LOCUS, turistická navigácia pre Android, ktorá si mapy vyrobí sama.
( ... poteší aj GEOCACHEROV ... )
Na prvý pohľad výborný program pre Android. Je to turistická navigácia, ktorá vie pracovať aj s on-line aj s off-line mapami (najnovšie aj s vektorovými) a je samozrejme aj na Android markete. Aplikácia sa neustále vyvíja, v súčasnosti asi nič lepšie na Androide neexistuje. Dajú sa k nej doinštalovať aj viaceré "addony", napr. pre "Geocaching" ktoré tiež mono nájsť na Android markete.
---- Pre zoskenovanie obrázkov s QR kódmi si z Android Marketu stiahnite a nainštalujte napr. "Barcode Scanner". ----
Off-line mapy sú buď ako cache dlaždíc, alebo sú to custom mapy vyrobené priamo v aplikácii. V aplikácii sa mapa vyrobí veľmi jednoducho. Nastaví sa zoom danej mapy (môže byť kľudne viacvrstvová), aby bolo vidno celú oblasť, ktorú chceme stiahnuť. Prstom potiahneme obdĺžnikový výber. V ponuke sa nám objavia všetky zoomy na stiahnutie, zaškrtneme tie, o ktoré máme záujem. Dáme mapu vyrobiť. Mapa sa uloží medzi osobné (custom) mapy a môžeme ju začať používať off-line.
Tak už som si aj ja kúpil pro verziu a mám otázky.
Aké mapy by ste odporúčili stiahnuť na cykloturistiku? zatiaľ mám stiahnuté iba Slovensko.
Dá sa nejako pri plánovaní terasy zadať nech mi to dáva iba po cyklotrasách? Naplánoval som si trasu a jeden úsek( Vypalenisko - Staré rúbanisko) mi to dalo mimo značených trás. Oblasť nepoznám tak by som nerád išiel po niečom čo sa nedá prejsť.
Routovacie dáta nemusia vždy presne sedieť s mapami - to k prvej otázke. Locus myslím stále nevie offline routovanie sám osebe, ale potrebuje BRouter (mám pocit, že aj FreeMap SK má čosi). Navigovať po už vytvorenej trase by už mal zvládať aj offline. Niekto určite napíše presnejšie, ja Locus (ani nič iné) na navigáciu veľmi nepoužívam, skôr na orientáciu a záznam.
Vďaka, pro je stiahnuté, aj tak niekde musím míňať google play kredit. Ak máte na mobile často pustené gps a nevadí vám malá strata súkromia, odporúčam appku google opinion rewards. Z času na čas odpoviem pár klikmi na otázku, či som bol tam a tam, s tou a tou službou spokojný a kredit pomaličky nabieha..
Pls ako je to s mapami? Viem, ze ked mam kupeny Locus na jednom mobile, tak si ho viem stiahnut aj na dalsi mobil pod rovnakym google accountom. Pri kupeni Locusu som dostal moznost stiahnut 3 LoMaps mapy zdarma. Stiahol som SK, CZ, AT. V novom mobile uz mi ale za stiahnutie SK mapy pyta 20 LoCoins. Treba mapy dokupit, alebo sa to da nejak "synchronizovat"?
Pls ako je to s mapami? Viem, ze ked mam kupeny Locus na jednom mobile, tak si ho viem stiahnut aj na dalsi mobil pod rovnakym google accountom. Pri kupeni Locusu som dostal moznost stiahnut 3 LoMaps mapy zdarma. Stiahol som SK, CZ, AT. V novom mobile uz mi ale za stiahnutie SK mapy pyta 20 LoCoins. Treba mapy dokupit, alebo sa to da nejak "synchronizovat"?
muzicekd v novom telefone mam pod sumou 20 LoCoins tlacitko NAKUP. V historii vidim, ze som si SK mapu kupil za 0 LoCoins a je tam informacia Download available until: 2017-09-08. Tym je to podla mna vysvetlene, za 0 LoCoinov uz si tu mapu nestihnem. Nevadi, na nakup SK a CZ LoCoiny mam a na dalsie mapky prikupim. Nemam problem podporit tuto apku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aké mapy by ste odporúčili stiahnuť na cykloturistiku? zatiaľ mám stiahnuté iba Slovensko.
Dá sa nejako pri plánovaní terasy zadať nech mi to dáva iba po cyklotrasách? Naplánoval som si trasu a jeden úsek( Vypalenisko - Staré rúbanisko) mi to dalo mimo značených trás. Oblasť nepoznám tak by som nerád išiel po niečom čo sa nedá prejsť.
Vďaka.
Vďaka.