Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
samozrejme na dlhsie cesty mame nove auto chvilu som jazdil na nom do prace, ale po troch mesiacoch som ho posunul manzelke a vratil sa k saxu..asi som este nedozrel...
s tymto tiez moc nesuhlasim...myslim ze za danu cenu lepsie nove auto v danej kategorii nekupis a ani ho tunit nemusis. ano, nie je vycackane ako ine a nie je tak prepchane elektronikou ako ine znacky, ale ked sadne clovek za volant, tak hned citi ze este riadi auto a nie opacne...
napr osobne mam Outback a paci sa mi na nom ze to auto riadim ja, nemusim mat ani nohu na podlahe a viem si cestu uzit, proste ju citim. mal som raz na vikend pozicane "nabuchany" Mercedes GLC...akoze super auto, ale mal som pocit ze elektronika uz vsetko robi za mna a napr pri soferovni na dialnici som v tom zacinal driemat uz o 30 minutach
z tohto pohladu asi ano, ale ja som mal na mysli ine .. nastastie som s elektronikou nemal tu cest v tom zmysle ako pises. Aby som vysvetlil, seriove WRX nemali moc dobre brzdy, a vykon mohol byt lepsi. Jasne, da sa to zmenit, ale seriovka ako taka .. no neviem. Ale pravda, posledne roky som nesledoval, co maju WRXka v serii, mozno je to lepsie. Ale su tam aj ine veci, ktore su "nic moc". Ked uz, tak radsej STi
pohodlie v sedačkách, priestor pre celú posádku, ticho na palube, premiový sound system...
Ak si chces zajazdit v aute tak
a) sportove sedacky s bocnym vedenim, inak je to o hovne
b) 5bodove pasy, inak mas hrbol na hlave od strechy /na podvozku, ktory za nieco stoji, nie je problem preletiet tie priblble retardery slusnou rychlostou/
c) ziadny sound system .. chcem pocuvat motor , podvozok a brzdy . ak chcem operu, sedim doma za poriadnou aparaturou
d) priestor pre posadku ? .. spolunavigator je max. .. zadok je vyhradeny max. tak pre NO system a pridavnu nadrz
Vsetko ostatne je len priblizovadlo .. tam nezalezi na tom, co mas, pokial priblizuje a je tiche .
Preimovy sound system je taky, ked pocujes modifikovany motor STicka v otackach nad 2.5k .. to sa neda popisat , jeden taky som stretol v Nestichu. STi ma vacky, ktore sa prestavuju podla otacok /zjednodusene napisane/.
Nemám auto takého kalibru, ale aj tak si musím dávať pozor na jazyk. A spolujazdci aj na hlavu. Nikdy predtým by som nepovedal, že cesta zo Sv. Jura do Grinavy v ľavom pruhu by mohla zoznámiť zadných pasažierov so strechou a predných tiež vyhodiť zo sedačiek. V Maďarsku a Rumunsku bolo bežnou praxou, že som sa za jazdy musel znovu posadiť.
Ale to je niečo podobné, lacnejšie je kúpiť poriadny bike a povedzme ho mierne vylepšiť, ako kúpiť nejaký lowcost a dodatočne ho prestavať na seriozny bike. To bez debaty víde viac
Ale to je niečo podobné, lacnejšie je kúpiť poriadny bike a povedzme ho mierne vylepšiť, ako kúpiť nejaký lowcost a dodatočne ho prestavať na seriozny bike. To bez debaty víde viac
Niekedy si daj jazdu nad podvozku STi na hrbolatej ceste .. zdrhnes z neho kade lahsie
Pár krát som sa vozil na kamošovej starej trochu poladenej Impreze GT, bola zbavená zbytočností ako ABS, ABG, klíma. Ako víkendovka na vyblnutie v pohode, ale nie na každodenné jazdenie
Ja nechcem z auta vystupovať s prevráteným žalúdkom, preto mám to "civilné" Legacy a preto mám aj automat a nie manuál. Vedel by som si predstaviť vlastniť aj 3.0i 180kW ale načo? Aj tá 2.5i do našich končín s prehladom stačí - je to taký kompromis. Nie je to čajové a ani to zasa nejak moc nežerie.
