Dnes som si dal 3 trip po kaviarniach.Najskor na cuppingu v MAD DROP kavy od Dark Arts a s kupou kavy ,potom Mono kafe ristretto a nakoniec Brew Bar flat white.A kedze clovek nie je len kavou zivi tak som prikupil aj super caje -:)

Prílohy:

image.jpg
image.jpg 605.75 KiB thumb_up1thumb_down

20.01.2018 - 21:02:10
02
Uz len pre tie dozicky to stoji za to :).
20.01.2018 - 21:14:05
00
peterg napísal:
Hmmm ... single-dosing znamena nasypat jednorazove mnozstvo kavy do prazdneho mlynca (teda 10 - 20g), a zomliet vsetko bez ohladu na cas. Take mnozstvo kavy hravo spadne medzi ploche kamene, hlavne u velkych mlyncov. Ziadne zavazie sa kavy ani nedotkne (snad okrem nejakeho specialne konstruovaneho zachadzajuceho medzi kamene, ale s rizikom ich zachytenia, takze to si asi nikdi nedovoli). Akonahle je v hrdle viac kavy tlacenej zavazim, ako jedna porcia, nie je to single dosing per definition. Neviem, ci u konickych mlyncov je situacia ina, ale nemyslim, IMO. ;)
A neber to ako zaparanie ...


Jasne že neberiem ... tie malé nasypniky nie sú v pravom slova zmysle SD . Sú konštruované na 40/50 gramov kávy ...
20.01.2018 - 21:24:20
00
No jo krabičky sú pjekne. Rastiku a ty koľko káv denne vydrulis? Normálne nestačím sledovať prírastky
20.01.2018 - 21:24:57
00
Cez tyzden tak 7 a vikend 10
20.01.2018 - 22:30:02
00
Nooooó konečne niekto čo pije ...
20.01.2018 - 23:19:19
00
Keď som ešte nemal teplomer od peterg, tak som zvykol pred založením páky odpustiť trocha vody, teraz keď vidím aká je teplota v hlave, už to nerobím a čuduj sa svete puk sa už nelepí. :o Singlovku aj sprchu som zobral na milosť a neskončili v koši. :D
21.01.2018 - 10:07:29
00
Mlynec za 2000€ na báze váhy acaia. :tmi: http://etzinger-ag.com/en/go-for-the-etzmax/pre-production-run

Prílohy:

Produktblatt etzMAX-2017-06-05.pdf [1.51 MiB]

21.01.2018 - 19:11:53
00
Ešte potrebujú trochu zapracovať na dizajne (displej, tlačidlá, popisy, povrchovka, LED, ...), aby to zodpovedalo cene.
A zaujímavý citát:
"The smaller the burr, the smaller the grinding chamber, the lower the retention. That`s a fact!" "We have already raved about this. It applies to friction as well though: the smaller the burrs, the lesser friction, the lesser heat .. another fact!! Heat is a result of friction, and friction is the result of inefficient burrs compressing and squeezing the coffee beans rather than cutting them."
21.01.2018 - 20:00:05
00
Súhlasím, ten dizajn das ist hrúza :( aj keď dávam prednosť kvalite a spolahlivosti. ;)

"For the past 15 years we have been focusing on enhancing the performance and quality of our conical burrs by playing with materials, different geometries, hardening treatments, ring&cone combinations. Based on our experience and expertise in automation and special engineering, our unmanned 24/7 production process has constantly been boosted. Every single step is being monitored by sophisticated systems to instantly detect and adjust deviations, ergo ensuring maximum possible accuracy of our burrs. Special treatments added to the high-end hardening process maximize durability of the material while simultaneously improving its anti-rust properties."
21.01.2018 - 20:27:52
00
Cital som...
21.01.2018 - 21:11:00
01
Dnes sa bude piecť Maďar :^)

Prílohy:

B8A5D303-B9A3-41D9-8503-BE19A261BCF3.jpeg
B8A5D303-B9A3-41D9-8503-BE19A261BCF3.jpeg 923.99 KiB thumb_up1thumb_down

24.01.2018 - 16:05:26
00
Ramon1 Toho maďara môžeš vyskúšat aj na tej singlovke od Petra, nič nepokazíš. :lol:
24.01.2018 - 16:52:33
00
Akurat som v Urban house a dal som si na doporucenie casnika rwandu a teda necakal som ze to bude take. Mal som pocit ze mi tam niekto vytlacil polku citrona. Nebolo to zle, dokonca celkom fajn chut az tak ze by som povedal ze vobec nie ako kava :)
24.01.2018 - 18:08:34
00
luper napísal:
Ramon1 Toho maďara môžeš vyskúšat aj na tej singlovke od Petra, nič nepokazíš. :lol:


... nejak v hĺbke svojho podvedomia cítim mierny náznak sarkazmu 🧐
24.01.2018 - 18:25:28
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up