Hahaha, a to uz nie je prvy april:
https://svet.sme.sk/c/20793857/francuzsky-tyzdennik-zverejnil-orbanov-list-sorosovi-so-ziadostou-o-stipendium.html?ref=trz

Soros plati Orbana! :D
02.04.2018 - 13:01:16
00
rok 1988. 8)
02.04.2018 - 16:40:20
02
No a? 8)
02.04.2018 - 17:23:53
00
Niečo podobné ako Kiskova žiadosť o vstup do KSČ resp. predsedníctvo v Socialistickom zväze mládeže v Naftoprojekte do roku 89...a hop potom kábatik naopak a teraz zarytý kapitalista :-) Pozn.Píšem to tu len z dôvodu objektivity - nikomu neuberám možnosť toho,že prehodnotí svoje názory a môže sa postaviť na opačnú stranu "barikády" (bez ohľadu na to či na tú "správnu" - vždy je to o uhle pohľadu)
02.04.2018 - 18:18:59
02
K požiaru v ruskom OC:

http://tapolitika.cz/ze-sveta/ruska-mozaika/nase-deti-horely-a-my-se-jen-divali/
http://tapolitika.cz/ze-sveta/ruska-mozaika/nasim-detem-jeho-kytky-nepomuzou-kemerovo/
02.04.2018 - 19:05:22
00
subaroSti
prepac ze mi odpoved trvala tak dlho - vela roboty a az teraz som sa dostal k tomu to spisat.

O kauze viem od cca jej vzniku, nevenoval som jej ale az tolko pozornosti. Tvrdis ze Kiska otalal s vysvetlenim, nevysvetlil to poriadne a nevratil pozemok, ak dobre chapem. To ci otalal - mne neprislo ze by nejak otalal - niekolko dni to bolo v rovine ze nejaky z ustavnych cinitelov to ma byt, ale neviem, reagoval v priebehu 1-2 tyzdnov od prvych zmienok? To mne nepride nijak divne, niekomu mozno ano, niekto caka odpoved hned a zaraz, ale podla mna je uplne normalne ze takuto vec si aj clovek ktory je z nej obvineny musi preverit a poriadne premysliet reakciu.

A to ci mal vratit pozemok - toto je... Zo zakona mu myslimze pozemok bude odobrany ak/ked sa preukaze ze bol nadobudnuty podvodom. Dovtedy by sme mohli hovorit o jeho dobrej voli ale tak isto aj o jeho naiivite (jedna o rodinu napojenu na SMER ktorej clen o tom informoval - minimalne obozretnost je podla mna opodstatnena).

To ci vysvetlil alebo nevysvetlil dostatocne. Uprimne, nemam na to vyjasneny nazor a dovody sa pokusim uviest nizsie.

O co v kauze ide? Kiska nadobudol 1.2ha pozemok zlozeny z 3 parciel, toto je najvacsia z nich, zvysne su vedla nej https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster?bm=zbgis&z=17&c=20.25113,49.11941&sc=n#/detail/kataster/parcela-c/869163/1099?zoom=false ; Nahlad do uzemneho planu obecnej casti, http://velkyslavkov.sk/wp-content/uploads/2010/03/miestna-cast-horny-slavkov-lll.pdf ukazuje ze cca polovica pozemku sa nachadza v ochrannom pasme. Pozemok bol pravdepodobne/najskor/evidentne podvodom vydrzany povodnemu majitelovi a potom za "vyhodnu" cenu predany Kiskovi. Vyhodna cena v tomto pripade znamena 54000SK v roku (druha polovica roka) 1999. Otazne teda je, mohol/mal/vedel Kiska ze kupuje "kradnuty" pozemok? Toto "rezonuje" vo mne a je podstatou danej kauzy pre mna. Pre to som sa aj snazil najst odpoved na tuto otazku, co sa mi vpodstate nepodarilo. Napriek tomu sa tu pokusim poukazat ake je moje zmyslanie v par pokusoch.