Mna ani nejak neláka si kúpiť niečo ostré ako víkendovku, skôr nejaký ten velkoobjemáč s V8 . Keby som nevdel čo s peniazmi od dobroty tak si kludne kúpim Dodge Challenger SRT - to má krútak jak lokomotiva
Wrx mali a majú hlavný problém ani nie tak v slabších brzdách a priemernom výkone (výkon sa dá relatívne ľahko a lacno zvýšiť, brzdy detto)...najmarkantnejšia slabina bola absencia aktívneho difu....wrxka boli vždy smutne nedotáčavé, tým pádom pre športovejšiu z toho dôvodu značne diskvalifikované voči STI. Navyše aj STi verzie, čo sa u nás predávali boli osekané verzie oproti tomu, čo bolo dostupné pre JPN market. Legacy s 2.5kou nie je šoférske auto ani náhodou, ani 3.0 specB nebola žiadna hitparáda nato, akú to malo spotrebu...samozrejme, čo sa týka pohonu a trakcie hľadajú suba ťažko konkurenciu
Nemám auto takého kalibru, ale aj tak si musím dávať pozor na jazyk. A spolujazdci aj na hlavu. Nikdy predtým by som nepovedal, že cesta zo Sv. Jura do Grinavy v ľavom pruhu by mohla zoznámiť zadných pasažierov so strechou a predných tiež vyhodiť zo sedačiek. V Maďarsku a Rumunsku bolo bežnou praxou, že som sa za jazdy musel znovu posadiť.
Outback je izolovaný od diania značne. Ale to píšem ako vlastník "starého šrotu".
tak ja mam este "stary dobry" r.v. 2012 a s nim vie byt este zabava. pri najnovsich Outbak-och sa to uz bohuzial pomaly zaclenuje medzi vsetky ostatne/podobne modely inych znaciek...
najmarkantnejšia slabina bola absencia aktívneho difu....
Presne tak .. ako mi povedal kamarat, rozdiel medzi WRX a beznym autom je ako medzi bicyklom a vesmirnou lodou, ale rozdiel medzi WRX a STI , je este vacsi , nepisal som to schvalne. Vykon a sa da, ako pises prida lahko, aj ked stale to bude leniva mrochta, pre seriozne tunenie treba aj tak STi , kovane ojnice, atd. .. brzdy treba vymenit, to nie je taky problem, tlmice v zasade tiez nie je problem. Ale aktivny diferak .. holt, treba zacat s STi. A tam teda su peniazky inde, nez u bajkov. Plus, bajk s da spravit v izbe, hento treba mat predsa len zdvihak/jamu atd.
tmax to si ma este neviezol, ci ? Ale asi ani nechcem .. inak najvacsi fun na Subaru, resp. 4x4 je aj tak mimo asfaltku na sotoline. No nic, staci bajk
Pár krát som sa vozil na kamošovej starej trochu poladenej Impreze GT, bola zbavená zbytočností ako ABS, ABG, klíma. Ako víkendovka na vyblnutie v pohode, ale nie na každodenné jazdenie
Ja nechcem z auta vystupovať s prevráteným žalúdkom, preto mám to "civilné" Legacy a preto mám aj automat a nie manuál. Vedel by som si predstaviť vlastniť aj 3.0i 180kW ale načo?
ABS nie je uplna zbytocnost, ale je treba aby to spravne fungovalo .. klima je fajn v zime, ale zerie koniky a hmotnost, to je fakt. GTcko je vdacny objekt, zvykne sa to tunit na 600k.
Ale 180kW je lenivy slimak, co by si s tym robil , vsak to poriadne nejde .. ak to teda nie je 1000kg auto. Bezne ma Imprez cca 1.4tony, tam treba aspon 350koni aby to nejako slo
Napíšem to jednoducho, v našich končinách kde aj Fabia kombi 1.4i bola bežné rodinné auto je aj obyčajná WRX totálna raketa. Ja som to priam miloval ked niekto vravel na 1.4i "nám to stačí"
Do Fabie sadli 3 osoby, vyšlo sa z mesta na okresku a zrazu sa zistilo že je problém obehnúť linkový autobus čo sa vlečie 75km/h... To je to "nám to stačí", hlavne že bolo nové...
