Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Podla tvojich fotiek to budem mat z offesot 3mm paradne v strede
Keď je zadná stavba Boost (148 mm), má oproti 142mm o 6 mm celkove viac. Teda na jednu stranu sú to 3 mm. Keď sa u 142 mm používa 6 mm ofset, vychádza to, že pri 148 mm by to mal byť 3 mm. Pri troch milimetroch by teda mala ostať pôvodná reťazová linka zachovaná. Toľko moje amatérske rátanie.
Skúšal som aj oval prevodník (34T) s ofsetom 6 mm. Bol tak nacapený pri zadnej stavbe, že tam nebola medzera ani desatinka milimetra. Reťazovú linku som ale nekontroloval. Iste ale bola vyšinutá 3 mm a to znamená, veľký ohyb reťaze pri najmenšom prevodníku. Možno, že by to aj biednejšie naň preraďovalo. Skrátka, keď som videl, že je prevodník moc natrieskaný smerom k rámu, bez praktického vyskúšania som ho hneď aj zhodil dolu. Zohnal som s ofsetom 3 mm a šlape to OK.
Shimano SLX SL-M7000 radenie, 11-rýchlostné, pravé, I-spec B
43,99 €
MOC 50,99 €Potrebujem troška odborne poradiť. Čoskoro ma bude čakať výmena prehadzovačky a mám jednu otázku. Bude chodiť XX1 eagle prehadzovačka (X Actuation) s radením XX1 - 11 speed a kazetou 10-42 (11 speed). Dôvod je, že dizajnovo sa mi prehadzovačka eagle pozdáva viac a do pohonu mi stačí 11 rýchlostí samozrejme všetko od SRAMU.
Ďakujem za radu
Takže zatiaľ na sucho (na stojane) funguje nasledovný setup:
Prehadzovač - X01 eagle
Radenie - otočné XX1 11sp.
Kazeta - Sunrace 11-46 11sp.
Kľuky - X01 11sp.
Teraz som nedopatrením kúpil SH HG601, ale hádam niečo vydrží
som zvedavý, ako to pôjde v skutočnosti
edit: opravil som tú kazetu edit2: teraz = reťaz