Chcel by som vas poziadat o radu ohladne cestnych kolies. Pred par tyzdnami som si ako doplnok kupil cestak Kona Zing. Nejake koponenty som povymienal (kluky,prehazovac,sedlo,retaz a cely momentalne vTiagre (2x10 compakt) a brzdy pojdem do sezony na Ultegru 6800. Problem ci skor slabina su kolesa Shimano R501A (cca100eur) Ide o bicykel ktory stal po zlave 859 z nieco nad 1200e. (pre predstavu). Nemam v podstate ziadne skusenosti s kolesami na cestu ,ale po dlhom case porovnavanie mam par favoritov Mavicu a Shimana. Cize Mavic COSMIC ELITE 2016, KSYRIUM BLACK WTS 2016 a najdrahsi s trojice Mavic KSYRIUM ELITE S BLUE WTS 2016 a potom dva od Shimana Shimano WH-6800 Ultegra a opet v podstate cenovy strop -RS81 C35 prip C24. Co sa tyka mojho pouzivnia tak pojde vacsinou o rovinate treningy na cca 50-100km (2-3x tyzddene) Moja vaha je monentalen 90kg. Chcel by som poprosit na ceste skusenejsich a predovsekym tych ktori uz jazdili ci jazdia niektory s modelov. Dakujem vopred za cas vsetkym ktori mi poradia ci sa podelia zo skusenostami.
posledný komentár: 31. 5. 2013 o 14:58
Prakticky už som bol rozhodnutý pre Ultegry, ale potom mi tu na fóre na poslednú chvíľu poradili práve tieto Fulcrumy, ktoré som aj nakoniec kúpil.
Ultegry v zásade nemali nikde zlú recenziu. Quattro majú ale vyšší ráfik (rozdiel hmotnosti 100g) a odborné ako aj laické recenzie (viď odkaz chainreactioncycles) vyzdvihovali ich dobrú konštrukciu a odolnosť vzhľadom na cenu.
A fakt som s nimi spokojný. Oproti stock kolesám bolo okamžite cítiť rozdiel. Oveľa responzívnejšie, pekne držia rýchlosť a odolnosť tiež zatiaľ super.
Ani jeden z tých bikov, čo si postoval nemajú Racing Quattro.
Teraz jazdim Campagnolo Vento co sú v podstate FR5, zatial v pohode ale Zondy sa mi zdali tuhsie. Udavana vaha bola 1660g a navazil som 1730g bez upinakov.
Absolutny suhlas Mavic sa moze za svoje loziska hanbit!!!
Takisto mam skusenost cosmic ultimate dvoje mavic ksyrium a jedny mavic helium,
Tuhost v poriadku ale loziska jedno velke bleeee
Spice Dt revolution su ale absolutne makke zuvacky ktore sa pri dotahovani a centrovani krutia ako paragraf, vlastna skusenost
Radsej pouzi dt aero alebo sapim cx ray
Za plus/minus rovnaku cenu (310/330) mozem kupit Campy Zonda c17 alebo Mavic Ksurium Elite. Vyse tyzdna uz citam vsetky mozne stranky a fora ale nie som rozhodnuty.
Povodne su Mavicy o par stoviek drahsie, tak je otazka ci sa neoplatia viac?
Mam 100kg, vahovy limit je 109 Zonda a 120 Mavic, jazdim sam, vacinou rovina a kopceky
pls co hovorite na tieto kolesa
Hladam nejake lahsie kolesa na cestak ktore nebudu karbonove a budu na plaste. Karbonu sa bojim ze to prebrzdim niekde z kopca a bude po nich a s galuskami sa mi nechce serinkat, lepit atd. Potrebujem take ze ked dostanem defekt tak vymenim dusu/zalepim a ide sa dalej. Vaha ridera cca 95-100kg + vaha bajku dajme tomu 8kg
Aktualny setup:
Predne koleso Giant PR2 - vahu som nasiel cca 790-795g bez upinaku (doma som ho este nevazil)
zadne koleso Mavic Aksium Elite - podla Mavic stranky 970g (asi bez upinaku), toto som vymenil jednak pre to ze sa mi nechcelo prehadzovat kazetu a jednak preto ze uz na pocit je zadne koleso Giant tazsie, na nete som nasiel vahu 1080-1100g (bez upinaku)
chcel by som nieco tak okolo 500€ idealne menej
tieto by mali mat 1410g, nosnost neuvadzaju
https://www.rosebikes.com/article/rose-rs-1400-28700-c-road-wheels--2016-/aid:858351
tieto pisu 1430g, nosnost uvadzaju max rider 110kg
https://www.rosebikes.com/article/tune-tsr22-road-wheels-for-rim-brakes/aid:2695874
ine som nejak nenasiel.
poskladat to sam neviem kedze neviem co s cim sa da kompinovat, aky treba rafik aky naboj, ake spice, niple atd
za kazdu radu dakujem
https://www.bike24.com/p2273552.html
nejak k vision nemam doveru, vela ludi tu pisalo ze im vrga vyplet a ked by mi nieco malo vrzgat na bajku tak by asi skoncil niekde v priekope
Mavic 1520g za v podstate rovnaku cenu ako vyssie, to uz mi nepride ze by som chcel za ten posun vo vahe dat tolko penazi
Fulcrumy podobne aj ked su kus lacnejsie ale zas aj tazsie.
Aktualny setup ma ked tak ratam 1765g, chcel som odlahcic aspon 330-400g z tych kolies za tie prachy. 200-250 mi pride slabe. To sa na to asi potom vykaslem.