Nastala nejaká nová vyhláška, alebo móda púšťania na hlavnej? Za posledný týždeň sa mi to stálo prakticky denne, či už na bicykli, alebo v aute, že vodič predo mnou sa rozhodol na hlavnej zastaviť a pustiť autá z vedľajšej, alebo z protismeru..a vôbec ho netankovalo, že buď kvôli tomu zastavil v križovatke, alebo že za ním ide len jedno-dve autá. O to lepšie to je keď idem za takýmto na bicykli a rátam s tým, že tú križovatku normálne prejde a zároveň ma bude kryť, ak by niekto chcel vybehnúť a on zrazu na prázdnej ceste zastane.
Ludia len proste zabudaju na pravidla a spoliehaju sa viac na semafory ako na pravidla. Ked si nie je isty ci moze ci nie, radsej ich pusti. To iste sa mi stalo vcera. Pani odbocovala z hlavnej na vedlajsiu. Pustila vsetkych (okrem mna, ja som sa bal z bocnej vyst na hlavnu kym boli za nou auta) a ked som jej ukazal ze ma ist, spravila metrovy skok a zdochlo jej.
cez vikend v Madarsku tazko najst znacku, tak si clovek tipne, ci je na hlavnej, alebo nie... Cestou nazad vojdem do krizovatky a potom zbadam znacku, jednu. Domaci jazdia po pamati, takze... Na toto sa aspon na vychode SK neda stazovat, znacky su vsade.
púšťať chodcov keď autám svieti na semafore zelená je tiež nejaký nový šport -_- (a nehovorím tu o situácii kde súbežne so zelenou pre autá je aj zelená pre chodcov) normálne legitímne červená pre chodcov zelená pre autá...
nie, toto boli jednoznačné križovatky a situácie, kedy jednoducho vodič zastal na hlavnej, aby pustil..A podľa reakčného času a váhania, nechápali ani púšťaný. Preto sa pre istotu pýtam, či som neprehliadol nejakú zmenu v zákone.. odhliadnuc od toho, že to niekedy môže byť o hubu.
..ale oni nie že tušia, ale vedia, že sú na hlavnej.. veď ani púšťaný nechápali a neboli na to pripravený.. čiže chceš povedať, že lepšie nech vybrzdí na hlavnej, kde je oveľa vyššie riziko, že to niekto neubrzdí, keďže s tým absolútne nepočíta?
Ludia proste nevedia jazdiť... Sa stáva často. Zároveň odjakživa ľudia nevedia, že do križovatky sa nesmie vchádzať, pokiaľ ju nemôže človek plynulo prejsť a nesmie sa v nej stáť(to je najlepšie na kruháčoch, keď dementi stoja a blokujú kruháč a ja nemôžem odbočiť z voľného smeru do voľnej ulice, lebo tam stoja idioti a blokujú kruháč a úpne zbytočne znásobujú zápchu a vytvárajú ju aj v smeroch, kde žiadna nebola), tak isto u nás v zápche sa vodiči z vedľajšej natláčajú na hlavnú, keď je na nej kolóna a stoja v protismere, prípadne úplne odignorujú protismer, že v ňom idú autá, už dvaja ma takto skoro zostrelili, raz na biku, raz na aute... Ľudia sú proste neskutoční kkti...
Ludia proste nevedia jazdiť... Sa stáva často. Zároveň odjakživa ľudia nevedia, že do križovatky sa nesmie vchádzať, pokiaľ ju nemôže človek plynulo prejsť a nesmie sa v nej stáť
V LM máme dve svetelné križovatky za sebou, obe sú klasického tvaru kríža, hlavná cesta rovno a z prava a z ľava vedľajšie cesty . V čase mimo dopravnej ***** je to OK, ale cez dopravnú ***** nastávajú problémy.....
Stál som na prvej svetelnej križovatke na červenú. Naskočila mi zelená, pohol som sa spolu s kolónou pred mnou a za mnou stojacich aut, podišli sme cca 30 mnetrov. Lenže na tej druhej, nasledujúcej križovatke svietila ešte červená a vytvorila sa dlhááááá kolóna aut , v ktorej som jednoducho ostal stáť uprostred tej prvej svetelnej križovatky. Za mnou autá, predomnou autá. Medzitým samozrejme naskočila zelená z vedľajších smerov, ktorá im však bola naprd, keď bola križovatka zablokovaná.
To je bezna klasika v BA v spickach. A ked stojis na zelenej na hranici krizovatky lebo by si uz z nej nevysiel a blokoval by si druhy smer tak na teba zo zadu trubia ze co nejdes ved je zelena.
V LM máme dve svetelné križovatky za sebou, obe sú klasického tvaru kríža, hlavná cesta rovno a z prava a z ľava vedľajšie cesty . V čase mimo dopravnej ***** je to OK, ale cez dopravnú ***** nastávajú problémy.....
Stál som na prvej svetelnej križovatke na červenú. Naskočila mi zelená, pohol som sa spolu s kolónou pred mnou a za mnou stojacich aut, podišli sme cca 30 mnetrov. Lenže na tej druhej, nasledujúcej križovatke svietila ešte červená a vytvorila sa dlhááááá kolóna aut , v ktorej som jednoducho ostal stáť uprostred tej prvej svetelnej križovatky. Za mnou autá, predomnou autá. Medzitým samozrejme naskočila zelená z vedľajších smerov, ktorá im však bola naprd, keď bola križovatka zablokovaná.
Toto sa mi už v LM stalo niekoľkokrát
sa tu verejne chvalis ze porusujes predpisy do krizovatky nesmies vstupit ked si niesi isty ze znej mozes aj vyjst...stava sa to aj v pp..
Síce červená znamená, že vodič musí zastaviť, zelená však neznamená, že sa nutne a za každú cenu musí pohnúť ak nemôže bezpečne a plynulo prejsť križovatku, tak sa pohnúť nesmie, aj napriek tomu, že svieti zelená.
Že sú svetlá zle nastavené by mal riešiť podnetom na políciu/mesto, nie porušovaním predpisov, vytváraním zápchy v iných smeroch a tým pádom aj ohrozovaním seba a iných.
Si predstavte, že by išla vo voľnom smere napr. sanitka a v križovatke stoja autá a blokujú - kým križovatku odblokujú, je to najmenej dobrých 10s, čo môže byť v takých prípadoch otázka života a smrti...
Dúfam, že sa nepriradím k polovodičom, čo tu verejne píšu, ako neovládajú predpisy. Jasné, že do križovatky nemám čo liezť, keď za ňou nemôžem pokračovať. Ale v prípade, že odbočujem, tak by som sa tam mal narvať, lebo neodbočím nikdy.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
sa tu verejne chvalis ze porusujes predpisy
Že sú svetlá zle nastavené by mal riešiť podnetom na políciu/mesto, nie porušovaním predpisov, vytváraním zápchy v iných smeroch a tým pádom aj ohrozovaním seba a iných.
Si predstavte, že by išla vo voľnom smere napr. sanitka a v križovatke stoja autá a blokujú - kým križovatku odblokujú, je to najmenej dobrých 10s, čo môže byť v takých prípadoch otázka života a smrti...
Už si niekedy ošetroval niekoho, kto dostal infarkt?