Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
-20% RockShox fork DAMPER ASSEMBLY - REMOTE 17mm (POPLOC, PRE-2013 PUSHLOC) TURNKEY (THREAD PITCH 0.8mm)
62,99 €
-20%
MOC 78,99 €
Imho by teleskopka mala byt cisto mechanicka s tym, ze moze mat vzduch miesto pruziny. Do buducnosti vidim moznost vylepsenia tych mechanickych tak, aby slo nastavit medzipolohy podla vlastneho uvazenia v nejakom rozsahu.
Pali65 a opravis to uplne v pohode... tiez som ju uz davno opravoval a v jednom obchode mi povedali tiez opravu za 100 eur.. nakoniec som vymenil jedno tesnnenie O kruzok za 0,50 eura a fungovala dalej, kym sa nerozlamala ta ´´cibulka´´....
lto takze pri aute si za dvojtakt ? trabant? ked radsej zastarali ale funkcny??... ta teleskopka sa posrala aj mne aj kamosovi, tento isty problem...
Ak je to vysokopevnostný Loctite, tak na 300 stupňov. Teplovzduška mi zatiaľ stačila na všetky takto poistené spoje.
Co sa tyka zastaralej technologie .. nie je to zastarala technologia a porovnavat 2takt s 4 je trosku od veci
Ked uz sme pri tych prirovnaniach, tak je to nieco podobne ako ked mas mydlovu nadrzku, ktoru stlacas rukou vs. baterkovu. Nieco, co je jednoduche, tazko pokazitelne, nahradis niecim, o co sa musis starat a ma kopec problemov a vyhodu len jednu a to diskutabilnu. Komplikujes si zbytocne zivot ... ponevaz u Speslu ti mozno za dlhy cas (dufajme u tej ocelovej) prdne konstrukcia, hydropneumatiku musis neustale oprasovat, aby to fungovalo /obzlvast je problem s tym, ze ti tam prasi a spini blato, bordel, omnoho horsie ako vidlica/ a nevies kedy ti prdne tesnenie a skoncil si. Akurat problem u toho Speslu je cena .. tych 260e (ta starsia verzia s novym uchytom sedla, nie nova s tym podivnym nastavovanim) je asi moc, ale na Spesl ani nie .. ta nova je uz ulet. Btw, je aj lahsia ako KS Lev o asi 50g
Trvam na tom, ze hydropneumatika je nevhodna zalezitost pre teleskopicku sedlovku z viacerych dovodov. Este celkom zaujimava vec je interna hydropneumatika patrona, az teda na to, ze sa to serie este viac, je neopravitelna, nahradna po par rokoch nie je dostat (ak vobec) a cenovo stoji tak 40% teleskopky.
Inak mam aj tu spesl, aj KS lev a dve ks giant
a inak:
KS Lev Integru mam uz 3 roky, zatial 1 nutna oprava svojpomocne, kamosovi funguje po 3 rokoch bez poroblemov...
Command Post mi prdol po 2 rokoch a ano ta ocelova cibulka.. to iste aj kamosovi, po 2 rokoch....
.... statistiky hovoria za svoje.... ak ma niekto chut si kupit na 2 ruky vec co sa mu poserie tak kludne... za mna command post urcite nie...
Výpredaj -20% r.s.p. Slick Kick vazelína, 50 ml
8,69 € -20%
MOC 12,10 €