nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 22. 10. 2017 o 11:16
posledný komentár: 4. 2. 2013 o 10:58
"He always tries to benefit from the work of other teams. There is nothing wrong with that, but then you do not have to say afterwards 'they do not work with me'."
Je asi rozdiel nechať pracovať iné tímy, keď je v skupine sám a niektorí sú tam po dvoch-troch. To si ako Boonen predstavuje, že Sagan bude striedať s domestikmi a na konci súperiť s favoritmi? Otázka znie, ako spolupracujú favoriti so Saganom, keď sú tam pokope len adepti na víťazstvo. Bonnen týmto u mňa klesol...
Neuveris, ale presne tento zaber z Richmondu som mal na mysli, ked som pisal Tom "who" ...
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1672898229453251&id=348363448573409
OK to bolo v takých pretekoch snáď raz...
Peťo je počas pretekov v zložitej situácii, pretože súperi vedia, že keď s nimi príde do cieľa, veľmi pravdepodobne vyhrá. Na druhej strane cestná cyklistika je tímový šport. Spolupráca súperov v tíme proti Saganovi je normálna a bežná vec, bolo by hlúpe, keby ju nevyužili. Je potrebné sa s tým zmieriť. Hlavným problémom je to, že Peťovi zatiaľ jeho tím nedokázal adekvátnu pomoc a taký tím, ktorý by ho dokázal podporiť v závere ťažkých pretekov a monumentov.
Myslím, že taktika pelotónu bude pokračovať. Každý sa snaží vyhrať, Peťo do toho ide „po hlave“ a snaží sa za každú cenu spraviť šou aj napriek tomu, že preteky nevyhrá. Aj počas minuloročného Miláno-San Remo, keď vyhral Kwiatkowski. Ľudia hovorili, že sa Poliak vyviezol za Peťom, a potom ho predbehol. Áno, bolo to tak. Na druhej strane každý pretekár ide do pretekov s tým, že chce vyhrať a chce vyhrať s kartami, ktoré má. Ak vie, že jeho súper je na tom lepšie a pravdepodobne ho zdolá, logicky jeho taktika je taká, aby niekde ušetril a prinútil pracovať svojho súpera, a potom sa snažil vyhrať. Takáto je taktika v cyklistike a bolo by hlúpe ťahať rovnocenne s iným súperom, ak by vedel, že prehrá. Veľmi pravdepodobne to takto v pelotóne bude pokračovať, jediná šanca je postaviť Peťovi silnejší tím a bojovať so súpermi v rovnocennom počte pretekárov.Koniec citátu.
Zhruba toto isté som napísal po Flámsku.Človek nemusí byť cyklistický guru,ani mať odjazdené kvantum pretekov,aby videl,kde je pes zakopaný.Neviem porovnať náročnosť Flámska a PR(to asi dokáže len človek,ktorý oboje absolvoval)ale prajem si,aby to boli iné preteky, ako minulú nedeľu.Aby sme mohli napísať,že sa nemusel spoliehať na súperov,ale jeho tím mu v rozhodujúcich fázach pretekov dal šancu vyhrať.Držím palce.
MS 2016 38 stupňov
SK komentar : RTVS dava prenos od 14ej,
CZ komentar : CT SPORT uz ide prenos.
Kocky su hodene.