Ahojte,nájde sa tu niekto, kto z času na čas vybehne poobede po práci na bike v okolí Martiniek a nevadilo by mu keby som sa pridal? (PS: nie som ešte žiadny profík, ale čo to ušlapem )
Ahojte, poradíte kadial sa vydať s priteľkou od Krížavy vysielača? Z Hornej lúky má zelená turistická na Bystričku aký charakter? keď sa budeme držať čisto len zelenej.. aby to neboli len zvážnice, ale sa aj trochu zabavili
Raz som šiel cez Minčol do Strečna ale hlavne už bližšie Strečnu si pametám brutal strmé úseky, tam priateľku nechcem zobrať:D
Ahojte, poradíte kadial sa vydať s priteľkou od Krížavy vysielača? Z Hornej lúky má zelená turistická na Bystričku aký charakter? keď sa budeme držať čisto len zelenej.. aby to neboli len zvážnice, ale sa aj trochu zabavili
Raz som šiel cez Minčol do Strečna ale hlavne už bližšie Strečnu si pametám brutal strmé úseky, tam priateľku nechcem zobrať:D
Tomáš tú zelenú sme šli 2-3 roku dozadu spolu aj s bobo-m na takej tej väčšej spoločnej akcii (otváračka alebo zatváračka sezóny). Podľa mňa je super pre niekoho, kto ešte nie je úplne vyjazdený, ale má už aspoň čo to za sebou. 2-3 najťažšie úseky (pár strmších metrov cez väčšie skaly) na červenej medzi Veterným a Hornou lúkou možno potlači ak si netrúfne, zvyšok v pohode. Po Turatínske sedlo pekne single, potom skalnatá zvaznica, nie úplne nudná hladká. Od Červených smrekov sa nedržte zelenej ale gpx ktoré som pridal. Bol som to akurát včera a všetko zjazdné. Prekladal som jeden strom ona bude musieť možno 3-4 čo som ja preskočil. V tom gpx na chvíľu ešte schádzam zo zelenej k útulni Grandhotel Partyzán, ak nechcete tak tam nemusíte ísť, ale dá sa tam v pohode posedieť a oddýchnuť.
áno, bude tomu tri roky, tú akciu su pametám dobre, bohužial ako vyzerali tie trasy už vobec stare gopro zabery mam v starom pc u mamy niekde.. ale super, ďakujem pekne za odpoveď takže po zelenej.. na YT som videl nejaké videa aj po žltej na Bystričku...
GPX nerozumiem, viem si to jedine tak na nete pozrieť, resp neviem či sa stým dajú aj iné veci robiť, žiadne gps zariadenie nemám.. pozeram že si odbočil už pri konci zelenej, ja určite v terene nebudem vedieť kam odbciť tak asi ostaneme na zelenej
Je to kúsok zaujímavejšie, ale ak máš blúdiť tak choď ďalej po zelenej. Ten kúsok je už nepodstatný
A pozri ten kiriho link, je tam video zjazdu zelenej.
V stredu som to šiel 3,5 hodiny s tým, že dlhšie som stál len na Partyzane. Na chatách hore na Martinkach vôbec. Rátaj asi tak 4,5 hodiny pohodovým tempom. Ja som sa trochu v rámci svojich možnosti ponáhľal nech to stíham za svetla. Ale zase nie som žiadny rýchlik.
šli sme to 7,5 hodiny (aj s navratom k autu na stránach) priteľka musela celú červenú tlačiť, tie kamene boli hardcore, aj vtedy v 2015 na zatvaračke sa šla celá červená? vobec som si ju tak nepametal, od Veterného po Hornú lúku?
Fúúúha, tak to ma naozaj mrzí, Fatra je občas kuřva . Dúfam, že aspoň tú zelenú si trochu užila, tá je hladšia. Nabudúce skúsim poradiť teda radšej niečo trochu ľahšie, menej skalnaté.
