Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
Chalani pri takychto situaciach plati, ze sanitku volam bez ohladu na to, co vravi niekto s urazom hlavy ci chrbta! Vobec sa toho netreba bat, prinajhorsom len pokecate s operacnym a ten s chladnou hlavou poradi, co robit a nerobit.
Najhorsia moznost je nevolat, lebo ... preco vlastne?
Gps sa da nadiktovat aj priamo operacnemu do telefonu, nie je to ideal, ale lepsie ako cakat na appku, ktora na sk bude tak o 20rokov...
Len zial toto by mal riesit operacny a nie ludia v strese, ktori casto nevedia ani ako sa volaju.
ja uz som jednemu padnutemu bikerovi pod Sakrakopcom volala 112. A tam si nevedeli otvorit ani mapy hiking na internete aby som im vysvetlila ze sme pod Marovou budou. Nie kazdy ma v mobile GPS lokator so suradnicami.(po tomto zazitku uz mam)
Zazila som aj zachrannu akciu v zime v snehu po kolena sa sanitaci brodili k doebanemu bezkarovi, tiez nic moc. Takze chcelo by to urcite nejaku zasahovu jednotku zachranarov ( hasicov) so stvorkolkou, alebo aj skutrom na zimu.
Cize sice pidi kopce, ale niekedy sa stat moze aj v pidi kopcoch. A cas vacsinou rozhoduje v takej chvily.
Appka, appka, ***** máte Edgy, neviete prečítať a nadiktovať súradnice? Digitálna demencia v priamom prenose.
Keď ste v nedostupnom teréne, nie je nič lepšie, ako vrtuľník. A to by vás easily mohla evakuovať Ivetka, autorka tohoto izé: https://www.mtbiker.sk/clanky/1229/mtb-prechod-bratislava-kosice.html
silva ešte rozhoduje indivindi schopnosť nejakej tej prvej pomoci, a tú vidím veľmi biedne, asi ešte biednejšie, ako nadiktovať tie dve číselká začínajúce na N a E. A tým sa práve dá často získať z takmer 0 času takmer nekonečno.
tulenik tam ide hlavne o to, že cez tú appku pošleš jedným ťuknutím rovno núdzovú SMS s polohou a ďalšími potrebnými info.
Čo je v prípade na hovno signálu, prípadne zranenia podstatne jednoduchšie ako to riešiť s operátorom.
Okrem toho, po pade moze byt clovek tak otraseny, ze bude rad, ak spravi par tuknuti a nie este k tomu vytocit telefonne cislo + citat udaje z displeja.
Chapem ze je teplo, ale az takto? Aj si sa aspon trochu zamyslel?
Skusim este raz co najjasnejsie: existuje plna prdel appiek aj dedikovanych zariadeni, ktore na jedno stlacenie rozposlu tvoje gps suradnice plus kadeco ostatne na hocake kontakty.
Neuveris, ale namiesto 911 si tam mozes napisat 112. Nasa 112tka prijima aj smsky.
Ked sa ti z usa tvoria pupaciky, su aj z inych krajin. A aj od renomovanych znaciek.
Fakt netusim, co by si este chcel. Ale ako doverne poznam sk statne riesenia, tak asi aby to stalo 20mil a nefungovalo...
vyskakujes tu ako ta nasieraju ludia co nevedia pouzivat google a sam sem das prvy link ktory si nasiel - a je na totalne *****... top 1 appka zo zoznamu ma neuveritelnych 16 hodnoteni a 1000+ stiahnuti...
Pritom nikto od teba nepytal ziadne linky, len sa tu normalne diskutovalo o (lokalizovanych) moznostiach ktore tu mame.
Ahojte, planujem trasu tentokrat na cestaku z BA do budmeric, no nechce sa mi ist popri ceste. Na biely kriz sa dostanem na cestaku v pohode, to mam odskusane Ale dalej som nasiel cestu, co by mala byt asfaltka asi a ta ide od BK v smere na sv. jur na tri bresty a potom by sa malo ist cez krkavec do limbachu a do pezinku. Je to zjazditelne na cestaku? Nema niekto skusenost? Od pezinku uz to dam popri ceste, tam uz nie je taka velka premavka.
BTW vdaka Tesak za tu cestu do castej , minuly tyzden som siel a parada, vzhladnutelne..
jasne, inu cestu ani nepremyslam, touto stranou vzdy jazdim. Ale doteraz som siel hlavny tah raca-jur-pezinok a teraz by som sa tomu chcel v piatkovej poobednej premavke vyhnut. A napadlo ma ze cez zeleznu a biely kriz by to bola pekna vychadzka a vyjde mi to na viac ako 60 km, co ma tesi Potom senkvice vistuk budmerice su uz celkom prejazdne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Najhorsia moznost je nevolat, lebo ... preco vlastne?
Gps sa da nadiktovat aj priamo operacnemu do telefonu, nie je to ideal, ale lepsie ako cakat na appku, ktora na sk bude tak o 20rokov...
Len zial toto by mal riesit operacny a nie ludia v strese, ktori casto nevedia ani ako sa volaju.
Zazila som aj zachrannu akciu v zime v snehu po kolena sa sanitaci brodili k doebanemu bezkarovi, tiez nic moc. Takze chcelo by to urcite nejaku zasahovu jednotku zachranarov ( hasicov) so stvorkolkou, alebo aj skutrom na zimu.
Cize sice pidi kopce, ale niekedy sa stat moze aj v pidi kopcoch. A cas vacsinou rozhoduje v takej chvily.
Keď ste v nedostupnom teréne, nie je nič lepšie, ako vrtuľník. A to by vás easily mohla evakuovať Ivetka, autorka tohoto izé:
https://www.mtbiker.sk/clanky/1229/mtb-prechod-bratislava-kosice.html
silva ešte rozhoduje indivindi schopnosť nejakej tej prvej pomoci, a tú vidím veľmi biedne, asi ešte biednejšie, ako nadiktovať tie dve číselká začínajúce na N a E. A tým sa práve dá často získať z takmer 0 času takmer nekonečno.
Čo je v prípade na hovno signálu, prípadne zranenia podstatne jednoduchšie ako to riešiť s operátorom.
UTFG a budete mat aj sto appiek
https://www.komando.com/tips/386886/5-apps-that-can-save-your-life-in-an-emergency/all
Skusim este raz co najjasnejsie: existuje plna prdel appiek aj dedikovanych zariadeni, ktore na jedno stlacenie rozposlu tvoje gps suradnice plus kadeco ostatne na hocake kontakty.
Neuveris, ale namiesto 911 si tam mozes napisat 112. Nasa 112tka prijima aj smsky.
Ked sa ti z usa tvoria pupaciky, su aj z inych krajin. A aj od renomovanych znaciek.
Fakt netusim, co by si este chcel. Ale ako doverne poznam sk statne riesenia, tak asi aby to stalo 20mil a nefungovalo...
Pritom nikto od teba nepytal ziadne linky, len sa tu normalne diskutovalo o (lokalizovanych) moznostiach ktore tu mame.
"Kto chce hlada sposob. Kto nechce hlada dovod."
Ale este skusim: kolko stiahnuti a hodnoteni potrebujes? Naco ti je pri jednom tlacitku lokalizacia? Co na nom ma byt napisane "tu ma stlac"?
BTW vdaka Tesak za tu cestu do castej , minuly tyzden som siel a parada, vzhladnutelne..