1.ročník MTB online Challenge 2018 s názvom ,, BIKUJ SVOJOU CESTOU“ je určený pre všetkých milovníkov horskej cyklistiky a cykloturistiky. Pretek je zameraný na spoznávanie nášho nevšedne krásneho Slovenska, či už ako jednotlivci alebo v skupine. Nie je podstatné zvíťaziť ale zúčastniť sa, pre niekoho ako aj pre mňa ako organizátora je niekedy cieľom už samotná cesta, ktorá bude určite pestrá, farebná a hlavne plná zážitkov. Kto si netrúfa jazdiť sám po Slovensku môže pomocou vytvárania udalostí na FACEBOOKU pritiahnuť ďalších parťákov a tak zažiť jedinečnú atmosféru spolu, zdieľať fotky, videá, svoje postrehy a popisy trás.

Fotografujte, natáčajte videá a tie najkrajšie fotky a najvydarenejšie videá budu zverejnené na FB stránke ,, Bikuj svojou cestou“, kvalitne fotografie budú ak sa podarí použité na výrobu kalendárov, samozrejme po dohode s autormi 🙂

PRAVIDLÁ SÚŤAŽE:

Ocenené budú prvé tri miesta v oboch kategóriach či už kategórii GURU alebo GOLEM, samozrejme rozhodovať bude kompletný zoznam absolvovaných tras či bodov, nie na čas, ten nie je až tak dôležitý. I keď nutno priznať, že to ani nie je tak pretek ako skôr spôsob poriadne si sliapnuť do pedálov, spoznať kúsok Slovenska a nových ludí.
Rozhodujúcim kritériom hodnotenia absolvovania všetkých alebo väčšiny trás bude čas zdieľania posledného workoutu zo svojej obľúbenej aplikácie na svojom facebook profile pred ,,deadlineom“. Následne všetky prejdené trasy aj s facebook odkazmi je potrebné poslať na bikujsvojoucestou@funbiker.sk
Jednotlivé úseky preteku môžete absolvovať nielen ako jednotlivci, taktiež aj ako skupiny bikerov, ale štartovné je vždy za osobu, bez tohto príspevku by nebolo možné vyrobiť prezentačné tričká ako darček pre každého účastníka.
Kto si netrúfa už z akéhokoľvek dôvodu na bikovanie sám, môže sa dohadovať na jednotlivé výjazdy s inými parťákmi, kedže jedným z hlavných cieľov je okrem iného aj spoznanie nových ľudí.
Oficiálne cyklotrasy v kategórii ,,GOLEM“ sú miestami náročné, preto je povolené rozdeliť si ich aj na viac výjazdov.
Na mnohé výjazdy z oboch kategórií sa samozrejme pripojí aj samotný organizátor preteku, veď predsa tiež miluje bikovanie 🙂

Prvým krokom ako sa zúčastniť tejto cykloakcie so zámerom bojovať o umiestnenie je samotná registrácia a to zaslaním správy na bikujsvojoucestou@funbiker.sk kde dostanete inštrukcie k úhrade štartovného a svoje štartovacie číslo.

HODÍ SA:

V prvom rade ide o bezpečnosť a tá je dôležitejšia ako jazda samotná, preto netreba zabúdať na ochranné prostriedky akou je prilba. Kedže všetci jazdia na vlastnú zodpovednosť, hodí sa.
Každý skúsenejší biker určite vie čo sa hodí okrem už spomínanej pokrývky hlavy na pohyb v neznámom teréne. Pre tento pohyb sa určite hodí navigácia, samozrejme offline.

Asi najpoužívanejšou appkou pre android je LOCUS, na internete sa dajú stiahnuť skvelé reliéfne mapy, kde nájdete tak cykloturistické trasy, prameňe vôd,lesné cesty, polovnícke chodníky, chodníky na každom hrebeni, zvažnice, chaty atď.

Ďalšou vychytanou appkou je STRAVA, vraj brutálne návyková, kde sa bikeri doslova prekajú na čas. No my ju využijeme na zdielanie jednotlivých workoutov na FACEBOOKU. Samozrejme kto používa svoju obľúbenú appku a nechce žiadnu inú, nie je problém.

Komu bude málo može vyskúšať appku TRAILFORKS, kde sa nachádzajú takmer všetky singeltraily z celého sveta, vrátane Slovenska 🙂

Pre oficiálne cyklotrasy v kategórii GOLEM sa určite hodia cyklomapky z portálu www. freemap.sk


KEDY ZAČÍNAME?

Oficialny začiatok je 1.mája o 00.00 SEČ a koniec 31. októbra 2018 o 24.00 SEČ.
Prihlasovať sa môžete na e-mail: bikujsvojoucestou@funbiker.sk alebo na tel. čísle 0908655630, kde poskytneme prípadne aj potrebné info.

ZÁPISNÉ:

Štartovné pre prvý ročník činí 15 euro, v cene je zahrnuté aj promo tričko s logom preteku. Každý pretekár dostane svoje číslo, poslúži ako variabilný symbol pre identifikáciu platcu.

VYHODNOTENIE:

Samotné vyhodnotenie tohto rekreačno cykloturistického eventu bude v priestoroch EMÓCIA Gallery & Caffe Club, kde sa okrem odovzdania cien budú premietať filmy s cyklotématikou, prezentácia cykloznačiek z Nemecka a nakoniec afterparty so špeciálnym hosťom.

https://www.facebook.com/funbiker.sk/
http://www.funbiker.sk

Prílohy:

26869593_190966231657670_6513348583335395328_n.jpg
26869593_190966231657670_6513348583335395328_n.jpg 6.02 KiB thumb_up0thumb_down

21.06.2018 - 12:25:22
00
Hrad Pajštúň ? :^)
21.06.2018 - 15:26:45
00
keyboard_arrow_up