pokus 0) Najst clanok ktory by realnejsie rozoberal ci to Kiska mal vediet - nepodarilo sa mi nic take najst, najobsirnejsie je asi toto https://plus7dni.pluska.sk/Kauzy/Kauza-okolo-pozemku-prezidenta-Kisku-mozno-odkryla-zatial-neodhalene-ksefty-s-podou-pod-Tatrami. O kauze Velky Slavkov sa verejnost dozvedela az davno po tom (~2007 asi) co Kiska kupil pozemok (1999). Nikto poriadne nevie do akych casovych a priestorovych rozmerov kauza az zasla (cital som clanky/komentare ze je mozne ze veci sa tam dialy uz davno pred tym, do +-10 rokov skorej). Cize kazdy kto kupoval za poslednych 20-30 rokov pozemok v oblasti Tatier moze vlastnit "kradnuty" pozemok. (pre mna sa jedna o zlyhanie statu a jednotlivci nemozu byt obvinovany z nekalosti pokial sa tie nepreukazu - ci uz sudne alebo na SVK skorej zurnalisticky)

pokus 1) Dnesna odhadovana cena pozemku je dost vysoka. V roku 2017, kedy to prepuklo, boli odhady cca. 750 tisic az 1 milion eur (berme ako fakt, zahypotetizujem o odhadovanej cene nizsie). Skusme si teda spocitat len orientacne kolko by mohla byt hodnota pozemku v roku 1999. Ak pocitame len inflaciu, tak to vychadza na 371-495 tisic eur (inflacia je vzana z https://openiazoch.zoznam.sk/zivot/makro/ukazovatele.asp?iid=INFL). To je neporovnatelne vyssia suma oproti comu to kupil. Skusme si prihodit len nahodne zhodnotenie ceny pozemku, 3 pripady, 3%, 5% a 10% rocne, kazdy rok. Toto su z prsta vycucane cisla, len pre (konzervativny) orientacny odhad zhodnotenia. Dostavame sa potom na rozmedzie 212-297/160-223/71-95 tisic eur. Evidentne, vsetko su to radovo vyssie sumy, az tak, ze bud by to bola evidentna zlodejina alebo niektore z predpokladov su uplne mimo.

pokus 2) Najst pozemok v podobnej lokalite, ktory bol predany v obdobnom case. Najbliezsie k comu sa mi podarilo dostat (presiel som nejake inzertne portaly na archive.org, ale 90% dostupneho bola cena dohodou a/alebo uplne ine regiony) bol zapis z mestskeho zastupitelstva o predaji pozemku zo zahradkarskej oblasti Dubina(https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:3rfHkodyrfkJ:https://www.poprad.sk/download_file_f.php%3Fid%3D17084+&cd=12&hl=en&ct=clnk&gl=nl ; hladaj "Návrh na zmenu Uznesenia MsZ - Miroslav Palko"), ktory je asi niekde tuna https://www.openstreetmap.org/#map=15/49.0127/20.414, rok 2002. Odpredajna cena na 80m2 bola urcena na 75 Sk/m2, teda ~30k eur na rozlohu 1.2ha. To je uz dost ina suma oproti predchadzajucemu pokusu. Pri hladani kde Dubina je som nasiel toto - https://spis.korzar.sme.sk/c/6928368/zahradkari-si-pozemky-pri-poprade-stale-nemozu-kupit.html kde hovoria o znaleckom posudku pre odkupenie zahradok uzivatelmi z roku 2013 na 1.6e/m2 (ale majitelia odhad oznacuju za prinizky).
Narast ceny stavebnych pozemkov v roku 2002 oproti roku 2000, v Cesku, bol cca 20%, https://www.slideshare.net/statistickyurad/s-inflace-a-ceny-nemovitost-2017 slide 16, https://www.nbs.sk/en/statistics/selected-macroeconomics-indicators/residential-property-prices/residential-property-prices-by-regions ; teda cena niekde na urovni 25k eur. Cesky statisticky urad ma udaje od roku 2000, NBS iba od 2002. Oba dokumenty ukazuju narast cien (byty, stavebne pozemky, domy) na cca 200-300% cien v roku 2016-2017 oproti roku 2000/2002 (toto by malo asi byt vratane inflacie). Pravdaze, budu tam lokalne efekty, ale tych 750-1 milion eur je docela mozne ze je dost nadhodena cena (+- polka pozemku v chranenom pasme), alebo je to miesto ktore sa stalo lukrativnym.... Pridam aj dalsiu ponuku, co som nasiel nedavno (prilozene fotky) - Mlynica, Nová Lesná, Veľký Slavkov, dokopy 5500m2 za cenu 8e/m2 (rok 2016; 96k eur na 1.2ha). Pravdaze, tuna neviem kde su pozemky presne, asi pojde o nieco mimo dediny, mimo uzemnych planov, trvalo zatravnene/zalesnene plochy. Opat ale, zaratanim udajov NBS/CSU sa dostaneme niekam na 30-45k eur.
Inak povedane, dostavame sa na sumy ktore nevyzeraju uz az tak nerealne v porovnani s tym co zaplatil Kiska. Stale su to ovsem sumy, ktore ak boli v roku 1999 bezne pre pozemky v tej lokalite (povedzme ze tych 10k eur a viac), tak ano, Kiska mal minimalne tusit o co ide.


