Prelistoval som pekných pár strán fóra a tému týkajúcu výhradne chudnutia/ priberania som nenašiel. Low carb téma si osobne myslím, že nie je len o telesnej hmotnosti. Tak by sme sa prípadne tu mohli vykecávať, ako sa nám (ne)darí, povzbudiť a byť na seba dobrí, však exot!
Za seba poviem, že pár týždňov sa trocha snažím, ale výsledky zatiaľ nie veľmi oslňujúce. Aspoň som sa ako tak pod stovku zo 103 dostal. Ale, trpezlivosť ruže prináša, vonku je pekne, idem zabehať
easy 10k po rovinke odbehnuté.. Snažil som sa držať pod 7min/km, ale v lowcarbe a s 20kg nadváhou mi to dalo fajne zabrať. Posledný km som vyskúšal, koľko mám ešte energie a dal som ho za 5:46.
88kg...prestal som fajčiť 102kg...zmenil som stravu, pridal šport (jem všetko, ale s rozumom) vážil som 82kg.... momentálne 85kg. Moc nejazdím, ráno o 6:00 fitko. Keď sa oteplí, pridám ranné výjazdy.
exot - k tvojmu drinku: skús citrón, mäta môže byť a osladiť (oklamať chuťové bunky) steviou. Včul na jar si ju môžeš pestovať aj na balkóne v črepníku.
Prípadne môžeš navariť čaj a "osladiť" jablkom. Šupky z jabĺk naj vysušiť a keď zalievaš vriacou vodou čaj, zopár šupiek pridaj do hrnčeka. Je to síce nič-moc, ale akú-takú fajnovejšiu chuť to spraví.
88kg...prestal som fajčiť 102kg...zmenil som stravu, pridal šport (jem všetko, ale s rozumom) vážil som 82kg.... momentálne 85kg. Moc nejazdím, ráno o 6:00 fitko. Keď sa oteplí, pridám ranné výjazdy.
Ja som tiež 2x schudol cca 20kg a väčšina prišla naspäť. Človek by chcel napísať, že ľahko schudnúť, ťažko udržať. Lenže už ani to chudnutie neide tak ľahko ako pred 10 rokmi.. GaliPe54 , ja nejako steviu sladidlo nemám rád. Má pre mňa divnú pachuť. Ale rastlinku som ešte neskúšal. Ináč, henten drink mi zatiaľ chutí aj bez osladenia. Len vodu dolievam a citrón sa lúhuje
exot Ani mne tá stevia moc nejde k chuti. No raz za čas si ju dám. Manželka ju pestuje na balkóne a na šálku sa odštiknú zo tri lístočky. (ak ich dáš do studeného nápoja, dobre je ich trocha pomliaždiť medzi prstami, aby sa lepšie vylúhovali )
No aj ja chudnem a priberám. Ako medveď. Len oproti medveďovi o jedno ročné obdobie pozadu. V zime sa tradične obalím tukom a na začiatkom jari sa ho snažím "vyškvariť" z tela von. Práve dnes som sa po 6 týždňoch dostal opäť na hmotnosť, ktorú považujem ja optimálnu. Dosť veľa bikujem a váhu si i pri bežnej strave udržím opäť do zimy. (teda už bez diét a akýchkoľvek obmedzení) zihadlo 5 Len rysuj, rysuj. Bude ti to potrebné. Oravský MTB po širokých lúkach so záverečným baraním gulášom už tento rok nemáš a v Súľove sú stromy nahusto. Ak to dostatočne nevyrysuješ, len aby si pomedzi ne prešiel.
Kým nie som mimo SK, vstávam o 5:30, od 6:00 do 7:00 cvičím. Nepijem sladké vody (iba colu zero, keď som na cestách), miesto sladkostí ovocie, aj to iba max. do 14:00.
Chlieb pečieme doma kváskový, jem ho iba na raňajky, max ku gulášu, či kapustnici..
Na služobných je to horšie (2-3dni v týždni). Keď je na hoteli bazén či posilka, fajn, keď nie, nosím bežecké tenisky aj keď beh skrz kolená neznášam. Chodím po schodoch, nie výťahom, robím plank, drepy..
Každý piatok si dám na večeru pizzu a 1 Plzeň...to je taká tradícia no a samozrejme zeleninu ako prílohu na XY spôsobov (zelerové hranolky, šaláty, špenát...)
Bike - keď stihnem cez týždeň v lete tak ráno od 6 do 7 a cez víkend zvyčajne na fatbike s malou v sedačke a keď sa dá tak vybehnem aj sám, alebo s kamarátmi (po dohode s polovičkou, keďže drobec je priorita). Bike je super, ale ten počká, nevyrastie...deti rastú rýchlo, ale to vieš
Edit: Dosť mi v tomto pomáha aj Polar M400. Mal som v bežný deň na sebe hruďák. 24 hodín som si meral kalorický výdaj a do neho sa snažím vmestiť. Polar nosím ako bežné hodinky...
