na druhej strane treba povedat ze taky pells mal v počiatkoch dost problemy so sedlovkami ale skôr charakteru ze sa vyvaklali duralove zamky z karbonu, lamali sa rohy a tak ako su na tom teraz to uz nesledujem.
No, katko ja ti na to mozem odpovedat... mam od pellsu karbonovu sedlovku (podsedlova objimka na karbon sedlovky je samozrejmost), rajdy a rohy a zatial drzia
JoKo, tiez ta chytim za vtaka (aj ked je mi to vrcholne neprijemne ) katko mozno myslel nejaku suciastku vyrobenu z karbonu, v ktorej boli zabudovane duralove casti a zrejme tym myslel, ze sudrznost tychto materialov casom ochabla teda dural sa od karbonu oddelil....
Ahoj Root.Dolámal som karbónové Spinergy aj som s karbónom pracoval.Takže-karbón sa takmer vždy zlomí na mieste styku s iným materiálom(hrana upínáku,predstavca)pretože sa naruší štruktúra vlákien.Zlomí sa ako zápalka-nemôže sa ohnúť alebo inak deformovať.Pri spojení karbónu s hliníkom alebo iným kovom môže ešte dochádzať k uvolneniu spoja vplyvom rozdielnej tvrdosti a pnutia materiálu-karbón tzv.vytlačí hliník.Dá sa zneho vyrobiť ten najlepší komponent lebo jeho tuhosť pevnosť a pružnosť vieme usmerniť rôznou štruktúrou a smerovaním vlákien.JoKo keď nevieš argumentovať radšej buď ticho.
JoKo bez urazky, ale su veci, ktore do ruk nechytam, nech su akokolvek ciste asi mam iny vkus ako tvoja manzelka, cim nechcem povedat, ze ten jej je zly a nabuduce naozaj radsej "think and read twice" kym nieco napises, inak si sam ten svoj titul minimalne v mojich ociach znevazis
to momo: dal by som sem len takeho smajla so zdvihnutym palcom, (nie prostrednikom) ale nie je tu taky
to joko: a ako som to mal nazvat však ten duralovy zamok sedlovky je predsa vlepeny do tej karbonovej trubky tak neviem o čo ti ide si nevidel nikdy karbonovu sedlovku ktora nieje monocoque.
mne pridu pellsy moc tvrde ale ak ti vyhovuje je to ok ja tiez nie som so sedlom na 100% spokojny mam fizik nisene ti, ale tych 85 % to splna moje požiadavky, a dat 5 litrov za aliante teda nemusim.
Ono je to zo sedlami u mna tazke, pretoze to je komponent, ktory dost casto menim. Nebol som spokojny na 100% este s nicim. A mal som aj nisene.
Dost dobre sa mi ale jazdilo na obycajom sedlo Velo, ani neviem co to bol za typ. Neboj nic, za 2 mesiace budem mat opat neico ine
no ja mam prave cely bike ( X5 ) vyskladany pells karbonovymi komponentami...az na sedlo slr ...ale chystam sa tam dat novy pells extender...ten problem uvolnenia sa al zamkov s karbonovym spojom bol vraj problem pri modely CR1 pri priemeroch 27,2...bol tam taky nepodareny nit vzadu ktory to cely sposoboval...teraz sa vyrabaju CR2 s inou technologiou spoju a zatial s tym nemam ziaden problem...pri priemere 31,8...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
...vyvaklali duralove zamky z karbonu...
tomu sa hovorí parádny preklep!
A čo máš proti môjmu vtákovi? Udržiavam ho v čistote a manželke sa celkom páči. Už hodne dlho!
to momo: dal by som sem len takeho smajla so zdvihnutym palcom, (nie prostrednikom) ale nie je tu taky
Celkom akutalne k teme.
Dost dobre sa mi ale jazdilo na obycajom sedlo Velo, ani neviem co to bol za typ. Neboj nic, za 2 mesiace budem mat opat neico ine