Mna chytili krize cca pred desiatimi rokmi, aj ked nie v nejake fatalnej forme... nejako som to rozcvicil a daval si viac pozor. Ale uplne nenormalne mi pomohlo jazdenie na kolobezke, kde cim viac jazdim, tym mam pevnejsie rotacne svaly na bruchu a na bokoch brucha a tym menej problemov mam...resp. problemy s chrbtom vymizli uplne. Obrovska vyhoda jady na kolobezke je to, ze sa tam nesedi a ze chrbat je v jednu dobu v predklone a druhu dobu v zaklone. K tomu ked sa prida pravidelne striedanie noh tak uplna ulava. Teraz ked mam vela sedenia v robote za PC a uz citim chrbat , staci skocit na kolobezku, dat 30 - 40 kilakov a chrbat ako novy. Dokonca v Cechach to doporucuju ako terapeuticku a rehabilitacnu pomocku pre "platnickarov". Kto ma zaujem vyskusat a je z BA ci okolia, mozem zapozicat kolobezku a ist spolu na hradzu na vyjazd. Lebo pozorujem v okoli mierne predsudky voci tomuto sportu...a myslim si ze neopravnene, lebo je to mimoriadne zdravy a symetricky pohyb.
Precvičovanie brušných svalov na kolobežke potvrdzujem. S platničkami nemam problem. Ale pri kolobežkovaní registrujem, že čo odraz, to vyrovnanie chrbtice.
kvakob ano, urobiš niekolko stovak, možno tisicok jemnych cvikov na chrbticu a ani si to človek neuvedomí. Apropo, nie je nahodou tato forma aktivity ako doplnková aj pre cyklistov (http://bit.ly/2EHeoWK )? Mne to dosť pripomína pohyb na bežkach. V BA po snehu ani chýru.
Ja som začal na Silvestra...ale neviem,či mi to pomáha. Mám to také "rozdráždené". Začal som chodiť aj na rehábky (elektroliečba+parafín). Zatiaľ som vytrvalý. Dúfam,že idem správnym smerom...
Ja som začal na Silvestra...ale neviem,či mi to pomáha. Mám to také "rozdráždené". Začal som chodiť aj na rehábky (elektroliečba+parafín). Zatiaľ som
vytrvalý. Dúfam,že idem správnym smerom...
Len pokracuj, to je normalka. Tiez som to maval v zaciatkoch podrazdene. Je to normalny jav. Pri posuvani platniciek moze dochadzat ku kontaktu s nervami a tie sa potom ozyvaju..
Len pokracuj, to je normalka. Tiez som to maval v zaciatkoch podrazdene. Je to normalny jav. Pri posuvani platniciek moze dochadzat ku kontaktu s nervami a tie sa potom ozyvaju..
Tak to si ma celkom potešil. Cvičím fakt takmer každé 2 hodiny. Ešte zvyknem aj navyše každý druhý deň CORE. Ani neviem,koľko to bude trvať v tejto intenzite cvičenia. Ty si za akú dobu cítil,že sa stal "zázrak" a bol si už celkom OK?
A chybu treba hladat v celkovom drzani tela, zapajat aj brucho a podobne.
Inymy slovami, ak nemas pevnu podporu chbtice v pevnych brusnych (pozdlznych a rotacnych) svaloch, je len otazkou casu kedy platnicky vyskocia... nie je to z mojej hlavy ale plne s tym suhlasim. Odkedy ja na kolobezke symetricky zatazujem obe strany na striedacku, ako aj dopredu-dozadu, mam vyriesene problemy s chrbticou...
Mna zaujala ta metoda na uvolnenie platnicky na hrazde a o stenu.
Ale inak co si vsimam tak skoro vsade sa opakuju take zakladne cviky ktore napr aj mne dal ortoped.
S malou obmenou 2-3, zalezi podla toho kto o tom rozprava.
Aj tu je par pre neanglicky hovoriacich.
Tak to si ma celkom potešil. Cvičím fakt takmer každé 2 hodiny. Ešte zvyknem aj navyše každý druhý deň CORE. Ani neviem,koľko to bude trvať v tejto intenzite cvičenia. Ty si za akú dobu cítil,že sa stal "zázrak" a bol si už celkom OK?
Je to asi velmi individualne, zalezi co, kde a ako mas s tymi platnickami...U mna si to uz moc nepamatam kolko to trvalo. Je to vela rokov dozadu, ale myslim, ze problemy odisli dost rychlo. Mozno par tyzdnov...
Zrejme aj ja sa pridavam k platnickarom. Vzdy ked spravim daku chybu ohladom chrbta tak si to najviac odnesie nerv a potom ma brutalne boli noha a to hlavne v noci. Dnes idem na rengen tak som zvedavy co tam najdu.
na RTG toho moc neuvidia, ale lepsie ako nic. idealne urobit MR. sam mam jednu platnicku vyliatu uplne a dve nad nou vysunute a zadnu stranu lavej nohy mam necitlivu/strpnutu az po malicek. mam za sebou 4 ozonoterapie a mam to zastabilizovane
No ja som bol 2x na ozón u Vyletelku.....ale 1-2 mesiace pokoj..potom zase....uz mi to leze na nervy.. mckenzie,,sm systém....a nic....taham to uz 2 roky takto..posledny polrok,,, katastrofálne
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Je tam pomoc full voci HT ?
vytrvalý. Dúfam,že idem správnym smerom...
a na prevenciu https://www.youtube.com/watch?v=DWmGArQBtFI
+ ja mam rad este na uvolnenie chrbta foam roller a tie trigger lopty
Viem o com hovorim
Inymy slovami, ak nemas pevnu podporu chbtice v pevnych brusnych (pozdlznych a rotacnych) svaloch, je len otazkou casu kedy platnicky vyskocia... nie je to z mojej hlavy ale plne s tym suhlasim. Odkedy ja na kolobezke symetricky zatazujem obe strany na striedacku, ako aj dopredu-dozadu, mam vyriesene problemy s chrbticou...
a na prevenciu https://www.youtube.com/watch?v=DWmGArQBtFI
+ ja mam rad este na uvolnenie chrbta foam roller a tie trigger lopty
Viem o com hovorim
Vyzerá to dobre...len málo tomu rozumiem. Vytiahnem slovník...
Ale inak co si vsimam tak skoro vsade sa opakuju take zakladne cviky ktore napr aj mne dal ortoped.
S malou obmenou 2-3, zalezi podla toho kto o tom rozprava.
Aj tu je par pre neanglicky hovoriacich.
Je to asi velmi individualne, zalezi co, kde a ako mas s tymi platnickami...U mna si to uz moc nepamatam kolko to trvalo. Je to vela rokov dozadu, ale myslim, ze problemy odisli dost rychlo. Mozno par tyzdnov...