Dozvieme sa vysetrovanim nieco relevantne? Pokial sa neobjavi relevantny svedok tak asi nehrozi. Ak sa ovsem najdu svedkovia v prospech Kisku tak aka cast verejnosti im uveri? Neviem ci sud co bude, bude riesit trestno-pravnu rovinu, pokial viem ide len o obciansko-pravny spor, cize bude sa len dokazovat komu pozemok patri (trestne ciny ovsem mozu byt vysetrovane na zaklade zisteni/podozreni z tohto sudneho konania).
Co som dufal ze by mohlo byt relevantne, ale nakoniec moc nie je, je ze Kiska niekde pobliz kupoval aj dalsie pozemky. Toto sa ale jedna o stavebne pozemky ktore mozu/su cenou dost inde - 1000SKK/m2 v case kupy. On sam v rozhovoroch tvrdil ze tie sporne pozemky kupil za trhovu cenu, 5 SKK/m2. Porovnanie ceny tychto pozemkov je teda minimalne diskutabilne (https://domov.sme.sk/c/20669314/kiska-pozemok-v-slavkove-mi-ponukla-realitka.html#link_time=1507669623) Mate niekto info o cene pozemkov daneho typu v danej lokalite v danom obdobi? Sem s nimi.

Este, niektori sa vyjadrovali, ze ako to ze si nevsimol ze niekto iny dostava zaplatene za jeho pozemok od polnohospodarskeho druzstva. Prva otazka je, ako druzstvo obhospodarovalo pozemok a ci bolo realne aby si Kiska vsimol ze na niektory z jeho pozemkov niekto chodi. Pasli sa tam napr. len kravy raz za cas? Kosili to 2 nezavisle subjekty? - toto by sa mozno dalo zistit tak ako posledne agro-dotacne skandaly z leteckych/satelitnych snimkov PPA. Evidentne, Kiska nemal apriori ako vediet ze pozemok je niekomu prenajimany kedze nan nebola vedena ziadna tarcha - je to zmluva medzi povodnym majitelom a druzstvom. Cize ak nesiel na to iste druzstvo s ponukou ze im prenajme pozemok a druzstvo si nevsimlo ze zan uz plati, tak ho mohol prenajat niekomu inemu. V svk bordeli by som nebol prekvapeny keby jeden robos dojde pondelok, pokosi, a druhy z druheho druzstva o tyzden neskor, nie je mu divne ze to je pokosene a pokosi znova a potom sa tam pol roka nik neukaze. Co je podla mna zarazajucejsie je, ze obecny urad si nevsimol ze dane z nehnutelnosti su platene na ten isty pozemok 2 krat - alebo neboli platene 2x? Ma Kiska pod palcom dedinsky obecny urad? Alebo niekto iny? Alebo ozaj nebolo nic podozrive?

