Veď to má 130 mm :) , na 29" a trail bike je to akurát. Jeffsy ma pri 29" 140 mm, ale myslím, že 1 cm hore dole nie je až tak podstatné. Ako dôležitejšia je geometra a celková pevnosť. Myslím že EX bude na to veľmi dobre :)
20.03.2018 - 10:43:16
00
mb270 napísal:
Imro1, neviem presne co myslis ze Yt bude mat pevnejsiu konstrukciu :) je to len moj subjektivny nazor co teraz pisem a nechcem Ťa presviedčat o opaku, kazdy mame svoj nazor to je v poriadku :) ale nemyslim si ze bude horsi ten karbonovy ram co je na tom Cube od toho Yt v hline, a nepovedal som ani ze ten Cube je lepsi , len si myslim ze horsi urcite nebude aj vzhladom k tomu ze je to uplne novy ram pre rok 2018 a karbon oproti ostatným spominanym bikom ktore su v hline, a to sa mi javi ako + nieco naviac oproti ostatnym co su tu spomenute, a vyzera podla mna aj z estetickej stranky harmonicky.. A ano zadna stavba je Al to viem.
A podla toho co spominal Michal9 v prvom prispevku ze moc sa nevyzna v pruzeni tak som mal dojem ze pre neho je asi vhodnejsi nakup v kamennej predajni niekde v okoli kde mu budu bike aj servisovat. Ale opakujem to je len moj subjektivny nazor, a nemam Cube aby to nevyzeralo ze chvalim nieco co vlastnim, a v podstate je to jedno co pisem, zaujemca nad nim aj tak uz neuvazuje podla posledneho prispevku co pisal :)

Jasné, v pohode :) priznám, že som si nevšímol, že ten Cube je karbón, som pozrel len fotku a nejak som to nepozeral detailne, ale za tú cenu je to potom super. Automaticky som myslel že nový model a pri tej cene je AL :) Pevnejší som myslel , že ten YT bude vzhľadom na konštrukciu a umiestnenie tlmiča. Takéto riešenie sa mi zdá pevnejšie a aj ten rám a zadná stavba mi príde masívnejšia. Ale ako si písal je to al a Cube karbón...Každopádne vďaka za reakciu :) a karbón za tu cenu je super a ako píšeš, keď niekto nemá skúsenosti a nemal ešte full, tak by si ho mal určite vyskúšať, minimálne na pár metroch aby mal lepšiu predstavu :)
20.03.2018 - 11:05:00
00
no priznám sa že ani ja som si nevšimol že ten Cube je carbon :$ to potom mení situáciu a Cube je v hre :D No a čo sa týka vidlíc a tých teleskopiek? úprimne netuším aký je medzi nimi rozdiel, Fox by mal byť okej nie? Musím si pobehať cyklo obchody v okolí Popradu a potom budem asi múdrejší, od klávesnice to asi nevyberiem, i keď ten Jeffsy ma fakt láka. Ešte sa chcem opýtať, všetky biky čo som tu uviedol už majú pressfit stredové zloženie že?
20.03.2018 - 13:49:59
00
Vidlíc by som sa v tejto cenovej kategóri moc nebál, teda konkrétne tie nové Foxy som nejazdil, mal som kedysi starší model floatky 32 2010 alebo 11 a bola to dobrá vidla. Bolo to približne v rovnakej cenovej kategórii. Teraz mám Pike a tá je veľmi dobrá :). Nepozeral som tie bajky detailne, neviem či majú pressfity, no určite by som teraz radšej uprednostnil závitový stred ako hollowtech 2 a pod.,na servis je to podstatne jednoduchšie :)
20.03.2018 - 14:06:58
00
ja by som sa mozno priklonil k Lapierru, mam doma asi 2016model (ten strasne zeleny :D), podla mna je to kolo ktore ta nikde nikdy nebude obmedzovat, je to tank dole kopcom a hore to tiez neni nejake velke utrpenie. Maraton s tym asi nevyhras ale inak je to super kolo na vsetko. Tuhy je dost. komponentovo vyvazeny. Jazdne vlastnosti - dlhsi predny trojuholnik z neho robi celkom stabilny bike v zajzdoch a kratka zadna stavba zase zachovava hravost biku. Ja som za Laposa ;)
20.03.2018 - 14:49:54
00
Myslím, že tých univerzalov medzi ktorými hľadá je tam viac, teda napr. aj ten Trance bude v tejto kategórii, prípadne ten Trek čo som dal link. YT už bude od týchto spomínaných asi trochu ťažší kaliber a skôr am bike do ťažkého terénu. To si treba uvedomiť. Na dlhé celodenné výjazdy to moc nebude, Nie je to proste najľahší bike, samozreme záleží od kondície, ale lepšie bude tomu bajku aj majiteľovi v stredne ťažkom až ťažkom teréne a skôr na kratšie a stredné vzdialenosti. Teda vnímam to podľa seba, tá hmotnosť pri tom najnižšom modely spravý svoje, ale na 2.strane je to tank, s ktorým sa nemusíš báť ani fakt ťažkého terénu, teda ak si to vieš poriadne pustiť a ani skoky nebudú problém. Bike toho zvládne viac ako väčšina jazdcov :). Ale ber to ako len môj subjektívny názor, ako spokojného majiteľa, no nie s perfektnou kondičkou :). Budúci bike už budem hľadať niečo ľahšie :)
20.03.2018 - 15:05:15
00
myslim ze YT jeffsy a LP zesty je viac menej to iste, oba maju 150mm/150mm, akurat porovnaj komponenty a eventuelne komplikacie pri nejakej reklamaci
