Ok, keď budeš mať ukončené vzdelanie ekologického smeru pochopíš súvislosti
08.05.2018 - 11:56:05
04
cokupit napísal:
Aby toto platilo, museli by sa lovit navzajom. Priroda ma mnozstvo mechanizmov na udrziavanie rovnovahy. Clovek je praveze totalnym nicitelom a tu rovnovahu vsemozne narusuje. Ist do lesa s tym, ze ma ten les potrebuje a musim tam robit zasahy je vrchol mesiaskej tupoty.

Toto moze napisat iba clovek co nema ani paru o problematike ale zato ma potrebu poucovat ako to ma byt.
Nieje to iba problem v lesnom hospodarstve ale aj v motosporte, drzania zbrani ci riesenie hovienok po psoch v mestach.
08.05.2018 - 13:05:31
02
Ok, keď budeš mať ukončené vzdelanie ekologického smeru pochopíš súvislosti


Nejde mi do hlavy, ako mohla príroda fungovať milióny rokov bez vzdelancov ekologického smeru. Samozrejme to malo aj svoje dôsledky. Napríklad to, že už nemáme dinosaurov.
08.05.2018 - 13:46:52
02
vtedy tu drevnu hmotu, trofeje a maso nikto nevykupoval, tak priroda nepotrebovala "pomoc" od ludi...
08.05.2018 - 13:54:43
00
Jaaaaj nenahraditelny clovek bez ktoreho by srnky aj stromy pokapali... Milovnici zvierat s puskami a ochranari lesa s motorovymi pilami.
Kde sa ale nasi zachrancovia hrabu na Cinanov
https://science.hnonline.sk/nove-technologie/1735170-cina-chce-vyvolat-obrovsky-dazd-nad-tibetom
08.05.2018 - 14:32:02
00
Nieje to len o motorovych pilach ale aj o sadeni stromcekov a udrzovani zvery v primeranom mnozstve. Nieje to tak davno co sme vlka takmer vyhubili, potom sa musel chranit zakonom a pride cas ked ho bude zasa treba redukovat. To iste plati aj o medvedoch, diviakoch, srncoch. Ine to uz nebude lebo ludia su premnozeny a zaberaju privelke uzemie.
Lesne hospodarstvo ale nieje nic nove z coho by sa mal niekto cudovat, funguje uz od feudalizmu. Novodobi su akurat ekoteroristi co sa prezentuju ako ochrancovia prirody, do vsetkeho sa montuju ale kolko stromcekov sami posadili?
Pozrite na posledny poziar v tatrach, presuseny bordel po kalamite horel ako papier a hasicov sa tam bali pustit lebo netusili kam ohen preskoci.
08.05.2018 - 15:02:32
04
Ked je zveri privela - vykape. Alebo pride mor a vykape. Tak ako sa to prave deje s diviakmi. Ale pockaj, nieco tu nesedi. Podla polovnikov je zlych vlkov, medvedov a inych seliem privela, treba ich strielat lebo bla bla. Tych diviakov strielaju (a prikrmuju) desiatky rokov, ako je potom mozne, ze su premnozene?! Asi ti studovani odbornici robia nieco zle.

