Kategórie
Bike-techposledný komentár: 4. 5. 2023 o 8:28
Peak Design Car Mount Vent magnetický držiak na telefón do auta, čierna
77,99 €
MOC 80,99 €
-10% SP Connect Bike Bundle II Huawei P20 Pro sada puzdra/držiaku na telefón
od 49,99 €
-10%
MOC 63,99 €
Akcia -19% Peak Design Everyday Case obal pre iPhone 16 Pro, čierna
47,99 €
-19%
MOC 70,99 €
Peak Design Mobile Mount 1 adaptér pro držiaky telefónov do auta, čierna
61,99 €
MOC 63,99 €
Este dodam, ze ti to vyhodi aj v appke ked kliknes na pohar, potom na segment tak vidis "your results" kde su vsetky a potom
"analyze effort" kde vidis tri najlepsie casy a tvoj aktualny spolu s datami.
Kto to mysli vazne mal by si obstarat gps computer, vyhne sa takymto problemom.
Glonass nie je žiadny argument, keďže už snáď každý mobil má aj Glonass pekných pár rokov.
Všímal som si to na jazdách s priateľmi, ktorí mali cyklopočítače s GPS. Prípadne mobilné telefóny porovnávajú v recenziách s Garminom Edge 500 na notebookcheck.com.
V prílohe príklad, Garmin Edge 810 v porovnaní s mojím mobilom.
Glonass nie je žiadny argument, keďže už snáď každý mobil má aj Glonass pekných pár rokov.
Všímal som si to na jazdách s priateľmi, ktorí mali cyklopočítače s GPS. Prípadne mobilné telefóny porovnávajú v recenziách s Garminom Edge 500 na notebookcheck.com.
V prílohe príklad, Garmin Edge 810 v porovnaní s mojím mobilom.
Ta odchylka bude sposobena tym, ze ti most Lafranconi blokoval signal zo satelitu a to je jedno ake zariadenie pouzivas. Skus porovnat mobil s Garminom niekde na otvorenom priestranstve. Rozdiely tam budu male, az zanedbatelne.
Myslím, že v tomto prípade nejde o presnosť ale o vzorkovaciu frekvenciu a metódu filtrovania. Porovnával som dva GPX a počet bodov bol výrazne odlišný - v jednom prípade vzorka každých 7,5 metra a v druhom 10,5 metra. Dá sa nasimulovať terén, v ktorom bude rozdiel pri takomto vzorkovaní aj 25%.
Po zmene vzorkovania na jednom Garmine bol pri včerajšom výjazde so stúpaním viac ako 1000 metrov rozdiel zhruba 3%. Čo sa týka presnosti, bolo by dobré počas jazdy viac krát skontrolovať aktuálnu výšku na všetkých zúčastnených Garminoch.
Po zmene vzorkovania na jednom Garmine bol pri včerajšom výjazde so stúpaním viac ako 1000 metrov rozdiel zhruba 3%. Čo sa týka presnosti, bolo by dobré počas jazdy viac krát skontrolovať aktuálnu výšku na všetkých zúčastnených Garminoch.
Prave tie fenix 5, co spominas, tak s tymi som porovnaval aj ja 😀 Jeden problem som uz asi odstranil a to pustena autopauza. Stym mali problem aj tie fenixy. Ale este aj ked mam nastavene zaznamenavanie kazdu sekundu, tak nastupanu vysku zaznamenava iba kazde 2~3metre.