Prečo by mali? v prípade, že za rok nezarobí ako živnostník viac ako 50% priemernej mzdy (pre rok 2018 (čiže príjem za 2017) to je 5 472 eur), tak nebude platiť sociálku, lebo nemá povinnosť. A zdravotná sa (pokiaľ viem) už súbežne neplatí.
Finacna sprava, resp. Danovy urad ho neprekvapi, Pokial nepresiahne prijem zo zivnosti 5472€ (5298€ za rok 2017), socialne poistenie platit nemusi ani po roku "odvodovych prazdnin". Co sa tyka zdravotky, tu za neho plati zamestnavatel, cize on si moze platit zdravotne poistenie akurat tak dobrovolne z vlastnej iniciativy.
Pokial nepresiahne prijem a bude mat zivnost popri zamestnani, tak nemusi platit nic - ale musi tie podmienky splnat . Ak by nahodou prijem prekrocil, tak po 1.7. ho o tom prislusna poistovna upovedomi... nickovw08 nepis bludy, Miso ma vynimocne pravdu, tymito vecami sa zivim uz par rokov
A čo na to hovorí scarinko? Ty máš skúsenosti zo slovenskou legislatívou a účtovníctvom, alebo sa mýlim?
Velmi okrajovo, studoval som uctovnictvo ale uz veeeelmi daaavno.
Btw uctovnictvo a danovnictvo nie je to iste. Vacsinou danovy poradca alebo danovak ovlada aj uctovnictvo na slusnej urovni ale uctovnik nemusi byt dobry v danovom poradenstve.
prečítaj si ešte raz ten môj obrázok.... musel by som zarobiť viac ako 5100 eur a nejaké drobné...
nehovoriac o tom že zdravotku platí zamestnávateľ.... a sociálka sa platí až nad 5100 eur/ rok....
+ ešte jeden detail.....ak vytvoríš dostatočne vysoká náklady ktoré budú rovné alebo vyššie ako tvoja tržba za živnosť tak máš vlastne nulový zisk.... daň sa platí zo zisku.....tj. neplatíš ani daň lebo nieje z čoho...
samotná živnosť a to čo zo živnosti zarobím zaplatí napr. paušál, novú fototechniku, nedávno kúpený mackbook pro, atď.....
ináč povedané.. tieto veci nebudem musieť platiť z peňazí zarobených v zamestnaní.... alebo aspoň určitú časť tých vecí
tj. odlahčí mi to peňaženku....
v robote som 13 dní do mesiaca... ak mi živnosť (ktorá je aj mojím hobby) za rok pridá čo i len 2 celé moje platy navyše je to viac ako pekné privirobenie si
mňa zaráža že ty si tu ten najväčší fňukač že nemáš na nič peniaze... ale na druhú stranu ak sa človek rozhodne zatial to mať aspoň ako bokovku s nejakým čiastočným odľahčením peňaženky tak sa tváriš ako keby to bolo úplne zbytočné......
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
... alebo sestrou
Pokial nepresiahne prijem a bude mat zivnost popri zamestnani, tak nemusi platit nic - ale musi tie podmienky splnat . Ak by nahodou prijem prekrocil, tak po 1.7. ho o tom prislusna poistovna upovedomi...
nickovw08 nepis bludy, Miso ma vynimocne pravdu, tymito vecami sa zivim uz par rokov
Velmi okrajovo, studoval som uctovnictvo ale uz veeeelmi daaavno.
Btw uctovnictvo a danovnictvo nie je to iste. Vacsinou danovy poradca alebo danovak ovlada aj uctovnictvo na slusnej urovni ale uctovnik nemusi byt dobry v danovom poradenstve.
Alebo lubovolnou ženou
nehovoriac o tom že zdravotku platí zamestnávateľ.... a sociálka sa platí až nad 5100 eur/ rok....
+ ešte jeden detail.....ak vytvoríš dostatočne vysoká náklady ktoré budú rovné alebo vyššie ako tvoja tržba za živnosť tak máš vlastne nulový zisk.... daň sa platí zo zisku.....tj. neplatíš ani daň lebo nieje z čoho...
Alebo ďalší, kto prizna 10% príjmov
samotná živnosť a to čo zo živnosti zarobím zaplatí napr. paušál, novú fototechniku, nedávno kúpený mackbook pro, atď.....
ináč povedané.. tieto veci nebudem musieť platiť z peňazí zarobených v zamestnaní.... alebo aspoň určitú časť tých vecí
tj. odlahčí mi to peňaženku....
v robote som 13 dní do mesiaca... ak mi živnosť (ktorá je aj mojím hobby) za rok pridá čo i len 2 celé moje platy navyše je to viac ako pekné privirobenie si