Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
ten mobil foti fakt hrozne
ale dobrý čaj mám radšej (oolong), neoslovila ma. A ako pozerám na plné identické sáčky v práci, tak ani kávičkové kolegyne.
Edit: vidím, že si medzitým doplnil Concept Art.
mensi zavit sa da spravit vzdy, horsie by to bolo naopak, vyvlozkovat
Samozrejme nie kazda Vam musi chutit.
Ak sa bavime o tamper zakladni a zavite v diere, tak vacsi zavit sa da spravit vzdy z mensieho ... asi tak si to myslel
Ani sa nečudujem, odroda Geisha. U Gardelli 33.00 (Costa Rica) a 60.00eur (Ethiopia) za 250g.
"“Náš” @rubensgardelli sa stal majstrom sveta.
V kategórii Roasters Cup (praženie kávy) potvrdil to, čo my o ňom už dávnovieme - že praží s láskou, vášňou a enormným nasadením. A my sme veľmi radi, že skvelé výsledky jeho práce si u nás môžete vychutnávať už 2 roky.
We are very proud on “our” Rubens Gardelli and his perfect and passionate work. Rubens is new World champion in Roasters Cup category, and we are proud, that we serve his coffee. Congrats, Rubens!"
VST sa vraj vyrába v Číne
Čo poviete na tento IMS Single E61 B70 1T - NS/F/R - 1 CUP Competition Filter / Präzisions Filter 9-10g?
Povedal mi to sám predajca, objednával som z Portugalska.