Radšej 5-6 ročné, väčšie a s nejakou výkonovou rezervou
tmax to si ma este neviezol, ci ? Ale asi ani nechcem .. inak najvacsi fun na Subaru, resp. 4x4 je aj tak mimo asfaltku na sotoline. No nic, staci bajk
Mne stačí ten pocit ked hodím dozadu snowboard a idem v zime na Martinky. Ako prichádzam k rampe tak na boku stojí 15 zúfalcov čo nahadzujú reťaze na auto ktoré je zasrané od brečky na ceste a ja okolo nich pekne prejdem a dedko na rampe mi ukáže ťahaj...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
s tymto tiez moc nesuhlasim...myslim ze za danu cenu lepsie nove auto v danej kategorii nekupis a ani ho tunit nemusis. ano, nie je vycackane ako ine a nie je tak prepchane elektronikou ako ine znacky, ale ked sadne clovek za volant, tak hned citi ze este riadi auto a nie opacne...
napr osobne mam Outback a paci sa mi na nom ze to auto riadim ja, nemusim mat ani nohu na podlahe a viem si cestu uzit, proste ju citim. mal som raz na vikend pozicane "nabuchany" Mercedes GLC...akoze super auto, ale mal som pocit ze elektronika uz vsetko robi za mna a napr pri soferovni na dialnici som v tom zacinal driemat uz o 30 minutach
No nic moc .. vykon mohol byt lepsi a brzdy slabe. Ale ako pisem dalej mattovi, posledne roky som WRXka nesledoval, takze sa mozno zlepsili
Vies kolko zozerie seriozna uprava AM/EN bajku ? Nechci ani vediet
Ak si chces zajazdit v aute tak
a) sportove sedacky s bocnym vedenim, inak je to o hovne
b) 5bodove pasy, inak mas hrbol na hlave od strechy /na podvozku, ktory za nieco stoji, nie je problem preletiet tie priblble retardery slusnou rychlostou/
c) ziadny sound system
d) priestor pre posadku ? .. spolunavigator je max. .. zadok je vyhradeny max. tak pre NO system a pridavnu nadrz
Vsetko ostatne je len priblizovadlo .. tam nezalezi na tom, co mas, pokial priblizuje a je tiche .
Preimovy sound system je taky, ked pocujes modifikovany motor STicka v otackach nad 2.5k .. to sa neda popisat
Niekedy si daj jazdu nad podvozku STi na hrbolatej ceste
...a nakoniec aj tak z neho nebude STicko
Ja nechcem z auta vystupovať s prevráteným žalúdkom, preto mám to "civilné" Legacy a preto mám aj automat a nie manuál. Vedel by som si predstaviť vlastniť aj 3.0i 180kW ale načo? Aj tá 2.5i do našich končín s prehladom stačí - je to taký kompromis. Nie je to čajové a ani to zasa nejak moc nežerie.
Mna ani nejak neláka si kúpiť niečo ostré ako víkendovku, skôr nejaký ten velkoobjemáč s V8 . Keby som nevdel čo s peniazmi od dobroty tak si kludne kúpim Dodge Challenger SRT - to má krútak jak lokomotiva
Inak trosku zvuk https://youtu.be/3tQf3n2Mag4?t=95
tak ja mam este "stary dobry" r.v. 2012 a s nim vie byt este zabava. pri najnovsich Outbak-och sa to uz bohuzial pomaly zaclenuje medzi vsetky ostatne/podobne modely inych znaciek...
Presne tak
Ja nechcem z auta vystupovať s prevráteným žalúdkom, preto mám to "civilné" Legacy a preto mám aj automat a nie manuál. Vedel by som si predstaviť vlastniť aj 3.0i 180kW ale načo?
ABS nie je uplna zbytocnost, ale je treba aby to spravne fungovalo .. klima je fajn v zime, ale zerie koniky a hmotnost, to je fakt. GTcko je vdacny objekt, zvykne sa to tunit na 600k.
Ale 180kW je lenivy slimak, co by si s tym robil
Do Fabie sadli 3 osoby, vyšlo sa z mesta na okresku a zrazu sa zistilo že je problém obehnúť linkový autobus čo sa vlečie 75km/h... To je to "nám to stačí", hlavne že bolo nové...
Radšej 5-6 ročné, väčšie a s nejakou výkonovou rezervou
Lto, ešte nie. Chceš zajtra?
Mne stačí ten pocit ked hodím dozadu snowboard a idem v zime na Martinky. Ako prichádzam k rampe tak na boku stojí 15 zúfalcov čo nahadzujú reťaze na auto ktoré je zasrané od brečky na ceste a ja okolo nich pekne prejdem a dedko na rampe mi ukáže ťahaj...