Lokalizácia
Formulár sa odosiela
mno, je pravda, ze vidly v tejto kategorii su podobne pevnym.. ale ked niekto zacina s MTB a kupi si RST / SR suntour za 2500,- tak mu niet co zazlievat.. pokial sa bude o nu starat a parkrat do roka ju rozobere a namaze, ta posluzi proti znicenym zapastiam.... a ak jazdi serioznejsie, po case do toho investuje par tisic a zisti, co je to odpruzena vidla :)))
Zobraziť komentár 22.06.2004 - 17:45:15
00
JA SA VLASTNE CHCEM OPYTAT, KED SA V TOM VOBEC NEVYZNAM CHLAPCI. KUPILA SOM SI V TESCU BICYKEL, STAL 4500 sk, A JE TIEZ S ODPRUZENOU PREDNOU NAPRAVOU. pREDAVAC TVRDIL , ZE JE VELMI KVALITNY, LEN NEVIEM PRECO SA VYRABAJU AJ DRAHE BICYKLE, KED JA SOM NAJAZDILA NA NOM UZ 100 KM, A ZATIAL SA NA NOM LEN POKAZILA BRZDA. CHCEM VEDIET CI SI MAM NA NOM NIECO VYMENIT, KED CHCEM JAZDIT V TERENE?
Zobraziť komentár 22.06.2004 - 19:08:54
00
mno, ja robim vypomoc v cykloservise a tesco bicykle mame na dennom poriadku. ide o to, aky teren mas na mysli, ono nieco tie bycikle vydrzia, ako prasne cesty a podobne, ale rubat s tym niekolkokilomentrove zjady by som sa neodvazil... ak nieco vymenit, ta ak je moznost, ta novy bicykel ;), ale ak nieje taka moznost(z hladiska financii), ta podla mojho nazoru bu som najprv menil rafy za dvojstenne(obidva cca od 2 x 250,- + 2 x 150,- praca->orientacne) a brzdy za nejaky dural(Shimano acera cca 2 x 200,-) a brzdove packy tiez za celokovove. toto su podla mna najkritickejsie miesta biku. potom casom vidlicu a tak dalej az nakoniec po par rokoch bude novy bicykel ;)
Zobraziť komentár 23.06.2004 - 09:52:05
00
Rozdiel medzi drahým bicyklom a supermarketovym je asi v tom, že na tom drahom po 100 km netreba vymienať brzdu. Zvyčajne ani po 1000 km...
Zobraziť komentár 23.06.2004 - 17:28:47
00
Tiez xcem kupit MTB Bike moji kandidati su Gary FIsher Wahoo vidla RockShox Judy TT zdvih 80mm, alebo Trek 4400 s vidlou RTS Omega C4 PLZ PORADTE MI KTORY JE LEPSI SURNE moj nazor: mne saviac pozdava Gary Fisher poradte plz
Zobraziť komentár 23.06.2004 - 20:00:23
00
canndale
pozri sa naten bike merida matts sport 300 V .To nie je obicajna XC 60 M sice neviem co toM znamena ale je vtom zdanlivi rozdiel.Ma zlate noh , 60 mm zdih a je bez prahcoveik
Zobraziť komentár 24.06.2004 - 14:13:52
00
Autor: miso (213.215.106.---)
Dátum: 24.06.2004 14:13

canndale
pozri sa naten bike merida matts sport 300 V .To nie je obicajna XC 60 M sice neviem co toM znamena ale je vtom zdanlivi rozdiel.Ma zlate noh , 60 mm zdih a je bez prahcoveik

nehovorim, ze su rovnake, ale XC 60 je jedna rada, ci uz ma zlate nohy, alebo nie.. to mas ako napr Manitou ma rady napr Six, Axel, Black... pricom kazda je specificka.. mas predsa black aj so vzduchom aj s pruzinou, ale furt je to Black ;)
takze XC 60 je len oznacenie rady..

