Čaute, potreboval by som poradiť nejaký cestný bike do 25 tis. Môže byť aj z bazáru, ale vo výbornom stave. Prípadne ak máte s nejakým bicyklom v tejto cenovej kategórii skúsenosti, tak to tu môžte vložiť. Za všetky linky a odpovede vopred ďakujem.
Takže ked skor tu rekreacnu cyklistiku, ako vravis, tak potom ti odporúčam klasicky aluminiovy ram, pripadne so slopingom a samozrejme karbonovu vidlu....moze byt aj zadna stavba ale celokarbon ako je ta Merida Scultura by som ja osobne nevolil. Celokarbony su dobre na zavodenie...a tie ramy po urcitom pocte kilometrov zacnu slabnut a chviať sa na ceste...pre zavodenie maju zivotnost tak 2-3roky. Aluminiovy vydrzi dlho. Ja mam Fondriest aluminiovy s karbon. vidlou a slopingom a som mimoriadne spokojny ale stál trochu viac ako 25 000. A este k tej Meride.....ma výbavu Shimano Ultegra(to je nizsia rada) a to by som ja nebral. Mozno este tie kola.
....ma výbavu Shimano Ultegra(to je nizsia rada) a to by som ja nebral. Mozno este tie kola.
Aaano mas pravdu, existuje samozrejme aj vyssia sada od Shimanaa to DuraAce a v cenovej relacii do 25.000 SKK zozenie nepreberne bicyklov prave s takouto vybavou...
No a co sa tyka priebehu unavovej krivky karbonu vs. AL, tak zase len kecy...
Roadracing, vidno že si naslovovzatý odborník na materiály. Presne si vystihol hlavný problém karbónových rámov. Je tu problém, že pôsobením slnečného UV žiarenia degradujú aromatické štruktúry vlákien a v živici sa začnú tvoriť metylidiové radikály rozrušujúce peptidické väzby diánu a tvrdidla. Výsledkom je nenávratné porušenie trubiek a je len čisté bláznovstvo jazdiť na takom biku. Pre lacnejšie modely (do 50 tisíc) je životnosť viac ako 2 roky len vzdialenou víziou, avšak v súčasnosti sú už aj pokročilé karbonové rámy (od 100 tisíc) so životnosťou rádovo 3 roky, najlepšie kúsky 3 roky a 2 mesiace.
Ja by som si v živote nekúpil karbónový rám, to sú vyhodené peniaze.
(bez smajlov, lebo toto už nie je ftipné)
BTW. tá merida je v poho, len bude mať už hádam aj 3 roky. Treba zistiť v akom stave je výbava.
Ja a karbón? Čo som mechom uderený? Ja mám poctivú chróm-molybdénovú oceľ od šatku s dura-ace 2009 elektronickou sadou. Len tie kľuky som nebral karbónové, to je blbosť. Ultegra je čistý šikmooký hnoj, to by som nedal ani na zimák.
Na ráme mám dátum kontroly 09/2007, je v kategórii do 50k, takže budem rád ak s ním vydržím aspoň túto sezónu. Ale na jeseň idem jednoznačne do hliníku, to má polčas rozpadu asi 10 miliónov rokov, a natierať ho stačí raz za 60 rokov, nie jak tie pozinkové rámy.
Škoda, že si spod Tatier. Terazky je u Hofera v Rakúsku akcia - hliníkový rám, vidla karbón, výbava ultegra za púhych 799 Eur. V pondelok som si ho pozrel v Hainburgu, nebolo to vôbec zlé kolo - u nás sa za takú cenu k tak vybavenému kolu nedostaneš... A mali ich tam v škatuliach ešte asi tak 5.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
čo hovoríte na tú Meridu Sculturu?
Aaano mas pravdu, existuje samozrejme aj vyssia sada od Shimanaa to DuraAce a v cenovej relacii do 25.000 SKK zozenie nepreberne bicyklov prave s takouto vybavou...
No a co sa tyka priebehu unavovej krivky karbonu vs. AL, tak zase len kecy...
Ja by som si v živote nekúpil karbónový rám, to sú vyhodené peniaze.
(bez smajlov, lebo toto už nie je ftipné)
BTW. tá merida je v poho, len bude mať už hádam aj 3 roky. Treba zistiť v akom stave je výbava.
Daj to aj do vtipkara
Na ráme mám dátum kontroly 09/2007, je v kategórii do 50k, takže budem rád ak s ním vydržím aspoň túto sezónu. Ale na jeseň idem jednoznačne do hliníku, to má polčas rozpadu asi 10 miliónov rokov, a natierať ho stačí raz za 60 rokov, nie jak tie pozinkové rámy.