20.03.2018 - 15:18:03
00
imro1 ďakujem za názor, som rád, že tu niekto píše svoje skúsenosti s konkrétnym bikom, bez toho by som tieto informácie nemal šancu zistiť :) no a pravda je že potrebujem na tom aj niečo odšľapať a zatiaľ čo tak čítam recenzie tak ten Trance a Zesty sú na to asi najvhodnejšie, alebo sa mýlim? každopádne cez víkend si ich pôjdem poskúšať aj spolu s Cube a potom budem múdrejší
20.03.2018 - 15:23:06
00
Tak ako si písal, je vhodné pobehať nejaké predajne v okolí, kde by tie biky mohli mať a keď ich uvidíš naživo získaš na vec možno iný pohľad, taktiež aj keď prehodíš pár slov s predajcami a zistíš ďalšie prípadné možnosti - ako kupca môjho prvého celoodpruženého biku som pre istotu volil nákup v blízkej kamennej predajni, čo sa mi v mnohých ohľadoch osvedčilo - poradenstvo, nastavenie, už pri kúpe mi boli ochotní vymeniť nejaké komponenty podľa predstavy za iné (lepšie a bez príplatku), ďalej dostupnosť dielov, spolupráca pri ďalšom upgrade a servisovaní biku za férové ceny atď atď... každý názor tu na fóre sa hodí, chalani tu už majú nejaké skúsenosti, no takto od klávesnice asi fakt objektívne neposúdime, ktorý bike bude najlepší, najpevnejší (to by sme museli asi vykonať nejaké porovnávacie testy niekde v certifikovanom laboratóriu :D )
* no myslím, že si vybral biky rozumne, od overených výrobcov, na každom z nich si užiješ úplne iný rozmer zábavy ako na Hardtaili. Teda ten Cube mne osobne príde na to, že je to nový model a karbón až podozrivo lacný a ťažký - preboha veď je o pol kila ťažší ako môj hliníkový Giant Trance.
20.03.2018 - 15:57:17
00
No musim sa teda trochu skritizovat - hodnotit hmotnost toho Cube takto od obrazovky tiez nebol dobry napad, tak sorry.
A este Z hladiska slapavosti, ked si vsimnes - tak Trance ma lepsi prevodovy rozsah kazety ako ten Zesty (11-46 zubov vs 11-42 z), ale tak kazetu/prip. prevodnik by ti snad mohli este pri kupe vymenit ak by si chcel...
20.03.2018 - 16:35:30
00
michal9 ako písal Descartes, vybral si celkom slušné bajky, Maestro pruženie, ktoré má Trance je trošku húpavejšie (z mojej skúsenosti), ale zas sa húpeš iba 140mm :) Rozdiel okrem toho karbónu v rámovom trojuholníku pri Cube, je hlavne v brzdách. A tie Deore oproti SLX (čo som si všimol) by stáli za povšimnutie, rovnako obutie (HRII). Giant sa mne osobne javí ako rozumne vyskladaný bajk oproti Cube. Všetky komponenty, či už na Cube alebo Giante sú overené veci strednej kvality a nemalo by ťa tam čo sklamať okrem tých dvoch vecí čo som si všimol.
Keď si písal o pohodovom jazdení po tatranských trailoch, skôr by mi tam pasovala tá 29tka, lebo tá svojimi veľkými kolesami udrží moment lepšie ako 27.5 a lepšie by sa ti šlapalo. Ale zas je to aj o osobných preferenciách, 27.5 je zas hravejšia a obratnejšia.
20.03.2018 - 17:12:59
02
Pozor ten cube nie je celo karbonový a vela chvaly som nevidel na tú geo, skor naopak. Zesty má zas zlý pomer cena/výkon. Podla mňa jasna voľba.
20.03.2018 - 17:17:10
00
Zesty je hlavne hnusny, uz mi dlho horia prsty a dnes som to musel napisat :D
20.03.2018 - 17:33:34
00
asi vec vkusu, mne sa práveže Zesty vzhľadovo páči najviac, aj osadením si myslím že to není také hrozné, či je veľký rozdiel tmič a vidlica od Rock Shox vs Fox?
20.03.2018 - 17:37:49
00
Ako písal aj Dublinboy o veľkosti kolies, je to individuálne, niekomu sadnú väčšie, inému menšie. Ja som prechádzal z 26" 140/140 na 29" čo mám teraz, no predtým som si vyskúšal aj 27,5" fully od trail až po 160mm enduro a musím povedať, že po nasadnutí na 29" s iba 120 mm som sa hneď do veľkých kolies zamiloval a vedel som, že to chcem a o 27 som už ani neuvažoval :) . Ale určite si niekde tie bajky skús požičať a aspoň na chvílu sa previesť. Nie je to málo peňazí a bola by škoda kupovať bez vyskúšania napr. 27 a neskôr zistiť, že sa ti lepšie jazdí na 29 alebo opačne. Každý máme iné priority, u mňa zvíťazil 1. dojem a neľutujem.140 mm je síce na 29" dosť, môj váži s pedálmi cca 15 kg, ale zas je to fakt odolný bike na ktorý sa dá v ťažkom teréne spoľahnúť. V Tatrách by si ho využil, ale voľba je na tebe :) . Mimochodom, mne sa nezdá málo obratný, aj keď samozrejme 27 bude na tom o nejaké to percento lepšie, ale nemal som s tým problémy. Je to predovšetkým o zvyku a jazdeckých schopnostiach :)
20.03.2018 - 17:45:23
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up