SR suntory su pre ludi nad 80kg, pretoze sa vyrabaju strasne tuhe (aspon XC 60 a XC 75), a to M moze znamenat, ze sa dovaza specialne pre meridu, ako OEM verzia (ale nemusi to tak byt, to je len dohad ;)

O meride matts 300 som uz pisal, ze si ju kupil jednen spolubiker s kotucmi a je s nou velmi spokojny, takze mozem len odporucit.. ale on ju kupil s meridackou vidlou (75 zdvih a je podobna RST gile TL) ma to 1 rok, uz to bol 2x mazat a zatial sa nestazuje.. ale predsa len je to vidla niezssej cenovej kategorie...
Zobraziť komentár 24.06.2004 - 18:07:05
00
Nechcem mudrovat, ale na biku je najdolezitejsi ram, jeho pevnost a geometria. Takze sa treba poradit, aky model je na co vhodny. Co je dobre na svihovu jazdu sa moc nehodi do technickych pasazi a naopak. Moze byt aj bike komplet deore, pokial ma meky ram, ktory sa pri kazdom ostrejsom opreti do pedalov ohne ako luk, nestoji to za nic.
Zobraziť komentár 24.06.2004 - 18:37:00
00
dik za radu
Zobraziť komentár 27.06.2004 - 17:01:43
00
to Luba
Dievca zlate, ked sa ti pokazi brzda tak je to podla mna dost podstatna chyba... Samozrejme ak na nom nejazdis dlhe tury, zjazdy a freeride je to urcite dobra volba. Za malo penazi je vzdy malo muziky, som zvedavy kedy ludia pochopia ze za par korun cannondala mat nebudu. Bez urazky...
Zobraziť komentár 28.06.2004 - 18:32:54
00
Ked si kupujes bike za 15000 tak ho nevyberaj podla kotucovej brzdy, lebo ak tam je tak je urcite mechanicka a brzdiaci efekt je skoro ten isty ako pri V-ckach, len to lepsie vyzera. Ja mam Salamander jazdim s nim rekracne - ziadne divoke zjazdy - cca 2000km rocne a som spokojny. Raydowe napísal:

> Ahojte. Chcem investovat do MTB bikeu, ale kedze som pomerne
> zelenac v tejto oblasti, chcel by som poradit.
>
> Bruzdil som netom, a najviac sa mi zapacil bike TREK 4300 DISK,
> ten ale stoji az 19 000 a asi by bol v ziline nezohnatelny
>
> Druhim kandidatom by bol ACSTAR RACE ONE, za 14 000 SK, taktiez
> ale na slovensku asi nezohnatelny.
>
> No a poslednym kandidatom by bol KELLY'S SALAMADER za 17 000
> SK. Ale neviem ako znacka kellys. Moc sa mi nepozdava, ake mate
> skusenosti? Ten bike totis nema ani jednu kotucovku. Zato
> ACSTAR ma za tu cenu jednu v predu. vidlice nepoznam..:)) preto
> som tu,:)
>
> THX
Zobraziť komentár 06.07.2004 - 20:53:06
00
Uz si jazdil na biku s mechanickou kotúcovkou? Asi nie, inak by si vedel, ze ani najlepsie Vecka nebrzdia tak dobre ako priemerná mechanika. A to za kazdych podmienok.
Zobraziť komentár 06.07.2004 - 23:29:48
00
Ja sa tiez chcem opytat, lebo by som chcel zacat jazdit a kupit nejaky lacnejsi bicykel nie nic moc drahe zo zaciatku a chcem sa opytat ze ci sa viac oplati

Specialized HardRock Sport s RST Gila T4 "100mm"
Merida Kalahari 590 SX ta ma SR Suntour XC-60-M

ten specialized ma velmi zaujmavu geometriu ramu no na tu vidlu som cital nie velmi priaznive clanky , este aj Dema a Author maju nejake bicykle v tejto cene ale vsade je to kombinovane Shimano Acera Alivio a setko je skoro rovnake no chcem sa opytat na tie ramy a vidle ze ktora zostava by sa viacej oplatila

DIK
Zobraziť komentár 08.07.2004 - 11:44:53
00
Inak keby mal niekto tip na nejaky dobry bike v tej cene 10<x<15 v BA bol by som vdacny alebo keby mal niekto aj starsi bike ktory je v poriadku
Zobraziť komentár 08.07.2004 - 11:54:51
00
Zombik, skusal si Vecka XTR? Ale nielen tie. Podla mna je mechanicky kotuc pre frajerov, ak to myslis vazne, tak jedine hydraulika.
Zobraziť komentár 08.07.2004 - 21:41:42
00
keyboard_arrow_up