Dnes som stretol na krvavej motorkára ... bolo to na začiatku ešte hore a pýtal sa ma kde to ide. Keby som vedel že to pôjde, tak si vymyslím nejakú blbosť...
Vyhováral som mu to, že to nie je na motorku a je tam 5. stupeň ochrany, on sa len pousmial (isto si v duchu povedal kretén) a že hádam nikto nepôjde a nebude problém.
Napokon teda šiel a vybral sa prvý, tak som mu dal náskok, nech ma nebrzdí. Úvodné široké úseky mu šli a odbehol mi. No hneď za sedlom v prvom padáku mal problém a tam som ho behom 10 sekúnd dobehol. Ťahal motorku cez strom a začal ma brzdiť, tak naňho kričím, či sa mi uhne lebo zavadzia ... uhol sa a už som ho nevidel. Dole pri hrade som ho čakal možno 20-30 minút - chcel som sa ho spýtať, či by si to zopakoval a ako si to užil ... ale dlho nič, tak som šiel domov. Až pri železničných mostoch som začul motorku a napokon to teda asi zišiel.
Trvalo mu to odhadom aspoň 40 minút.
Pevne verím, že to bol prvý aj posledný kretén čo to tam skúsil s motorkou a nedal si povedať.
Len dve veci sú nekonečné .... vesmír a ľudská hlúposť!
kludne si tu policiu zavolat mohol, alebo mu to aspon povedat (pohrozit mu tym), teba by vyriesili max. pohovorom, jemu by mohli zobrat vodicak a hrozili by mu aj dalsie postihy
Dnes som išiel po dlhšej dobe skúsiť Kozláč či náhodou kalamitu niekto neupratal a nič 😁 ale dá sa tade preštrikovat pomedzi stromy. Ešte pred kalamitou treba ale dávať pozor na staré pletivo pretože miestami zasahuje do chodníka.
Motorkarov tiez nemusim ale volat policiu? Hlavne ked ani na biku tam nema co robit.
Jasné a Lapierre to tam aj spomínal a tiež netreba sa asi hneď každému pomstiť, priznajme si, tiež nie sme svätý a občas ideme tam kde by sme namali a tiež by sa nám asi nepáčilo, keby nás niekde naháňali policajti alebo ochranári Mňa už pár krát upozorňovali turisti aj na Vtáčniku , že sa tam nemá bajkovať a to je fak dosť obľúbený bikerský kopec
Ako pozeram mapu, tak samotny vrch Vtacnika je presne na hranici chraneneho uzemia, vacsina chodnikov ide po hranici, výnimkou je kratky usek modrej TZ.
wiedrzensky je to možné, ja to tam nepoznám, ale ide o ten princíp Ako vyššie niekto spomínal, že by volal policajtov a pritom by sam porušoval zákon . Aj keď je to asi trochu iné jazdiť tade na motorke...Ale tak tie zákazy sú pre cyklistov niekedy myslím, že dosť prehnané, to môžu potom zakázať aj turistiku v NP a akékoľvek iné športy
Nemozes porovnavat priestupok s tresnym cinom, motorka to tam zasmradi a vyplasi zver vo velkom okruhu, tiez z toho moze tiect olej a predpokladam, ze chlapik nemal ani SPZ.
Nechcel som to porovnávať, ani nejak moralizovať, len mi príde trochu úsmevné, keď teda spravím priestupok a idem tam kde by som nemal, aby som volal na druhého policajtov aj keď ten 2. bol na motorke. Ale nechajme to tak, každý to vidí asi trochu inak, samozrejme tiež som proti tomu aby sa po NP a chránených oblastich preháňali motorkári ktorí plašia zver.
imro1 Uz sa to rozoberalo na inych (sub)forach. V skratke, na motorove vozidla sa vztahuje lesny zakon, tzn. pokial nema majitel motoroveho vozidla opravnenie na pohybovanie sa v danej oblasti, tak tam nema co robit a je jedno ci je v NP alebo v II. stupni ochrany. Na krvavej to opravnenie urcite nemal.
Cyklista je v II.stupni viac-menej legalne, v NP. nema co robit. Takze volat policajtov na motorkara na krvavej by mohlo pre niekoho vyznievat pokrytecky. Ja osobne som mal uz spisany nejaky ten podnet na motorkarov, ale jednak vzdy zvadzam vnutorny moralny boj sam so sebou a po druhe som lenivy to riesit. Jedine co mi ostava su velavravne nenavistne pohlady a p*cung.
vy to tu urcite nevyriesite . v tejto krajne vzdy boli, sú a aj budu jedinci, ktorí si myslia, ze zakony pre nich neplatia (... a nemyslim tym teraz ciganov) - a ani tie najelementarnejsie moralne principy .
Diky za info! Je to tam na konci doliny ako konci asfaltka a zacina sotolina? Nejak sa mi nezda, ze by niekto cez taku siroku cestu natahoval drot. Nebolo to ocelove lano na stahovanie dreva?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vyhováral som mu to, že to nie je na motorku a je tam 5. stupeň ochrany, on sa len pousmial (isto si v duchu povedal kretén) a že hádam nikto nepôjde a nebude problém.
Napokon teda šiel a vybral sa prvý, tak som mu dal náskok, nech ma nebrzdí. Úvodné široké úseky mu šli a odbehol mi. No hneď za sedlom v prvom padáku mal problém a tam som ho behom 10 sekúnd dobehol. Ťahal motorku cez strom a začal ma brzdiť, tak naňho kričím, či sa mi uhne lebo zavadzia ... uhol sa a už som ho nevidel. Dole pri hrade som ho čakal možno 20-30 minút - chcel som sa ho spýtať, či by si to zopakoval a ako si to užil ... ale dlho nič, tak som šiel domov. Až pri železničných mostoch som začul motorku a napokon to teda asi zišiel.
Trvalo mu to odhadom aspoň 40 minút.
Pevne verím, že to bol prvý aj posledný kretén čo to tam skúsil s motorkou a nedal si povedať.
Len dve veci sú nekonečné .... vesmír a ľudská hlúposť!
Bola to trochu blbá situácia lebo som bol tak trochu v postavení "vodu káže, víno pije". Takže som veľmi nemoralizoval.
Jasné a Lapierre to tam aj spomínal
Krvava je cela v NP.
Cyklista je v II.stupni viac-menej legalne, v NP. nema co robit. Takze volat policajtov na motorkara na krvavej by mohlo pre niekoho vyznievat pokrytecky. Ja osobne som mal uz spisany nejaky ten podnet na motorkarov, ale jednak vzdy zvadzam vnutorny moralny boj sam so sebou a po druhe som lenivy to riesit. Jedine co mi ostava su velavravne nenavistne pohlady a p*cung.