zdravim
ma tu niekto skusenosti so vzduchovkami slavia? vedeli by ste mi poradit s nejakymi opravami a upravami?
je to velmi zachovaly kusok slavia 630 model 77, velmi presna, hrdzu som uz poriesil, pazbu riesim, no zaujimalo by ma ci sa da robit nieco s vnutrom, zaujimal by ma dlhsi dostrel a lepsia sila, co ta vzduchovka zvladne a co uz nie, popripade ak to rozoberiem, tak na co si davat pozor, co cim mazat a tak
Ta vzduchovka je dobrá tak ako je, silnejšia pružina nemá zmysel, nie je na to stavaná, stačí Ti vymeniť tesnenia a pružinu a bude ako nová
diely napr. tu https://www.polovnickepotreby.sk/vzduchove-2/
cize tak ako som si myslel povodne, vymenit tesnenia, vycistit a premazat a malo by to stacit
a ked to budem mat rozobrate, cim to mazat? resp. cim a co mazat
nejake forum skor.
zhodou okolnsti sme teraz tiez riesili vzduchovku norconia QB78 DELUXE cal.5,5mm a jej "tuning"
nebolo by odveci zalozit vzduchovkarsku temu myslim ze by bola aktivna
tu pruzinu tiez vymen a hlavne tesnenie piestu ... uz ked sa v nej budes hrabat,myslim ze tam sla vazelina ,ale mozes sa spytat ked budes brat diely...
caute
este by som sa chcel vratit k tej mojej vzduchovke uz som rozobral, vycistil, premazal a poskladal, dal som aj par skusobnych ran a myslim ze striela vynikajuco, je prekvapujuco presna
zaujimala by ma ale jedna vec, lebo uz si toho vela nepamatam, ze ci je normalne pri vzduchovke ak po vystrele z hlavne ide dym
to nie je dym, ale keď už, tak olej
niečo ísť môže, ale nie príliš
keby si strieľal z predoviek, tak tam je napuosto noumáuní mať meter-dva pred palebnou čiarou skládku kúskov hajzelpapiera ("tiež možnosť" z čoho urobiť upchávku)
Skus si napriklad na forum.gunshop.cz precitat nieco o situacii zvanej "diesling". Ak si namazal moc a nespravne, tak ti tam tie ropne vyrobky vplyvom vysokej kompresie a suvisiacej teploty horia. To sice vyvolava uzasne tlaky a ustovu rychlost, ale nie je to uplne ziaduce.
po pár výstreloch by mal tento efekt prestať, ak nie tak znovu rozobrať, odmastiť, a len "primerane" namazať.
Slávia je fakt slušné náradie, lepšie ako ako čína, španiel, alebo turek čo sa týka pružinových, čo sa tu predávajú - síce nemá tú silu,
ale presnosť / životnosť / bezpečnosť je OK.
lepší je nemec, alebo angličan, ale cena je inde.
nie, nieje to mracik y oleja a podobnych mazadiel vyduchovka je komplet vycistena a dobre namazana, urcite to nieje vela ale ani malo, tak akurat aby dobre strielala ale aby aj nieco vydrzala skor je to dym ako z horenia, ale este susim raz precistit poriadnejsie hlaven, mozno este skusim iny olej a potom sa uvidi
ten dym sa ti asi nebude vytvarat v hlavni, ale vo valci. Ked vystrelis a rychlo zlomis, tak by si ho mal vidiet aj odtial. Tak si to pamatam z destsva, ked sme naschval do 618 striekali olej a tesili sa z toho, aka yeba to bola
Hej je to riadna šupa.
Pri dieselingu usťová rýchlosť presahuje Mach1, a je počuť aerodynamický tresk,
samozrejme to nie je dobré ani pre hlaveň a hlavne pre piest, vzduchovka nie je stavaná na streľbu vznietenými plynmi .
este mam par otazok ak mate niekto skusenost a viete poradit budem vam velmi vdacny
cistim hrdzu na vzduchovke, lenze je tak zazrata ze to uz asi setrne nepojde, ako sa to da este osetrit? skusal som konkor 101, nejaky odstranovac hrdze aj silikon ale kym som nepouzil hrubu silu tak to neslo dole, pojde to zakryt ciernidlom na zbrane? vnutro hlavne aj piestu su v poriadku ale zvonku je to katastrofa
hrdza ide dobre dolu kyselinou octovou, ideálne tak 60-80 %
ak ma dobolí hlava, pozriem do konzervátorskej chémie, ako to riešime pri reštaurovaní - momentálne som disabled
Repasoval som dávnejšie sláviu 617, bola niekoľko rokov vonku - brutálna hrdza - všetko som dal dolu mosadznou kefou, mosadzným leštiacim kotúčom a doleštil som to plsteným kotúčom.
nečiernil som, ostala pekná strieborná, škoda, že nemám foto.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
diely napr. tu
https://www.polovnickepotreby.sk/vzduchove-2/
a ked to budem mat rozobrate, cim to mazat? resp. cim a co mazat
zhodou okolnsti sme teraz tiez riesili vzduchovku norconia QB78 DELUXE cal.5,5mm a jej "tuning"
nebolo by odveci zalozit vzduchovkarsku temu
ake novsie ? vidim len to biele za 0,90 a pruzinu a to biele tesnenie som menil este za komancov...pisal si ze mas 630 ku https://www.afg.sk/slavia-nahradne-diely/
este by som sa chcel vratit k tej mojej vzduchovke
zaujimala by ma ale jedna vec, lebo uz si toho vela nepamatam, ze ci je normalne pri vzduchovke ak po vystrele z hlavne ide dym
niečo ísť môže, ale nie príliš
keby si strieľal z predoviek, tak tam je napuosto noumáuní mať meter-dva pred palebnou čiarou skládku kúskov hajzelpapiera
Slávia je fakt slušné náradie, lepšie ako ako čína, španiel, alebo turek čo sa týka pružinových, čo sa tu predávajú - síce nemá tú silu,
ale presnosť / životnosť / bezpečnosť je OK.
lepší je nemec, alebo angličan, ale cena je inde.
Na tesnenie a do valca pred nim ja nedavam nic.
Pri dieselingu usťová rýchlosť presahuje Mach1, a je počuť aerodynamický tresk,
samozrejme to nie je dobré ani pre hlaveň a hlavne pre piest, vzduchovka nie je stavaná na streľbu vznietenými plynmi .
cistim hrdzu na vzduchovke, lenze je tak zazrata ze to uz asi setrne nepojde, ako sa to da este osetrit? skusal som konkor 101, nejaky odstranovac hrdze aj silikon ale kym som nepouzil hrubu silu tak to neslo dole, pojde to zakryt ciernidlom na zbrane? vnutro hlavne aj piestu su v poriadku ale zvonku je to katastrofa
ak ma dobolí hlava, pozriem do konzervátorskej chémie, ako to riešime pri reštaurovaní - momentálne som disabled
nečiernil som, ostala pekná strieborná, škoda, že nemám foto.