o 20:34
posledný komentár: 12. 9. 2014 o 13:59
vsak to napisal. cisto z principu. co ine sa da robit doma za pc?
Pred rokom bola trat skor o technike co mi viac vyhovovalo teraz sa to vrarilo na variant zo zaciatkov tazke stupania bud to vyjdes abo to musis vytlacit
PS
K siskam na trati : poprosim ochranaroch nech dohovoria veverickam aby nehadzali sisky na zem cyklisti to nemaju radi
P.S: Nabudúce beriem platformy a svoje Hanwag Alaska GTX, nech som v zjazde zo Sľubice rýchlejší ...
Trat bola velmi narocna aj hore aj dole ako je pisane nadomnou ak človek nieje zvkynuty na take náročné zjazdy tak cca tretiny singlov a zjazd zo slubice trebalo tlačiť
Sam davam vpohode 70 km vyjazdy v terene ale toto prevysenie ma zabilo navyse som sa nechal strhnut pelotonom a od 40 km som siel na doraz
Velka vdaka medikom ze ma v cieli dali dokopy.
zmena na zaciatku - vystup na branisko - neprijemne uvolnene kamene, na ktorych sa takmer neda slapat v kopcoch, material ulieta pod kolesami... toto sa mi nepacilo vobec. nejde pri tom o narocnost jazdenia a pod. ako sa tu niektori (paradoxne ti, ktori vcera na mieste neboli) rozhorcuju. ide ciste o pocit a radost z jazdy. tento usek bol pre mna maximalne demotivujuci. myslim ze nikto nechce aby tie kamene organizatori upratovali, ale pokial existuje omnoho zaujimavejsi a jazditelnejsi variant (hoci strmsi), ktory pozname z minulych rokov, nedava mi zmysel riesit to takto. aspon dufam, ze na to nejaky dovod bol. s tym suvisi aj nasledny zjazd po zvaznici k motorestu (ktorou sa jazdilo v minulych rocnikoch smerom hore) - bol ovela menej zaujimavy a zazivny ako technicky single z minuleho rocnika. obcerstvovacka v zjazde tiez nie je idealne riesenie, ale to nie je taky podstatny problem.
vystup na slubicu uz bol ok a odtialto za mna vsetko take, ako ma byt. vratane znacenia (redundantne sipky, kludne aj 3-4 po sebe
zjazdy ok, zo slubice je to take ake je a ku kralovskemu ten zjazd za tie roky uz tak nejak patri. je dost nebezpecny a zradny, ale aj kvoli tomu tam vela ludi chodi. sisky do lesa patria, kamene tiez. ja som bol rad za nahradenie nudnych umelych enduro usekov z minuleho rocnika, ktore ma vobec nebavili. niektore useky na singloch sice boli trochu poznacene vydatnymi dazdami, ale myslim ze stale jazditelne. ziadny iny problem som pocas pretekov nevidel. tasky, tomboly a dalsie "bells and whistles" neriesim, zaujima ma jadro, ktore bolo na par vyhrad vid. vyssie v poriadku. takze 20 eur a sobotu stravenu trapenim na spisi nelutujem.
...hm, divné princípy, robiť opozíciu tým, ktorí píšu o svojich pocitoch z maratónu a pri tom si sa ho sám nezúčastnil. Veď Simon97 písal svoje postrehy a už z podstaty slova ide o názor subjektívny, o tom je predsa toto fórum. Ak s ním niekto súhlasí, zdá sa mu správny, ak nie tak naopak. Snáď nebol biker, ktorému sa páčilo tlačenie bicykla po úsekoch s uvoľnenými kameňmi a užil si nebezpečný zjazd zo Sľubice. Keď idem na MTB maratón, predsa nechcem toľkokrát chodiť, alebo behať okolo bicykla, to by som išiel na iné preteky. K tým šiškám snáď len toľko, že minulý rok boli na tom istom úseku upratané, možno padali mimo singláča, alebo sa tomu organizátor viac venoval. Šimonov subjektívny názor je, že minulý ročník sa mu páčil omnoho viac. S tým plne súhlasím, či už zmenenou a zaujímavou traťou, zázemím v cieli, alebo originálnymi cenami pre víťazov bol podľa mňa za mojich posledných 6 zúčastnených maratónov ročník 2016 TOP KM.
Čo sa týka značenia, problém som nemal, ale mal som asi šťastie, že pri odbočke do lesa na singletrack stáli ľudia (pravdepodobne čo sa vrátili, keď zistili, že zišli z trasy) a tí ma s predstihom upozornili, že treba odbočiť.. Ináč som problém nemal.
Ak to mám porovnať s minulým rokom, kedy sa išla iná trať, tak tá sa mi páčila viac... práve kvôli niektorým technickým úsekom, ktoré sa mi páčili a tešil som sa na ne aj tohto roku. Napríklad tá koreňová lesná vložka bola úžasná, ale aj iné (dokonca aj tie Enduro vložky) celkom ušli. Skrátka, chcel som to skonfrontovať s minulým rokom, či som pokročil v technike, v čom som mal asi najväčšie rezervy. Žiaľ nevydalo.
Veľká škoda, že došlo k takýmto nezhodam s miestnou komunitou nadšencov, maratón týmto určite utrpel. Neviem ako sa to celé skončí (myslím tým ten spor), len dúfam, že budúci ročník bude, a bude to posun dopredu...
P.S. Gratuloval som si, že som si zaznačil mäso ako jedlo. Keď som videl ako kámoš vyfasoval miniporciu halušiek (detská porcia?..) neveril som vlastným očiam. Ani toho gulášu nebolo ktoviekoľko, ale aspoň chlebom sa to dalo dobiť.
samozrejme som sa na rocnik 2017 tesil ako na bikersku udalost roka, kedy si na biku uzijem maximum, co region braniska ponuka.
z tejto diskusie vsak vyplyva, ze ludia maju radsej sotolinove zvaznice ako technicke single. to by bolo ok, ale takych maratonov je na SK do bludu (horal, stupava, svaty jur, dubnicak, levoca, slov. raj, atd. atd.). sulov je pre mna maraton roka, kosicky singletrack je na dobrej ceste (aj ked stale mi nejde do hlavy, preco sa ide michalkov trail hore kopcom
ale preco nemoze byt aspon jeden maraton na SK taky, co preveri vykonnost ale aj zrucnost pretekarov? od maratonu s privlastkom kralovsky sa to doslova pyta...
bola to sila ta strkova cesta k Branisku, techniku myslim mam celkom dobru ale tam som lietal hore dole. Bolo to dost nebezpecne v tej rychlosti. Tym sa mi to zda horsie, ze tam boli velke rychlosti a zly povrch. Zo Slubice clovek preskoci bike a skonci na zemi ale v 30-40 vyletiet by som nechcel. Ale ci sa s tym nieco da robit, asi len viac brzdit
Kráľovský MTB maratón 2017Otvoriť v novom okne thumb_up5thumb_down