Po viac ako 10 rokoch znovu prisiel cas na mensiu udrzbu organizmu... Vsetci sa vozite, ja sa vyvalujem a potim v spitali... A tesim sa na novu sezonu s novym ventilom na pumpe.
Pred rokom mi zistili aortalnu stenozu (laicky netesniaci ventil), nabralo to tempo a v piatok som bol pod nozikom. Dnes (po tyzdni) je to uz relativne o.k. Ten strapec bola kanyla zavedena do krcnej zily. Cez nu do mna pumpovali na ARO zivot, ale aj brali krv. Dnes mi tu okrasu odstranili, ostal mi po nej len cucflek...
Pred dvomi mesiacmi som absolvoval koronarografiu, neukazala sa potreba zadny dalsi ventil repasovat, ani ziadny bypass prihodit. Ale mam na izbe partaka, ktoremu repasovali aj aortalnu aj mitralnu chlopnu, aj prihodili jeden bypass. A vraj by sa zisli este dva bypassy, ale bolo by to nejako komplikovane, tak to budu este riesit stentami.
5 týždňov po krájaní... Na budúci týždeň možno skúsim pretočiť nožičky, uvidím aký bol repas. Zatiaľ to vyzerá dobre. Teda, lepšie ako pár mesiacov pred zákrokom. Vypochodujem na 3. poschodie bez nutnosti vydýchať sa.
Dnes, 8 týždňov po poslednom pojazdení a 7 týždňov po zákroku, som si bol trochu pojazdiť. Už by som bol išiel aj skôr, ale teploty 30+ ma ničili... Po včerajšej búrke bolo dnes doobeda 25, tak som neváhal. Budete sa smiať, ale s 20 km na tachometri za niečo cez hodinu som prudko spokojný. Pulz som držal pod 110, len na výjazdoch na most vyskočil na 125-130.
V pondelok, cca 2 mesiace a týždeň po zákroku, nastupujem na kúpeľnú liečbu. Zatiaľ som najazdil cca 170 km pri 5-ich výjazdoch. Pekne, pomaly, nizke pulzy. Tých výjazdov a aj kilometrov by bolo aj viac, ale bratislavské teploty ma ničili, tak som radšej sedel doma.
... aj ja som sa rozhodol venovať údržbe organizmu. Hlavne "psyché". Preto som sa presťahoval do bytu, kde mám pokoj a pohodu. Kde som sám. Zatiaľ. Všimol som si, že "psyché" to veľmi pomáha.
Polovica liecenia za mnou, zacina sa druha. Zatial mam pocit, ze procedury pomahaju. Denne minimalne tri, popijam smradlavu vodu, chodim si zaplavat aj mimo procedur, mam so sebou Wiliera takze si obcas aj zajazdim a vecer pomaha aj pohar Cabernetu...Ak by tu boli nejake mladsie a povolnejsie rocniky, tak by sa to uz ani nedalo vydrzat. Nuz ale co moze chciet tretotriedny pacient - plne krankasovy.
Ale ako pisal laco, treba si liecit aj psyche...
... no dobre , ale jednému nerozumiem . Na čo , pre čo sa ma popíjať ta “ smradľavá voda “ ? Si predsa po “výmene chlopne” , neliečiš si tam vredy gastroduodena 🧐 .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ano to bude centralny žilný katéter a je zaistena vena jugularis predpokladam.
Želám skoré uzdravenie
Ale ako pisal laco, treba si liecit aj psyche...