trionq Nemáš pravdu, váhal som síce medzi Scrollom 2017 a novým ale len preto že som mal exkluzívnu ponuku od známeho z predajne. Preto že o tom ,,prd´´ viem som sa pýtal na fóre a to medziinými aj teba. Ak by som bol na fóre argumentami presvedčený že je aj lepšia kúpa, tak by som dal od toho ruky preč, to sa ale nestalo.

Viacerí sme boli zvedaví na tvoje vysvetlenie tvrdenia o veľkých rozdieloch medzi super Trekom a lowcost CTM, ale jediné tvoje vysvetlenie padlo až dnes a to očakavaným štýlom ,,Tu už škoda niečo písať´´ a ,,ja ti nemusím nič vysvetľovať nie som predajca´´. Ďakujem teda za tvoje rady :) A úprimne sa Ti ospravedlňujem ako si to bral odo mňa ako ,,rípanie´´ ale keď niečo šplechneš do fóra tak si to aj obháj, inak to vyznieva len ako zaujaté kydanie na istú značku len preto že máš ,,značkovejšiu´´ alebo z iného dôvodu...

Ohľadne Scrollu som si naštudoval veľa recenzíí aj článkov, s kúpou som sa rozhodne neunáhľoval, bola to záležitosť mesiacov. Nič mi ani len omylom nenaznačovalo že je to zlá kúpa, čo sa o iných bajkoch ktoré som zvažoval povedať nedá(Spectral, Strive, Giant, RM...).
07.07.2018 - 18:08:29
08
Jazdií ctm Ridge rok pol a úplne v pohode aj prístup pri reklamácii aj komunikácia v pohode. A to sú také dristy keď niekto napíše že zvucnejsie značky majú lepsiu povchovú úpravu atd.... (mal som Giant pred tým a bol doskrabaný takisto ako CTM 😀) Jedine čo je pravda že utesnenie ložísk u CTM nemajú vyriešené najlepšie, ľahšie sa zničia ložiská.
07.07.2018 - 20:08:34
01
výmena ložísk ta vyjde na +- 50 euro a maš pokoj na 2 roky...
07.07.2018 - 20:26:19
00
To hej som to teraz po roku a pol rozobral a už nejdú tak hladko, po sezóne pôjdu vymeniť.
07.07.2018 - 20:29:42
00
DuroV napísal:
Aby si nebol prekvapený, že tie "neznackove" rámy budú lepšie vymakane ako tie značkové.
Lebo tie neznackove sa musia často viac snažiť. Ich nepredá nálepka na biku.


Keď budú slovenské značky dávať na rámy doživotnú záruku, potom budú "vymakané" Ale pokiaľ si budú dávať v Ázii vyrábať custom rámy, tak to asi tak skoro nebude.
10.07.2018 - 21:58:43
00
Mám možno hlúpu otázku...

A kdeže konkrétne sa vyrábajú rámy tých super-značiek...

(nerýpem, vážne sa pýtam...) ?
11.07.2018 - 07:25:25
00
madbugie no len zle pochopene, mozes si totiz kupit ram z ciny ktory navrhol a vyraba cinan . A potom si uplne inemu cinanovy mozes dat vyrobit na zakazku tebou navrhnute ramy (a ver tomu ze vedia vyrobit spickove veci ked si ochotny za to zaplatit), resp vyrabas ich vo vlasnej fabrike v cine a v tom je ten velky rozdiel.
11.07.2018 - 08:21:34
00
Ešte by som upravil. Často nie navrhol Číňan, ale len obkreslil od niekoho iného. Tam sa o nejakom extra vývoji hovoriť nedá.

Palec hore pre slovenské značky, ktoré sa aspoň aký-taký vývoj snažia robiť a nenakupujú rovno len katalógovky, na ktoré akurát nastriekajú svoje logo.
11.07.2018 - 08:27:08
00
cipo11 napísal:
Keď budú slovenské značky dávať na rámy doživotnú záruku, potom budú "vymakané" Ale pokiaľ si budú dávať v Ázii vyrábať custom rámy, tak to asi tak skoro nebude.


Ale áno. Uznám, že zatiaľ doživotnú záruku nedávajú.

