Kráľovský MTB maratón

18.08.2018
MTB maratón
Granč - Petrovce (Slovensko)

Propozície, Reportáže, Foto, Výsledky
Ahojte, za mna dlhej vsetko dobre. Trat pekna, znacenie a obcerstvovacky tiez. Myslim, ze organizacia velmi dobra. Trat primerane tazka, bol som 1. krat, tak som ocakaval aj tazsiu :D aj ked niektore zjazdy ( smrekovica ) dali zabrat. Ale konecne pretek kde boli aj technicke useky.
Skoda defektu pred koncom ale za to oraganizator nemoze :)
20.08.2018 - 15:40:03
02
milsu napísal:
keď aj Absolon môže ebajky ... :P

Keď mi tiež zaplatia, pôjdem sa aj ja veľmi rád povoziť na ebiku, ako Julien. :P
20.08.2018 - 15:55:04
00
AK4477 napísal:
Keď mi tiež zaplatia, pôjdem sa aj ja veľmi rád povoziť na ebiku, ako Julien. :P

keď budeš mať výkon ako on, tak Ti zaplatia :P
20.08.2018 - 15:57:05
04
milsu napísal:

tiriel fajn fotky, našiel som sa.

Vidím, vidím 402 ;) si sa mohol staviť na kus reči. Jednokolkár chvíľku pokecal, tretím rokom sa stretávame .

A šišky boli super !!! Hugo sa s nimi zabavil ,kým som fotila .
20.08.2018 - 16:32:53
02
Pridam aj nieco ohladom KM.., toho roku som isiel dlhu skusit a nelutujem, napriek tomu, ze "zadarmo to nebolo".. Osobne mne viac vyhovuje technicky narocnejsia trat - samozrejme do urcitej miery, lebo napr. zaciatok Markovej skratky som pekne zbehol po vlastnych a takisto koniec Letiska (tusim tak sa to vola, ten trail..). A na porovnanie s Horalom, mi pripada KM viac technicky narocnejsi.. Co sa tyka organizacie, nebudem nadavat do debilov a imbecilov.. aj ked na druhej strane chapem frustraciu niektorych diskuterov. Kto pozna historiu, a co sa dialo posledne 2- 3 roky pochopi, kto nie a chce vediet o tom viac, stale sa vie prehrabat v starsich vlaknach. Je pravda, ze sucasny organizator (Pegas) KM vyuziva traily a single, na ktorych budovani sa nepodielal. Preto ta frustracia niektorych, ktori poznaju cele pozadie... Skoda, ze to takto na SK chodi. No a co sa tyka celkoveho smerovania tohto maratonu, cas ukaze kde to cele skonci. Ak prihliadam , ze jednym zo sponzorov je T-Systems, predpokladal by som uroven organizacie na vyssej urovni. Nebudem tu rozpisovat podrobnosti, mozno staci porovnat s tohtorocnym Jaklovskym Bicyglom, ktory ma o dost kratsiu historiu, ale tohto roku si dovolim tvrdit, ze tromfol aj take stalice ako je KM.
20.08.2018 - 17:28:05
03
Chalani - to ze si kazda partia robi svoje trasy je vyborny kompromis, k tomu poklona. Dokonca je len plus ked ide trasa cez fernetove traily - cim viac sa to jazdi, tym su traily lepsie.
Ale naco bolo dobre domrvit existujuci trail spilenim toho spadnuteho stromu pod ktory sa jazdilo na konci letiska (ked to navyse bolo aj mimo oficialnej trate)?
Bol taky problem prejst poslednych par metrov povodnou verziou po sotoline ked sa Vam to zdalo tazke? Toto je ozaj barbarstvo.
20.08.2018 - 19:17:18
00
Chcem poďakovať organizátorom za skvelú sobotu. Vyborne zorganizované a trať bola skutočné MTB. Po poslednej mojej účasti pred dvoma rokmi som si povedal že stačilo, ale tento ročník bol super. Aj keď som si roztrepal koleso už po 15 km tak nejakým zázrakom to vydržalo až do cieľa. Výhľad zo Smrekovice a Slubice bol už za odmenu.
Ps:Ďakujem neznámemu bikerovi z krátkej čo mi potiahol asfatovy úsek, kde jednoplacka nestíhala a pekne ma odviezol. ?
20.08.2018 - 21:21:41
03
Chcem sa opýtať ŠK Pegas, prečo sa odstránila prekážka z trailu "Letisko". Konkrétne padnutý strom, ktorý to spestril, zároveň slúžil ako "dusítko". Zaujíma ma to, nakoľko tento trail nebol vybudovaný ŠK Pegasom, nebol ani plánovný ako súčasť trate maratónu. Alebo vám kazil flow, keď tam chodíte jazdiť s kamošmi ?
20.08.2018 - 22:15:20
00
Niekto traily buduje, niekto ich ničí. Zničiť jednoduchú prírodnú prekážku vyzerá ako čistá provokácia. Nehovoriac o tom, že to bolo mimo oficiálnej trate.
Toto je typický prípad, keď sa organizátor nevie bicyklovať, tak zničí (dá zničiť ) prekážky.
A navyše tam je niekoľko ďalších možností, ako to obísť.
Namiesto toho, ste to mohli radšej potiahnuť na nový krásny chodnik od vysielača na motorest.
20.08.2018 - 22:25:36
00
Nahodou niekto nevie ako by som sa dostal k fotkam z brodu ktory bol tesne pred cielom?
21.08.2018 - 10:46:45
02
Tam niekto fotil ? som si ani nevšimol. Inač super pretek, trať pekná, záver do sedla Predky som si dal 2x ako aj nasledny singel. Nechapem ako som si nemohol vsimnut tie sipky na strome ze singel pokracuje dalej dole, na mna je dost tazky a miestami som siel na peso tak asi som ho uz mal dost tak som to stocil hore kopcom a tak ma cakalo tlacenie dole singlom opat. Co uz mam lepsie pozerat. Este sa mi v brode pred cielom podarilo chytit defekt, asi tam no, nato ze mam defekt som prisiel az po par minutach v cieli. Ale trat super, tie RS-ky co boli v 2014 a 2015 to som sa len trapil, kto ma pozna vie ze radsej taham do kopca, technika na strmych singloch je u mna mizerna. Single v Lechnici a v Lubovni dam v pohode no ten do Vojkoviec je zatial nad moje schopnosti
21.08.2018 - 10:55:31
04
Bajkeri,