Kiska je na SVK mistifikovana osoba, pre vela ludi je to scientologicky uzernik a podvodnik co vyuzil Dobreho anjela ako predvolebnu kampan. Cize vela ludi ma tendenciu zvelicovat jeho "pochybenia". Aj v tomto pripade sa objavuje vela otaznikov - od "jedna babka povedala" ze povodny majtel sa mal pokusat predat pozemok v obdobi ked ho Kiska kupil, cez chlapikove dnesne napojenie na SMER, spackane vysetrovanie policie s trapnym znaleckym posudkom so skodou 100e. Najrelevantnejsie co k tomu celemu asi bolo, ze nejaky z jeho partnerov/ludi co mu ten pozemok dohodili je spajany s clovekom co je oznacovany za Popradskeho mafiana. Nakolko je ale Kiska asi najbohatsi Popradcan, ktory sa stretava s vela ludmi tak mozme znova len hypotetizovat ako zavazny je jeho kontakt z pred 18 rokov. Okrem/vratane tohoto, je myslimze na Kiskovi na tejto kauze menej ako na najmensich kauzach parlamentnych stran. A to napriek tomu ze tolko ludi sa ho snazi zdiskreditovat a nema ho rado. Je toto obvinenie vela? malo? Mohla byt trhova hodnota v case kupy 5SKK/m2? Su silne indicie ze Kiska bol do toho vedome zapleteny? Jednoznacne dokazy som osobne ani pre ani proti nenasiel a teda tieto otazky si musi zodpovedat kazdy sam, idealne nech je ale pri tom triezvy/realny. Tak ako vravis ty, ze neglorifikovat ludi, tak ich ani nedemonizujme.

Koniec koncov, na tejto kauze je podozrivych dalsich x veci (notarka, policia, miestne dane), Kiska je jednou z nich, z dostupnych info nie vycnievajucou.

(toto nie je reakcia na to co si vravel ty, toto je vseobecne) V slusnej spolocnosti, typu napr. Nemecko, severske krajiny, UK,... by Kiska bol v takomto case od prevalenia "kauzy" pod tlakom na odstupenie ak by kauza nebola uz vysetrena, aj ak je nevinny. A aj ja by som bol za to aby odstupil. Lenze slusna spolocnost predpoklada ze je tam realne niekto slusnejsi kto ho nahradi a po pripadnom ocisteni jeho mena by ludia nemali problem ho zvolit znova. Lenze toto na SVK nie je a preto STALE cakam na relevantnejsie informacie.

Zamyslenie na zaver - hlavny aspekt celeho je ci Kiska vedome kupil kradnutu vec. Pokial sa teda nejednalo o radovo mimo ceny alebo vedomy trestny cin, tak - kolko z miestnych ludi si kupilo nieco aj na miestnom bazare, alebo inde za vyhodnu/rozumnu cenu a ani sa nezamyslalo nad tym ci je dana vec kradnuta, alebo fake a pod? Napriek tomu ze kradnutu vec by si nikdy nekupili, niekedy sa nad tym proste clovek mozno ani nezamysla. Koho by napadlo ze nahradne spice co si kupim na mestsky bike za par supiek su corky? Alebo nahradne diely na auta. Napriklad ja osobne ked predavam nejake veci co mam nazvys, tak este som nemal kupcu co by sa pytal na povod veci. Ked som predaval notas (lebo od zamestnavatela som dostal druhy) za vyhodnych tusim 500e a dal chlapikovi potvrdenia z colnice a paypal transfer tak na mna kukal jak na debila ze na co mu to je. A to ani nevravim o drobnostiach z biku.

Prílohy:

