WizikSK Pozri Merida Silex. Ma uchyty na blatniky (vpredu aj vzadu) aj na batozinu (na vidle). Su verzie 1x11 aj s hydraulikami. A na vyber mas karbonovy aj hlinikovy ram (karbonova vidla) s tym, ze cenu su celkom prijatelne.
Wizik, ak by si nemal podmienku jednoplacku, tak odporucam gravelovu raketu, ktoru mam 3 mesiace a musim povedat, ze je to fantasticky stroj. Trek Domane SL6D, sice drahsi, ale za 3ku ho vies mat a kupujes predpokladam na 10 + rokov. 32ky balony sa sice zdaju vela - ale oproti trekovemu cannondaleu, ktorym som doteraz jazdil asfalt, kde boli tiez 32ky, no s dezenom a celkovo geometria, hmotnost, je to neporovnatelna masina, na ktorej doslova lietam po BA lesoparku, pricom sa nezlakne ani rozmlatenych ciest
Keďže teraz zväčša jazdím na full hard bajk s 2,1" plášťami ale nízkym rýchlym vzorom a podľa pocitu to nie je pomalšie ako 1,6" plášťami čo som tam mal predtým. Keďže si nezaznamenávam trasy tak to nemám podložené číslami, ale cesta do práce mi trvá presne toľko isto ako predtým iba je to všetko pohodlnejšie a zvládne to aj terén.
No a s toho vyplýva moja otázka ... jazdí niekto gravel s širšími 27,5" plášťami alebo všetci len to tých 40mm ?
Ja som na leto prezul krosovy bike zo 40mm Schwalbe Marathon Cross na 2,0" Continental X-King. Priemernu rychlost mam na sirsich plastoch o nieco nizsiu a aj sa viac nadriem pri pokuse o dosiahnutie rovnakej rychlosti ako na uzsich plastoch.
lapalomaMam asi 3500km na 2.0 a 47mm plastoch. S WTB Horizon som sa bezproblemov viezol v baliku s cestakmi, je ich trocju citit az nad 30km/h, mam na nich 250km vyjazd s priemerkou 30 v 2ks(mal som aerobary). Akurat by som siel do WTB Byway kedze su trosku univerzalnejsie a na asfalte by to malo byt to iste. Samozrejme tubeless.
Dvojplacku nie ... a ten on one space chicken naskladnia moju velkost az koncom augusta, takze vyberam dalej. Strasne sa mi paci ten Mason, ale dat 3200e za hlinik je mi proti srsti, aj ked verim, ze je to perfektny ram.
Keďže teraz zväčša jazdím na full hard bajk s 2,1" plášťami ale nízkym rýchlym vzorom a podľa pocitu to nie je pomalšie ako 1,6" plášťami čo som tam mal predtým. Keďže si nezaznamenávam trasy tak to nemám podložené číslami, ale cesta do práce mi trvá presne toľko isto ako predtým iba je to všetko pohodlnejšie a zvládne to aj terén.
No a s toho vyplýva moja otázka ... jazdí niekto gravel s širšími 27,5" plášťami alebo všetci len to tých 40mm ?
WTBcka 27,5 x 47C - mal som ich par jazd ale neohurili ma a dal som naspat G-One.
Ten som pozeral medzi prvymi, ale uz sa neda nakonfigurovat s kazetou 10-42. Taktiez som cital, ze nie je vraj velmi pohodlny, na to ze je to karbon a ma skor sportovu geometriu ako daku touringovu.
Ved ano, ale naco kupovat bike a priplacat potom dalsich x stoviek za novu kazetu, ked viem, ze napr. ta 11-36 mi tam stacit urcite nebude, kvoli kopcom. Neuvedomil som si ze vlastne prechod z mechanickcyh brz na hydraulicke obsahuje aj vymenu paciek, to je fakt, takze to tiez sa uz neoplati. Tak nic no, hladam dalej.
Je cena cca 950 € za Cube Nuroad z DE dobry kauf ? je to komplet na Tiagre s TRP Spyre a pevnych oskach. Soot som nestihol, tak hladam v inych znackach. Nema niekto tie zaplety od Cube - CUBE RA 0.8 CX, ci to je na priemysloch a aka je cca vaha ?
Wizik SK: Na tvojom mieste by som to neriešil a kupil Author RONIN SL. (1x11, kotúčové hydry) . Som zachytil že k Authoru máš nedôveru či čo, ale ten rám je super, tie Trubky sú tepelne upravovaný REYNOLDS, nehovoriac o tom ako dobre vyzerá pod tym priesvitným lakom, dá vyniknúť "surovosti" oceli. za 1500 Eur a nemusíš nič riešiť. Český Author je kvaliná značka, tak isto ako slovenský Kellys, aj trak sa všetky rámy až na pár fakt drahých značiek robia v číne a na taiwane.
Jediné "slabé miesto" (aspoň pre mňa) je tá Duralová vidla. Nechápem prečo tam nedali oceľovú (asi kôli hmotnosti) , alebo z karbónu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
WTBcka 27,5 x 47C - mal som ich par jazd ale neohurili ma a dal som naspat G-One.
Pre zaujimavost pozri De Rosa Sfida. Len nechci vediet cenu 😀
https://www.rosebikes.de/rose-xeon-cross-gravel-force-1x11-2661099
Za celkom rozumne peniaze sa da kupit fuji jari 1.5, dake skusenosti? http://www.fujibikes.com/usa/bikes/city/cross-terrain/jari/jari-1-5
Pri cene do 1500e je to osadene primerane, mozno vymenit brzdy na tom, lebo su tam mechanicke, inak mi to pride v pohode bajk celkom.
Pozeral som Ruut AL, ale pride mi, ze za 2000e hlinik na apexe nie je zrovna kupa roka.
Jediné "slabé miesto" (aspoň pre mňa) je tá Duralová vidla. Nechápem prečo tam nedali oceľovú (asi kôli hmotnosti) , alebo z karbónu.