jedenásty ročník Kráľovského MTB maratónu je za nami - je to neuveriteľné, ale ani jedenástykrát nám nepršalo.

Dostali sme veľa pozitívnych reakcií, čo nás veľmi teší - je to pre nás, organizátorov, najväčšia odmena.
Samozrejme, drobné chybičky aj možnosti pre zlepšenie sa vždy nájdu - sme preto vďační za každú spätnú väzbu, ktorá nám umožní maratón zlepšiť a posunúť o krok ďalej.

Upravili sme trate s cieľom spraviť maratón atraktívnejším a dostupnejším. Čakáme vaše reakcie, chceme vedieť, čo sa vám páči aj nepáči.

Kráľovský MTB maratón nemá ľahké trate. Význam slov "MTB maratón" je dôležitý - je to "MTB", je to "maratón", nemá to byť zadarmo, ale nechceme z toho robiť extrém. Chceme, aby ste si to poriadne odmakali. Maratón má byť predovšetkým výzva vyhrať nad sebou samým. Odmenou je krásna príroda, parádne výhľady, zábavné zjazdy, priateľská atmosféra, fajné jedlo, pozitívne spomienky a chuť vrátiť sa aj o rok.

Organizácia maratónu nie je jednoduchá, podieľa sa na nej veľa ľudí. Ďakujeme každému, kto akýmkoľvek spôsobom prispel k organizácii - účastníkom, našim rodinám, kamarátom, sponzorom, partnerom podujatia i mnohým ďalším.

Ďakujeme, užívajte si koniec leta a pripravujte sa na Kráľovský MTB maratón 2019.

ŠK Pegas
22.08.2018 - 07:57:55
012
CRS napísal:
Nahodou niekto nevie ako by som sa dostal k fotkam z brodu ktory bol tesne pred cielom?


Fotky budú k dispozícii, chceli by sme prvú časť zverejniť dnes/zajtra. Postupne sa čistia od duplicít, nepodarkov a pod.
22.08.2018 - 12:20:26
03
Hosť napísal:
maju a to je asi tak vsetko....startovali ocividne spolu s ostatnymi a to uz je fakt na hlavu...


Slovo maratón znamená, že sa jedná o vytrvalostnu súťaž....neviem, čo tam robia ebajky. O pár rokov budú možno maratóncov ťahať na kopce lanovky a oni si len užijú singliky 😲🙄
22.08.2018 - 22:23:42
00
+ palacinky... v tom telpe na halusky ani gulas som barz chut nemal... ale aj tie vraj boli fakt dobre :) . Trat: kto sa boji nech nejde do lesa... start bol dost plnka a ludia co su slabsi tak tlacili po 200 metroch ale co uz... da sa :) ... EXTREMNE NEGATIVUM: a cudujem sa ze to tu nie je spomenute. 28 trat...obcerstvenie na 20+ km je strasne neskoro a podla mna to uz ani nevyuzije clovek ... nejaky ten melon... ked mas ist na hrad do stupacika zavodu... ale ok... nech je jedlo kde chcete... ale voda MUSI byt skor... hlavne v top teple... aj clovek ktory skoncil na 28cke !!14!!... kamos Marian povedal ze to bolo hranicne...nemyslim si ze logisticky a ekonomicky je to narocne dat cistu vodu na viac miest. Teda este na jedno. Go MTB :)
22.08.2018 - 23:36:25
00
keyboard_arrow_up