a preto...riesenie=15g VST...uz 2x to tu spominam...je to najnarocnejsi kosik ale casom sa naucis ako na to a ked uz zvladnes toto zvladnes kazdy jeden (znamy svojou narocnostou) vysledky stoja za to... :y:
07.10.2017 - 19:05:37
00
Ten mám , žiaden problém s kvalitnými extrakciami som nespozoroval ... shoty temer identické / extrahujem okolo 30-35 sekúnd , váha extraktu 30-32 gramov , tlak 9 barr, 15-16 gramov meliem na páku /
07.10.2017 - 19:12:31
00
tak Ramon ty si uz v tom doma proste... :clap:
07.10.2017 - 19:14:07
00
Odporucas 15g VST na 12g svetlej kavy (viac kavy od singla nechcem)??? Ved to odporuje tvrdeniu
Hosť napísal:
...urcite vies ze napr take VST sa ma plnit +- 1g ...
, nevraviac o tom, ze VST gramaze su nastavene na tmave prazenie, takze svetla kava bude objemovo ako 10g tmavej. Chcelo by to misku na 12g. Inak ak chces zistit, co je narocny kosik, tak vyskusaj The Single, a potom uvidis ... :D
07.10.2017 - 19:18:11
00
peter z 12 na 15g to je obrovsky kofeinovy skok to sa musi nechat :lol: a som rad ze Ramon tiez potvrdil +-1g plnenia VST
07.10.2017 - 19:39:20
00
o akom single hovoris?
07.10.2017 - 19:42:43
00
Peter skús tu 15 gramovku VST , tampujem 58,5 a aj pri svetlejších prazeniach a acidnejsich extrakciach kréma je stále ...
07.10.2017 - 19:43:16
00
Dakujem Ramon chvalabohu... :handshake:
07.10.2017 - 19:44:05
00
Hosť napísal:
peter z 12 na 15g to je obrovsky kofeinovy skok to sa musi nechat :lol: a som rad ze Ramon tiez potvrdil +-1g plnenia VST

Je to skok 25%, jednoducho 11 - 12g mi staci (je to snad moja vec, ci?). Ramon uviedol, kolko dava on, nepotvrdil nic ohladom +/-1g plnenia. A bez urcenia prazenia je ten udaj stejne irelevantny, kedze objemova hmotnost kavy sa s prazenim meni - do stejneho objemu misky kde vojde 15g kavy tmaveho prazenia vojde odhadom 17 - 19g kavy svetleho prazenia, takze sa zbytocne bavit o presnosti plneni +/- 1g.

Skus vynechat ten posmesny ton a udrzat vecnu rovinu, OK?
07.10.2017 - 20:03:03
00
Hosť napísal:
o akom single hovoris?

O tomto

Prílohy:

IMS The Single-95g-h21-943.jpg
IMS The Single-95g-h21-943.jpg 184.03 KiB thumb_up0thumb_down

07.10.2017 - 20:03:23
00
Takze pani , kľud ... moja skúsenosť : Mazzer mini ekektronik mám prednastavený na tmavé / Talianske / praženie na čas pre VST empiricky na 24,5 sekundy . Dá mi to odhadom 15-16 gramov Buna expresso zmes po pomletí on demand . Tampujem empiricky tamperom 58,5 s ostrým okrajom a rovnou plochou tamperu . Po utampovani mám horný okraj tamperu zarovno s horným okrajom VST misky . Ak však použijem svetlejšiu kávu alebo acidnejsiu odrodu , dá pri konštantnom prednastavením čase MENEJ kávy do páky !!! To má núti pri takejto káve predĺžiť čas mletia s jemnou úpravou jemnosti aby som dosiahol požadovaný objem ... a tým pádom je v páke 1-2 gramy kávy viac na extrakciu .
07.10.2017 - 20:28:50
00
OK Ramon, zhruba sedi ako u mna, ak je nominal VST 17g tak tam dam ca. 19 - 20g (okraj hrany tampera zarovno s lemom misky, kde valcovita cast prechadza do obluka - tak sa snazim plnit double). Tmave prazenie vobec nepouzivam, tak neviem, kolko g by voslo.
07.10.2017 - 22:53:03
00
Všetko o miskách ... praktické skúsenosti

http://www.primacafe.cz/primafrm/viewtopic.php?t=2269&start=40

Apropo VST má : 7,15,18,20,22 a najnovšie aj 25 gramovu “ nalož 💣 “

Prílohy:

8885F589-5E94-4BFA-90B0-9EC550967FEC.png
8885F589-5E94-4BFA-90B0-9EC550967FEC.png 860.15 KiB thumb_up0thumb_down

07.10.2017 - 23:05:00
00
Ja už dlhšie používam IMS B70 1 T H24,5 N 6/8 gr. a keď som vážil čo tam vojde tak kľudne 12-13 g pri stupni Full city, dosť dlho mi trvalo kým to tieklo ako malo. Výsledky sa dostavili až keď som začal premiesavat namletu kávu v páke a rovnomerne zarovnavat. Kávu nevážim, používam casovac na mlynku Vario a podľa časov extrakcie si upravujem hrúbku/cas a funguje mi to. Konečne som sa dokopal k nahej páke a na prvý pokus sa podarilo . Pouzil som 2 porciovu misku čo mám k rocketu. Doteraz som také množstvo kávy nepil tak celkom oči otvara :) prijal by som troška mensie množstvo kávy aby to nebol taký skok z 1 porciovky v ktorej už je aj tak 12 g.
08.10.2017 - 11:33:45
00
A to má aký význam dávať 12-13 gramov do sitka pri ktorom odporúča výrobca 6-8 gramov ? Vážiť kávu aj váhu extrakcie je základ !!! Tvojim riešením by bolo spomenuté sitko VST 15 gramovka , ako nejaký “ štandard “ ... ja pripravujem ristretto zo 8 gramov kávy v sitku pre 7-9 gramov s váhou 17 gramov . Dopio dávam 15-16 gramov do 15-ky VST a váhu extraktu / 30 gramov / ukoncujem pri čase 28-32 sekúnd . Tmavé praženie Buna expresso zmes - môj štandard . Svetlejšie praženia , acidnejsie odrody mi trvá “ vypimpovat “ tak 3-5 extrakcii k mojej spokojnosti .


Naposledy upravil Ramon1 dňa 08.10.2017 - 17:44:52, celkovo upravené 1 krát.

08.10.2017 - 12:06:02
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up