Pozemky_1.jpg
Pozemky_1.jpg 192.28 KiB thumb_up0thumb_down

Pozemky_2.jpg
Pozemky_2.jpg 89.55 KiB thumb_up0thumb_down

05.04.2018 - 00:16:31
00
stanos4 ďakujem za obsiahlu a celkom triezvu reakciu na môj príspevok...kedže ja som mojími príspevkami iba reagoval na rečnícku otázku niektorého diskutujúceho ohľadom Kiskovej morálnej čistoty.V tomto zmysle mi vychádza aj tvoj príspevok...samozrejme že v trestno-právnej rovine je stále p.Kiska vedený ako jeden z poškodených a nič iné som ani netvrdil.Jediné čo mi príde nie úplne adekvátne je porovnanie v závere tvojho príspevku,kde túto situáciu porovnávaš s nákupom napr.kradnutých bicyklových komponentov.Predsa len situácia v "divokých" 90 tych rokoch a v pozícii p.Kisku ako dovolím si tvrdiť jedného z najvplyvnejších podnikateľov v regióne bola iná ako pozícia tvoja alebo moja pri kúpe špicov z bazáru...ale budem sa opakovať a znovu spomeniem že podstatou môjho pôvodného príspevku bolo poukázanie na to že prehnané "modlárstvo" okolo pána prezidenta ktoré praktizujú podaktorý miestny diskutujúci a bohužial aj zástupcovia denníkov SME a N by malo mať svoje hranice...
05.04.2018 - 05:43:39
00
no a čo :D

https://zpravy.idnes.cz/mirka-cejkova-ministr-zemedelstvi-jiri-milek-radi-vysoky-plat-pbv-/domaci.aspx?c=A180404_143351_domaci_lva
05.04.2018 - 08:45:04
01
laco napísal:
No a? 8)


Čo no a? Ja som si tiež kedysi myslel, že Američania na čele s Arnoldom zachránia svetový mier a vidíš ako som sa mýlil, je to presne naopak... A o nejakom Sorosovi som tiež pred dvadsiatimi rokmi ani len netušil a už vôbec nie o tom, čím sa tento sociopat zaoberá.
05.04.2018 - 09:36:46
01
Hosť napísal:



Mňa pobavilo toto: "Čejková má jako externistka podle smlouvy ministra mimo jiné „mediálně podporovat na služebních cestách“.

V minulosti by sa to povedalo trošku iným výrazivom, ale má ten newspeak niečo do seba :)
05.04.2018 - 10:05:16
00
TomasTom
čo ťa vedie k tomu že Soros je sociopat ?
(alebo si len chcel byť IN použil momentálne "módne" označenie ?)
05.04.2018 - 10:17:04
00
LL napísal:
TomasTom
čo ťa vedie k tomu že Soros je sociopat ?
(alebo si len chcel byť IN použil momentálne "módne" označenie ?)


Sociopatia je porucha osobnosti, ktorá zapríčiňuje abnormálne správanie jedinca voči okolitému prostrediu. Naozaj to potrebuješ vysvetľovať? Je jedno akým slovom Sorosa nazveme, nechám to na tvojom výbere. V každom prípade platí, že ten človek narúša ustálený poriadok vo väčšinovej spoločnosti, presnejšie generuje chaos a podporuje rozklad prirodzených etnických, sociálnych a spoločenských štruktúr. Agresívnym a devastačným spôsobom narúša prirodzený evolučný progres za účelom implementácie sociálneho experimentu unifikovanej spoločnosti a jedného centra riadenia. Rovnako by sme ho mohli nazývať aj extrémistom.

Viem, že zrejme budeš chcieť konkrétne dáta, ale na ich zhrnutie momentálne nemám čas, ale v prípade tvojho vážneho záujmu by si mal byť schopný dohľadať všetky potrebné informácie. Začať by si mal zrejme tým, kam prúdia "jeho" financie a aké ciele presadzuje. Trošku predbehnem čas a urobím predbežný záver. Ak sa s jeho činnosťou a cieľmi stotožňuješ, s najväčšou pravdepodobnosťou je tvoj svetonázor na opačnom konci ako môj, to znamená, že už teraz môžme predpokladať, že v tejto téme nenájdeme spoločnú reč a naša debata nebude príliš plodná.
05.04.2018 - 10:36:42
00
No jo, vzdelavanie a poukazovanie na korupciu agresívnym a devastačným spôsobom narúša prirodzený evolučný progres. S chudobou na vecne casy...
05.04.2018 - 10:54:52
01
http://www.armadninoviny.cz/stihacky-f-16-block-7072-pro-slovensko3f.html
06.04.2018 - 01:13:12
00
SAROS ZAPREDAL VLASTNU RASU ABY PREZIL!!! ...to mi staci..
06.04.2018 - 06:14:20
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up