Len zas tiež úplne neverím tej "doživotnej záruke".
Si viem veľmi pekne predstaviť, ako ti výrobca môže napísať desať stranový elaborát o tom, že ti reklamáciu neuznajú, lebo nevieš bicyklovať ;)
A ver tomu, že to robia aj renomované značky.
11.07.2018 - 09:10:54
00
...marek_K a volodaj to pomenovali úplne presne
11.07.2018 - 09:17:15
00
Chlapci, ja som starý *****... A viem presne ako to funguje, dneska by sme bez Číny boli všetci v prdeli...

A s tým vývojom tiež nemáte celkom pravdu... Toto platilo tak 20 r dozadu... Európa drichme a opája sa vlastnou nadutosťou a naivitou...
11.07.2018 - 10:22:38
03
Madbugie nemyslím, že by sme boli bez číny dnes v prdeli. Len by sme mali menej možností na výber, vývoj by bol pomalší a drahší a na tie naše bajky by sme dlhšie šetrili.
Neviem čo myslíš tým, že európa drichme. Sleduješ trošku bike priemysel (MTB) a pozeral si posledné videá/novinky z Eurobike2018? Keby európa zaspala, tak by sme tu nemali také značky ako Liteville, Canyon, Commencal, YT, Orbea, Mondraker, NS Bikes a to som si nespomenul ešte na žiadne anglické, ktoré vedú trendy v agresívnych HT. Niektoré majú vlastné fabriky a test labs tu v Európe, ale potom sa to odráža na cene, veď ako inak.

Na margo tých "kvalitných" značiek rámov, ono začiatočník nemá šancu postrehnúť zmeny v geometrii, pokiaľ nie sú výrazné, lebo veď má problém so sebou a technikou na bajku, nie to ešte vnímať niečo okolo seba alebo pod sebou. Preto také fičúrky, ktoré v geo majú vyladené značky ako Ibis, Yeti a SC postrehnú skôr skúsenejší jazdci (si myslím). Potom všetko ostatné ako špeci záruka, vychytávky typu kryté ložiská, vedenia káblov, iné prepákovania, integrované sedlovky, zmeny v geometrii sú viditeľné pre všetkých a zas pridávajú na hodnote rámu a vôbec toho čo si ako zákazník kupuješ. Ale to každý zistí časom... väčšinou po niekoľkých zlých skúsenostiach. :)
11.07.2018 - 10:49:02
01
madbugie neviem v akej oblasti vývoja robíš, ale v tej svojej (poľnohospodárske a stavebné stroje) to kopírovanie vidím veľmi dobre. Najviac badateľné to je keď chodím po výstavách a vidím čínske buldozéry a iné stroje, ktoré sú dokonalou kópiou JCB, JD a pod. aj s rôznymi známymi chybičkami a muchami. Jednoducho sa kúpi stroj, rozoberie, skreslí a začne vyrábať. Bez dlhoročného know-how to ale nie je také jednoduché ako to vyzerá. Jasné, že ide hlavne o tých lacnejších výrobcov. Najdú sa medzi nimi aj tí kvalitní. Ale tak to je evolúcia, po vojne začali Japonci rovnako a teraz sú technologická špička. Kopírovali, postupne vylepšovali a teraz sú sami kopírovaní. Takže ja Číňanom držím palce, ale zatiaľ pre mňa ešte dlho nebudú v oblasti MTB nejakí trendsetteri, len obyčajní kopírovači. Takto to vidím ja z pohľadu konštruktéra a MTB nadšenca, čo má rád rôzne technické vychytávky a fičurky.
11.07.2018 - 10:57:30
00
chalani klídek pijánko... MTB resp. bicykle všeobecne, to je len okrajová časť "priemyslu"... s tou Čínou som to myslel skôr všeobecne...

ako volodaj píše je to proste evolúcia... a vďaka prebytku "fiktívnych amerických" peňazí to povýšili na novú úroveň... načo kopírovať, keď rovno môžeme kúpiť celú firmu aj s jej know-how... a to sa v súčasnosti deje vo veľkom... dobre na to idú... a my - EU budeme skôr či neskôr plakať... aby sme za chvýľku nejazdili na Zhi Douoch, BYDoch, Changanoch a podobne :D :D :D

koniec koncov nie je to tak dávno, čo sme sa smiali na koréjcoch a dnes toťho pomaličky etalón kvality...
11.07.2018 - 12:03:14
00
Veru, cakaju nas tvrde casy... :lol:
11.07.2018 - 12:12:30
01
keyboard_arrow_up