K sadeniu stromcekov len tolko, ze keby sa nerubalo, nebolo by treba sadit... Dokonca ani veterna smrst by v Tatrach nebola. Ani to rubanisko kde horelo by nebolo. A ani ti lesni robotnici, od ktorych ten poziar zacal by tam neboli...
https://www.cas.sk/clanok/689285/sef-tanapu-o-pricine-poziaru-v-tatrach-moze-za-obrovske-skody-nezodpovednost-lesnych-robotnikov/
08.05.2018 - 17:16:16
00
Neviem kde si bol alebo odkial si sa na zem dostal ale odkedy je ludstvo na zemi lovi, zbiera a tiez spotrebuva drevo. Ty nie si vynimkou a preto to tak aj ostane. Mozme sa len snazit doplnit to co spotrebujeme aby aj po nas moli nieco spotrebovat.
Ci daka kalamita bude alebo nie nezalezi na cloveku a ci ten poziar sposobili daki robotnici je len dohad, zistit sa to totiz neda. Tiez tam chodi plno turistov bez kultury, robia bordel a pofajcuju.
Regulaciu zvery maju riesit vyhradne odbornici a nie vsakovake amaterske ochranarske spolky co slepo hladia na svoj zamer a ine ich nezaujima.
Ja mam z okna panelaku tiez iny pohlad na svet ako clovek co sa mu diva zver kazdy den premava pod oknami, ohrozuje ho na zivote a skodi mu na majetku.
08.05.2018 - 18:41:13
01
lukas6s8p napísal:
to sa vzrušuješ kôli tej fotke so psíkom? mohol si si ju najprv vygoogliť, treba na to až 3 kliky myšou!


O com pises ? Celkom nerozumiem co si chcel povedat... :-(
08.05.2018 - 18:44:08
00
no píšem o tvojom príspevku 08.05.2018 - 01:14:53
čo si ním chcel povedať, by si najskôr mohol vysvetliť ty
08.05.2018 - 19:00:53
00
a) presne to co som tam napisal, ak niekto predava vzduchovku a ako titulnu fotku inzeratu si da fotku zabiteho psa, je to v mojich ociach cocot.
b) kedze toto vlakno je o "zlych a hlupych" polovnikoch, ergo cocotoch, dal som to sem.
c) kedysi fungovali zadarmo sms brany a dali sa robit prijemne sms-bombing akcie. Dnes sa to uz asi robi inac, tak ma celkom zaujimalo, ako sa dnes zariadi, aby tomu "polovnickovi" par ludi napisalo ze je cocot.
d) ako si mozno pochopil, medzi mojimi kamaratmi je viac psov, ako polovnikov. Takze ano, fotka zastreleneho psa ako titulka inzeratu ma rozrusi. V skrini mam v casti "zbrane skupiny D" dve vzduchovky a jednu CO2, takze nie, nie som fanaticky odporca zbrani.

Ak budem predavat Glocka, mam si podla teba dat do inzeratu fotku koho zastrelenho ?
Ak si myslis, ze som nekorektny voci polovnikom, mas pravdu a zaroven si v zlej teme

Si na rade...
08.05.2018 - 19:35:35
02
corsair napísal:
Ok, keď budeš mať ukončené vzdelanie ekologického smeru pochopíš súvislosti

Quite humorous. Pretože aj na samotnej ex-VŠLD, t.č. TUZVO si poľovníčkovia s lesníčkami a ekológovia/environmentalisti idú po krku. Taký Erik Baláž je dokonca "zradca" a "prebehlík" :D
(BTW to, čo bežný občánek pozná ako tzv. "ekológiu", je v skutočnosti environmentalistika.)

Odvolávať sa na "tradície" má nulovú odbornú valiiditu. Ale to, že tzv. "poľovné obhospodarovanie" prebieha na hlavu padnutým spôsobom, je jasné každému, čo má základnú logiku:
- prekŕmime bylinožravce, aby "chúďatká prežili zimu" a marketingujeme to ako "pomoc"
- vymárujeme veľké šelmy, opäť to môžeme cez Červenú Čapicu marketingovať ako "pomoc" voči "zlým" zviieratám
- tým vyvoláme premnoženie bylinožravcov
- potom argumentujeme tým, že keďže sú bylinožravce premnožené, "musíme to regulovať" - toto sa dá nazvať "samozdôvodnenie" a je to známa propagandistická finta (vyvolám poruchu a ponúknem sa, že ju idem opravovať)
pričom by stačilo na začiatok nedokrmovať a nemárovať šelmy, čím sa kolotoč roztáča :D (trochu problém je, že špirálu roztočilo už stredoveké panstvo, lebo zistilo, že keď vymáruje celý les, tak ďalší raz si tak skoro nezamáruje - keby všetko zostalo na "predpanstvovej" úrovni, "len na vlastnú obživu", nikdy by k tomu zrejme neprišlo - a smutnú úlohu v zmene postoja zrejme zohrala aj introdukcia krížikového abrahamického náboženstva - a ťažko predikovať ako by relaxácia z tak nerovnovážneho stavu prebehla, sranda to nebude, ale treba si to konečne lajsnúť)

