Informujem sa ci by sa nasiel nejaky clovek ktory by sa nechal nahovorit na neoficialny xc maratonik po zoborskych cestach, trasa a ostatne by sme dohodli, navrhi, piste som zvedavy....
Tak som tam pojazdil trochu. Ako ste poradili, zaparkoval som pri liečebnom ústave a tam vybalil bike. Najprv som šiel na Drožovský kostol potom hore na Zobor, Piramída a vrchol kopca, ďalej po červenej to bolo trochu vláčenie bicykla hore aj dole, pod Žibricou už bolo vidno, že prichádza búrka, tak som radšej nepokračoval. Vrátil som sa po zvažnici okolo severnej strane kopca a to asi bola najlepšia časť. Pekný kopec, dá sa tam dobre pojazdiť, len ho treba viac poznať.
GaliPet: Lenze tie pozname len my domaci. Ved este aj v casopisoch (tusim Biker, a...) spravili clanok aj s mapou, kde jazdili po hlavnych chodnikoch namiesto toho, aby si prizvali niekoho domaceho ako sprievodcu...
drifter_00: Tieto hlavne turisticke chodniky su v dnesnej dobe velke sutroviska a takmer vsetko sa da obchadzat prijemnejsimi cestickami. Len to nie je znacene, takze bude treba dokladnejsiu pripravu s mapami/gps podkladmi a odkonzultovat si to tu na fore.
Tú miestami nezjazdnú červenú (tríbečská hrebeňovka) som dvakrát osobne a viackrát písomne kritizoval u "značkároch" Zbytočne.
Pre miestne neznalých dávam znova odkaz na v sedle zjazdné (neznačené) trasy: https://mtb.waymarkedtrails.org/#?map=13!48.3554!18.1493
Priebežne ich kontrolujem a dopĺňam alebo mažem. Sú pre stredne kondičných jazdcov zjazdné prakticky v sedle.
Preco to napriklad nedate na trailforks? Take najlepsie pouzitelne chodniky... Galipet v tej spleti chodnikov je sa je tazke vyznat, TF sa uz stava/je standartom pre mapy trailov
Tú miestami nezjazdnú červenú (tríbečská hrebeňovka) som dvakrát osobne a viackrát písomne kritizoval u "značkároch" Zbytočne.
ja tiež, ale dôvodnili to povoleniami...napríklad červená hrebeňovka je nenormálne nevyvážená...miestami cykloturistika a miestami hardcore terén a momentálne od Žirian po Remitáž je časť neskutočne zarastená minimálne rok
Preco to napriklad nedate na trailforks? Take najlepsie pouzitelne chodniky... Galipet v tej spleti chodnikov je sa je tazke vyznat, TF sa uz stava/je standartom pre mapy trailov
Dnes som sa bol vyblázniť. Vytrasený som ... stačí. Asfaltka v pohode, aj do kopca. Single sú tiež krásne. Ale tie kameniste úseky ee (tlačenie smerom hore, škrtanie smerom dole). Nevravím, že som si to neužil. Celú cestu som sa len smial. Je to haluz, to by ste museli zažiť.
Tak to teba sme tam videli! Sme len čumeli, ako ti to na tej kolobežke šlapalo, dole klobúk. My sme sa tiež vytrápili na tých šutroch. Miestami to bola skôr pešia turistika ako bicyklovanie.
https://www.relive.cc/view/1834564376 -moja trasa.
Smerom dolu sa dá ísť cez šutre na mojej kolobežke opatrne, je však počuť škripot a niektoré šutre odleuju aj dosť vysoko. No smerom hore napr. modrá z liečebne - tlačenie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
drifter_00: Tieto hlavne turisticke chodniky su v dnesnej dobe velke sutroviska a takmer vsetko sa da obchadzat prijemnejsimi cestickami. Len to nie je znacene, takze bude treba dokladnejsiu pripravu s mapami/gps podkladmi a odkonzultovat si to tu na fore.
Pre miestne neznalých dávam znova odkaz na v sedle zjazdné (neznačené) trasy:
https://mtb.waymarkedtrails.org/#?map=13!48.3554!18.1493
Priebežne ich kontrolujem a dopĺňam alebo mažem. Sú pre stredne kondičných jazdcov zjazdné prakticky v sedle.
ja tiež, ale dôvodnili to povoleniami...napríklad červená hrebeňovka je nenormálne nevyvážená...miestami cykloturistika a miestami hardcore terén a momentálne od Žirian po Remitáž je časť neskutočne zarastená minimálne rok
stačí sa opýtať
Nájdeš ich preto v desiatkach mapových cykloprehliadačov.
( Z toho TF mám zmiešané pocity.)
konecne nieco aj v Nitre. Treba podporit svojou ucastou
Smerom dolu sa dá ísť cez šutre na mojej kolobežke opatrne, je však počuť škripot a niektoré šutre odleuju aj dosť vysoko. No smerom hore napr. modrá z liečebne - tlačenie.