zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Předchozí kombinace Fulcrum 44red + Maxxis Ikon + CaffeLatex fungovala spolehlivě i když jsem jezdil tlaky kolem 1bar. A plášť už měl tendenci se žvýkat.
Nynější kombinace Fulcrum 44red + Maxxis DHR/HRII + SlimePro Tubelles Sealant má docela problém. Foukám vyšší tlaky než na Ikonech (cca 1,3-1,6bar) a i po vyjížďkách pořád ufukuje. Navíc nemám pocit, že by nějak těsnil. Při včerejší projížďce v -16°C při sjezdu sjezdovky mi přední plášť utekl celý.
Myslíte, že je to problém tmelu a nebo ty tmely nejsou dělané na to, aby fungovali i při těchto mrazech?
Zvažuju náhradu. Má někdo přímou zkušenost s caffelatex a stans Notubes?
Díky
Ja predpokladám, že pri zvýšení tlaku na 1,8 a viac by sa už tvoj problém nemal opakovať.
Inak bolo by zaujímavé porovnať, koľko klesne tlak meraných pri +20 stupňoch a potom pri -10. Iste to bude nie nezanedbateľný rozdiel.
Už som 2x zažil opačný extrém, kedy biker nechal bike stáť na prudkom slnku a bác, roztrhlo dušu. (zvýšenie tlaku teplom)
Inak Caffe Latex používam už 6 rokov. No také nízke teploty som nejazdil. (tak do -10) Problémy som s ním nemal.
Ty nízké tlaky myslím, že vozí více lidí a tak mi to sedí (zejména v těžkém terénu a nebo na sněhu). Plášť jsem nesvléknul, ale prostě ušel...
U caffelatex i když jsem jezdil pláště ještě měkčí, jsem nezvládl vyhodit patku z ráfku pouze prsty (u nafoukaného pláště). V podstatě jako by byl přilepený. Teď to jde docela snadno.
Mrknul jsem na YT a porovnání tmelů a ten co mám je asi opravnu k ničemu tak koupím jiný. Otázkou zůstává zda ten tmel plní svou funkci i při mrazech jaké teď panují.
Při nahazování plášťů necháváte patku čistou a nebo jí přetřete lehce tmelem?
Pri nahadzovaní plášťa je vhodné potrieť pätky skôr niečím klzkým, aby ľahšie zacvakla. Tmelu ju potierať nemá význam. Pri nafúkaní, všetok vytlačí.
Vlastnosti Ikon poznám. Dobre fungujú ako TLR. No neviem tie DHR, či nebudú vzhľadom na ich určenie, tvrdšie na bočniciach. Tým pádom pri nižších tlakoch a extrémnom chlade nemusia už ideálne dosadať.
KHreus, pozri predpoveď počasia od budúceho týždňa a vybodni sa na jedno vyzutie pri extrémnom chlade. Ja myslím, že za bežných tepelných podmienok ti bude všetko fachčiť OK.
V plánu mám stejně koupit druhé kola tak případně bych si dhr2/hr2 nechal na ně a na téhle pláštích jezdil ikony které fungovali spolehlivě.
Jen takový poznatek k tlaku. Na bočnici je minimum 2.5bar což je už na jízdu v těžkém terénu fakt hodně a bezduse pak úplně ztrácí smysl.
Tých 1,0 baru vpredu a 1,5 vzadu osobne považujem už za riziko vyzutia, seknutia plášťa alebo poškodenie ráfu.
KHrehus 2,35 na ráfe 19 mm je už pomaly na hrane. Však pri to pri nízkom hustení už musí žuvať a že sa to ľahko aj vyzuje o tom nie je pochýb.
Asi si mal rýchleho jazdca pred sebou? ale ako keby to bolo dnes mám to pred očami??
?
To je IMHO blbosť. Ten údaj je možno uvádzaný ako alibi a pre použitie z dušou. Keby som mala fúkať bezduše na minimálny povolený tlak na plášťoch tak nemusím jazdíť bezduše. Plášte by boli tvrdé ako kameň.