Takisto je deviantné celé tzv. lesné hospodárstvo, ktoré vzniklo až ako následok toho, že ľudia odlesnili celý povrch Uhorska až na fakt zle dostupné končiny a Mare Tere došlo, že takto to nepôjde (čiže, dnes sa rado argumentuje tým, že "tí, čo tam žijú" vedia niečo "lepšie" ako environmentalisti či ekológovia, tuná to zjavne nevedeli, riešiť to musela až cisárovná, ktorá síce na tie časy asi mala slušný background, ale ani environmentalistika, ani ekológia ešte 200 rokov neexistovali a ako vtedy, tak aj dnes problém pochopil ako prvý až niekto v hlavnom meste :D). Tam sa tiež dodnes "lebo tradícia" používa najprimitívnejší empirizmus a "pecunia non olet", pričom sa takmer absolútne ignorujú reálne ekologické zákonitosti (v záujme obektivity ale doplňme, že nejaká reálna ekológia tu je tak 100 rokov a environmentalistika tak 70).

Zato z "tradícií" prýšti už podľa mundúrečkov, že sa niekto potrebuje hrať na "urodzené panstvo", pretože mundúrečky oblečky presne kopírujú lovecké zaodetie pánov bratov zo sklonku 19. stor. A niečo by k tomu vedel doplniť aj Freud :D

Ako si tá príroda poradila tie miliiardy rokov bez ozbrojených borovičkopijcov?


Naposledy upravil tulenik dňa 08.05.2018 - 19:48:08, celkovo upravené 1 krát.

08.05.2018 - 19:42:20
017
lubor1 napísal:
Ci daka kalamita bude alebo nie nezalezi na cloveku a ci ten poziar sposobili daki robotnici je len dohad, zistit sa to totiz neda. Tiez tam chodi plno turistov bez kultury, robia bordel a pofajcuju.


Samozrejme, že kalamita závisí od človeka. Hádam sadí vysadzuje monokultúry? Hádam príroda holorubmi odkrýva lesné steny a vystavuje ich vplyvom a škodcom? Príroda buduje stovky kilometrov lesných ciest, ktoré urýchľujú odnos pôdy a teda znižujú stabilitu?

Lubor, na tie miesta, kde horelo, turista nezablúdi ani náhodou, Nie je tam žiadny turistický chodník, je tam len holorub. Ten požiar turisti nezaložili.

lubor1 napísal:
Regulaciu zvery maju riesit vyhradne odbornici a nie vsakovake amaterske ochranarske spolky co slepo hladia na svoj zamer a ine ich nezaujima.


Žiješ o niekoľko dekád späť. Dnešní poľovníci nie sú odborníci, dnešní poľovníci vidia iba trofeje a peniaze a guláše. V revíroch sa už dávno nerieši dobrý stav zveri, ale sa pestuje trofejná hodnota - a to je setsakra iná paradigma "regulácie" zveri. Miestni poľovníci, ktorí už dávno nemajú poľovné práva v revíroch okolo seba, iba plačú, ako im zbohatlíci likvidujú zver ... :-(
08.05.2018 - 19:45:01
08
fokel výborne, škoda len, že to najprv vyzeralo, ako keby sa ti nepáčilo, že tou predávanou zbraňou zabil vlka, viem si predstaviť 200 komentárový flame na nejakom FB...

inak ma dosť rozladil iný zavádzajúci príspevok, preto som aj trochu podráždene reagoval na tvoj :$
08.05.2018 - 19:48:01
01
vyjasnene, super :-)
08.05.2018 - 19:57:33
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Oblečenie a batohy / Okuliare)
keyboard_arrow_up