Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
Kinu, ale myslim ze stejnu sluzbu spravi aj Timemore za 40% ceny, IMO (https://www.coffeedesk.com/product/5112/Timemore-Chestnut-Manual-Grinder-Black, https://www.coffeedesk.com/product/5101/Timemore-Nano-Grinder-Black---Lines)
Hello,
E37Z-Hero is already possible to be ordered by dealers in order to be displayed into their show rooms. I can order it also for my customers.
There isn't a catalogue/price-list for this product and it can be purchased in the following conditions:
Retail price: 4.100€ + VAT (19% Romanian VAT)
Delivery: within 4 months after the receipt of the order. A lot of time!
Unfortunately, the payment should be done in advance.
P.S. Cenu uz skor pisali na H-B fore, tak no surprise to me.
P.S. Radšej si počkám na Tvoju cenovú ponuku.
Prosim ta , ktorú by si doporučil ? Predbežne som za 9,5 a 12 gramovku ... a ešte Shop kde si kupoval . Tuším ich ma Tidaka aj Torr Toys
Těmi IMS The Single H21... myslíte tyto?
Podla dostupnych info z H-B produkcia cremy pada pri tlakoch menej ako 8.0 bar ("Lowering the brew pressure will you a wider margin of error and reduce the possibilities of extracting bitters. Crema production drops off below 8.0 bar, but can produce good flavors and more nuanced espressos. On a related note, spring powered lever espresso machines ty*****lly start around 6.0 bar and trail off to 4.0 bar; they produce less crema than pump machines, but the shots are still tasty.") Podla merani vyssi tlak produkuje vo vysledku mensi prietok (!), kava v sitku sa sprava ako dynamicky restriktor. Niektori si dokonca tlak zvysili ("I set my espresso machine's maximum brewing pressure up from 9 bar to 10 bar by adjusting the over-pressure valve ... Some blends respond well to higher-pressure extraction. I especially love the Espresso Delight Blend from Mitalena Coffee as ristretto (the thicker I can draw a shot, the sweeter and more chocolaty it gets). I find that you can get a syrupy body and sweeter taste that lingers in the middle of the palate when pulling at higher pressure"). Autor merani hovori "I also have a hare-brained theory for why espresso seems to come out best around 8-9 bar, but I'll save it for when I can actually prove it (if ever)."
Takze asi nie je mozne exaktne povedat, co je lepsie a co je horsie, skor je to o to, komu co chuti.
Zdoje a merania:
https://www.home-barista.com/knockbox/brew-pressure-and-its-effects-on-espresso-t7690.html
https://www.home-barista.com/tips/playing-with-pump-pressure-part-uno-t4812.html
https://www.home-barista.com/tips/playing-with-pump-pressure-parte-due-t4888.html
A ešte jedno ... rad by som sa tu dozvedel vaše osobne skúsenosti a nie nejaké nič nehovoriace citácie z HB od Džoniho zo strojom a skúsenosťami o hovne ... u mna je budúcnosť v FLAVOR PROFILLING-u ... a tam si bez “ tlaku “
neškrtneš .
A ešte toto ... tvoja posledná citácia commonera Džoniho o plnšom tele a náraste sladkosti pri tlaku vyššou ako je nastavených 9-10 barr je akosi v rozpore so všetkými používateľmi a výrobcami tlakovo profilovaných strojov , ktorí dosahujú danej zmeny práve spomalením prúdu , poklesom tlaku počas extrakcie a jeho aktívnou moduláciou ... čo potvrdzujem aj na mojich produktoch tlačených na Londium R .
VST 7g + tamper 41mm
alebo
IMS 7/9g + tamper 58,4