takuto temu som tu dako nenasiel, a kedze ja mozem aj vinko, radsej nez tvrde, tak zakladam
bol som akurat nieco na kostovku zohnat
inac ak mate tip na nejake vinarnicky/vinoteky tak sem s nimi
v matysaku pri stanici chceli rusit archivne vina, tak tam uz budu len take beznejsie, skoda
Roggi Predchádzal som si túto tému a narazil na tvoj príspevok z tretej strany .
Hneď mi bolo to vino známe Tak keby bol záujem niejaku tu fľašu v pivnici ešte mám
Inak túto konkrétnu fľašu som si kúpil v Pezinku v Nár.salóne vín, pretože ma tento muller veľmi prekvapil
ďakujem
V tom druhom mám taký mix , nájde sa zopár sladkých , ale prevažne sú tam suché vína s vekom do 10 rokov.
Moja srdcovka sú vínka od vínarstva Fundus Regius a tie aj v mojej zbierke prevládajú. Je to malé vinárstvo , ktoré dokázalo urobiť najlepšiu frankovku modrú v strednej Európe. Foto určite bude, ale musím si ten stojan trosku vytriediť , ale nič take extra tam nie je ..... Skôr maju pre mňa takú citovú hodnotu, ku každej fľaši čo mám sa viažu spomienky na určite obdobie môjho života a možno aj preto mi tieto vína akosi neubudajú ....
Dokonca tam mám aj víno, ktoré som dostal na osemnástku a to je už vyše trinásť rokov .......
Pekna zbierka, ja sa vo vinach az tak nevyznam, ale rad skusam nieco nove. Napr.
minule som bol v Dudinciach a v miestnej vinoteke som kupil poslednu flasu od miestneho vinara, cervene take "vraj neslachtene", nejaka starsi druh. Prekvapivo uplne ina chut ako doteraz, taka "surova", len neviem kde sa podela prazdna flasa, tak nazov nezistim. A moj byvaly sused je vinar z Limbachu, tam je tiez viacero vinarov. A aj Dolany. Velky a pestry vyber v okoli je.
sss5xxx tak to vinárstvo nepoznám, pozrel som si stránku, no priznám, čakal som trochu priaznivejšie ceny. Teda najmä pri tom červenom, ale tak asi to bude kvalita a boli tam už aj trochu staršie vína...
Cykloturista ďakujem
Súhlasim , že táto odroda ma zriecí potenciál krátky . Možno je už aj za zenitom ako sa hovorí v máji ho otvorím a dám vedieť či je lepšie, alebo horšie ako bolo predtým. imro1 presne ako píšeš tie červené sú fakt ***** Cena je pomerne vysoká, ale stojí zato
Na nejakú príležitosť to môže byť, takéto drahšie vína nezvyknem kupovať, neviem či som niekedy dal za víno viac ako 15 € , no možno po nejakej degustáci, kedy by ma fakt oslovilo, by som niečo kúpil. Čo chodievame už roky na degustácie na Moravu, tak kupujem fakt (podľa mňa) skvelé vína tak za 200-250 kč. Samozrejme už za tie roky poznáme tých top vinárov čo tam sú. Bežne sa dá kúpiť aj víno za 100 kč,a takýchto, alebo 100-150 korunových si tam vždy pár fliaš kúpim. Na bežné pitie. Už aj nejaký barrique alebo archív sa dá kúpiť tak cca od 200 kč, čo sú dosť priaznivé ceny. Ja si zas radšej kúpim 2-3 flašky dobrého vína ako 1 v cene tých troch . A 40 € hm, to už si kupujem whisky, čo mám na dlhšiu dobu. Ale tak každý máme trochu iné chute a požiadavky, samozrejme aj finančné možnosti
To je pravda... a ja by som túto myšlienku rozšíril...
Aj napriek fľašovému dozrievaniu (a v tomto sa môže po rokoch vydariť aj Muller), žiadne vína netreba príliš dlho odkladať a skladovať, vína treba piť...
Boli časy, keď býval tento regál (a nielen on) plný fliaš, v tme, pri optimálnej teplote a vlhkosti... A som rád, že som sa postupne zásob zbavil, a už si ponechávam len nevyhnutnú rezervu na občasné príležitosti. Po rokoch uskladňovania si už človek nie je pri otváraní istý, čo sa z tej ktorej fľaše vykľuje... Boli aj prekvapenia, ktoré veľmi nechutili...
Tak už mám čosi odpité, nearchivujem. Zaujal ma ten rok a voskom zaliaty štupeľ, či s tým niekto nemá skúsenosti. Posúdim si sám, ale sám ho piť nebudem.
Vosk na stupli je skor na imidz pri lacnych vinach. Teoreticky by mal zabranovat mikrooxidacii no skor to ma byt akoze pecat no prakticky je podstatna kvalitna zatka. A okrem toho niekedy je prave mikrooxidacia ziaduca ...
Takáto príležitosť si určite zaslúži takéto špeciálne víno gratulujem, víno je to určite vynikajúce. Mal som pred pár rokmi ročník 93 3 putňové, to bolo tiež skvelé, toto bude "medovina"
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Hneď mi bolo to vino známe
Inak túto konkrétnu fľašu som si kúpil v Pezinku v Nár.salóne vín, pretože ma tento muller veľmi prekvapil
V tom druhom mám taký mix , nájde sa zopár sladkých , ale prevažne sú tam suché vína s vekom do 10 rokov.
Moja srdcovka sú vínka od vínarstva Fundus Regius a tie aj v mojej zbierke prevládajú. Je to malé vinárstvo , ktoré dokázalo urobiť najlepšiu frankovku modrú v strednej Európe. Foto určite bude, ale musím si ten stojan trosku vytriediť
Dokonca tam mám aj víno, ktoré som dostal na osemnástku
minule som bol v Dudinciach a v miestnej vinoteke som kupil poslednu flasu od miestneho vinara, cervene take "vraj neslachtene", nejaka starsi druh. Prekvapivo uplne ina chut ako doteraz, taka "surova", len neviem kde sa podela prazdna flasa, tak nazov nezistim. A moj byvaly sused je vinar z Limbachu, tam je tiez viacero vinarov. A aj Dolany. Velky a pestry vyber v okoli je.
Súhlasim , že táto odroda ma zriecí potenciál krátky . Možno je už aj za zenitom ako sa hovorí
imro1 presne ako píšeš tie červené sú fakt ***** Cena je pomerne vysoká, ale stojí zato
To je pravda... a ja by som túto myšlienku rozšíril...
Aj napriek fľašovému dozrievaniu (a v tomto sa môže po rokoch vydariť aj Muller), žiadne vína netreba príliš dlho odkladať a skladovať, vína treba piť...
Boli časy, keď býval tento regál (a nielen on) plný fliaš, v tme, pri optimálnej teplote a vlhkosti... A som rád, že som sa postupne zásob zbavil, a už si ponechávam len nevyhnutnú rezervu na občasné príležitosti. Po rokoch uskladňovania si už človek nie je pri otváraní istý, čo sa z tej ktorej fľaše vykľuje... Boli aj prekvapenia, ktoré veľmi nechutili...