Ja som mal po strednej 177 cm a 100kg casom som sa uvedomil a schudol som lenze to bolo ako na koliske. Teraz mam 77kg a v lete som mal svoje minimum za vela rokov 70, to bola pre mna idealna vaha kedy som sa citil super a povedal by som ze som mal aj fajn postavu. Dufam ze mi kolena tuto sezonu dovolia vratit sa na 70 a okolnosti cez zimu zabrania ist zasa hore. Co sa tyka stravy je pestra, zjem ako salat s balkanskym syrom tak aj burger alebo pizzu sem tam to splachnem kexom. Na co mam chut to jem ale strazim si porcie. V sezone som mal zauzivane pred jazdou jest chlieb s domacim lekvarom a na vyjazdoch nemohli chybat musli tycinky prip snikers ci ina sladkost
Ja po skole 177cm a 88kg, postupne som sa dostal az ku 92kg co uz bolo pre mna moc (pol roka po svadbe som neobliekol oblek). Pred rokom a pol som to zacal riesit. Prvu etapu (sept-april) som domacim cvicenim (4x v tyzdni) a upravou stravy zhodil na cca 83kg, teraz druhy rok (sept-marec) som sa dostal na 75kg,( objavuje sa six-pack) co uz aj budem udrziavat. Mozno este nejake kilecko-dve dam dole aby bola rezerva Teraz uz budem do leta-juna iba 2x cvicit a oto viac jazdit. Leto vypustam, predsa len grilovacky, oslavy, dovolenky... ale samozrejme jedlo pod kontrolou nie hlava-nehlava. V dalsej etape od jesene sa zameriam na zvysovanie vykonnosti na biku, zaradim posilku- tazsie vahy a beh. Len ten ma moc nebavi tak uvidim. Od noveho roka mam v plane zaobstarat pulzmeter a asi skusim trenera na bike. Nejem bravcove, s vyn. panenky, obmedzujem knedlu, zemiaky aj pecivo- iba bielkovinove alebo tmave celozrn. Jem 5x denne, sach. prevazne iba doobeda, strazim si porcie. Ziadne polotovary, co sa da pripravujem domace- napr. ranajky grec. biely jogurt+ov. vlocky+ jav. sirup, musli na desiatu + jablko, olovrant banan + 1tabl. horkej coko. Po cviceni protein a vecera- priloha vecsinou zelenina. Malokedy byvam hladny, alebo naopak prejedeny. Spravil som si z toho zivotny styl a to je zaklad, nie len docasne riesenie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Drobnosti na posilnenie pocas tur na dovolenke
Prípadne môžeš navariť čaj a "osladiť" jablkom. Šupky z jabĺk naj vysušiť a keď zalievaš vriacou vodou čaj, zopár šupiek pridaj do hrnčeka. Je to síce nič-moc, ale akú-takú fajnovejšiu chuť to spraví.
si zabudol vek a kolko detí
Ak máš ešte stále okolo pása pneumatiku ako si mal vlani v lete, tipujem, že tých detí máš ty hóóódne veľa.
GaliPe54 , ja nejako steviu sladidlo nemám rád. Má pre mňa divnú pachuť. Ale rastlinku som ešte neskúšal. Ináč, henten drink mi zatiaľ chutí aj bez osladenia. Len vodu dolievam a citrón sa lúhuje
Ak máš ešte stále okolo pása pneumatiku ako si mal vlani v lete, tipujem, že tých detí máš ty hóóódne veľa.
ešte je ,ale už sa zcvrkla
váha 84,5 sa stále drží.. od leta -1,5kg.... rysujem
No aj ja chudnem a priberám. Ako medveď. Len oproti medveďovi o jedno ročné obdobie pozadu. V zime sa tradične obalím tukom a na začiatkom jari sa ho snažím "vyškvariť" z tela von. Práve dnes som sa po 6 týždňoch dostal opäť na hmotnosť, ktorú považujem ja optimálnu. Dosť veľa bikujem a váhu si i pri bežnej strave udržím opäť do zimy. (teda už bez diét a akýchkoľvek obmedzení)
zihadlo 5 Len rysuj, rysuj. Bude ti to potrebné. Oravský MTB po širokých lúkach so záverečným baraním gulášom už tento rok nemáš a v Súľove sú stromy nahusto. Ak to dostatočne nevyrysuješ, len aby si pomedzi ne prešiel.
a ráno o pol 7mej fičim rysovať do maje tatry
Chlieb pečieme doma kváskový, jem ho iba na raňajky, max ku gulášu, či kapustnici..
Na služobných je to horšie (2-3dni v týždni). Keď je na hoteli bazén či posilka, fajn, keď nie, nosím bežecké tenisky aj keď beh skrz kolená neznášam. Chodím po schodoch, nie výťahom, robím plank, drepy..
Každý piatok si dám na večeru pizzu a 1 Plzeň...to je taká tradícia
Bike - keď stihnem cez týždeň v lete tak ráno od 6 do 7 a cez víkend zvyčajne na fatbike s malou v sedačke a keď sa dá tak vybehnem aj sám, alebo s kamarátmi (po dohode s polovičkou, keďže drobec je priorita). Bike je super, ale ten počká, nevyrastie...deti rastú rýchlo, ale to vieš
Edit: Dosť mi v tomto pomáha aj Polar M400. Mal som v bežný deň na sebe hruďák. 24 hodín som si meral kalorický výdaj a do neho sa snažím vmestiť. Polar nosím ako bežné hodinky...
http://az247.cz/revolucni-jidlofree-dieta-od-doby-nejim-uz-nejsem-unaveny-naprosto-zdravy-tvrdi-jeji-zakladatel/