Hej, išlo sa to vtedy rovnako, na Hornú sa chodí len tak. A zmeniť sa to za ten čas moc nezmenilo, vždy to bolo také skalnaté. Ale verím, traily z hlavy vyfučia.
Toto je v 2012 a vtedy sa mi to zdalo ešte horšie ako teraz, lebo niektoré úseky motorkári jazdením trochu zľahčili
nevadí, zúfalá bola riadne, a ja tiež, lebo sa jej nepáčilo, je to moja chyba, som ju tam vzal, lebo som si pametal že tá zatváračka pred rokmi sa mi páčila, teraz tá trasa vobec ani potom tie strmé zvážnice, tiež niektoré tlačila.. uplný záver zelenej v lese bol fajn, ale to bolo stova kilometer..ale 2015 bol moj len druhý rok na endure, odvtedy som toho strašne veľa pojazdil, všelijaké traily, tak určite som sfajnovel
ešte: tých 7.5 hod bolo aj s jedlom na chate na martinských
je tam nejaká trasa, relatívne z bodu A do bodu A lachšia, "stále" dole kopcom? ak ju tam vobec ešte niekedy dostanem čo tak modrá alebo žltá na Bystričku? sú to len zvážnice?
Modrá viac menej zvažnice okrem prvého úseku po Valašsku dolinu. Ale to je tiež strmé + skaly. Žltá je tiež strmá a skalnatá. Ťažko radiť niečo iné, moc tu toho nie je. Opačná strana je strmá tiež.
Fatra je taká, veľa skál a strmín. Možno ešte zelená na Žilinskú stranu do Turia by bolo ako tak ok. Krivanska časť je ešte ťažšia. Inak asi radšej skúsiť iné pohorie.
okej, diky moc za rady
bol som raz s kamošmi z Križavy cez Minčol po červenej modrej a žltej do Strečna, to bolo super.. ale tiež by som ta priateľku nevzal
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tomáš tú zelenú sme šli 2-3 roku dozadu spolu aj s bobo-m na takej tej väčšej spoločnej akcii (otváračka alebo zatváračka sezóny). Podľa mňa je super pre niekoho, kto ešte nie je úplne vyjazdený, ale má už aspoň čo to za sebou. 2-3 najťažšie úseky (pár strmších metrov cez väčšie skaly) na červenej medzi Veterným a Hornou lúkou možno potlači ak si netrúfne, zvyšok v pohode. Po Turatínske sedlo pekne single, potom skalnatá zvaznica, nie úplne nudná hladká. Od Červených smrekov sa nedržte zelenej ale gpx ktoré som pridal. Bol som to akurát včera a všetko zjazdné. Prekladal som jeden strom ona bude musieť možno 3-4 čo som ja preskočil. V tom gpx na chvíľu ešte schádzam zo zelenej k útulni Grandhotel Partyzán, ak nechcete tak tam nemusíte ísť, ale dá sa tam v pohode posedieť a oddýchnuť.
GPX nerozumiem, viem si to jedine tak na nete pozrieť, resp neviem či sa stým dajú aj iné veci robiť, žiadne gps zariadenie nemám.. pozeram že si odbočil už pri konci zelenej, ja určite v terene nebudem vedieť kam odbciť tak asi ostaneme na zelenej
A pozri ten kiriho link, je tam video zjazdu zelenej.
Video som pozrel:) zelenú spoznavam od tretej minuty
Hej, išlo sa to vtedy rovnako, na Hornú sa chodí len tak. A zmeniť sa to za ten čas moc nezmenilo, vždy to bolo také skalnaté. Ale verím, traily z hlavy vyfučia.
Toto je v 2012 a vtedy sa mi to zdalo ešte horšie ako teraz, lebo niektoré úseky motorkári jazdením trochu zľahčili
ešte: tých 7.5 hod bolo aj s jedlom na chate na martinských
je tam nejaká trasa, relatívne z bodu A do bodu A lachšia, "stále" dole kopcom? ak ju tam vobec ešte niekedy dostanem
Fatra je taká, veľa skál a strmín. Možno ešte zelená na Žilinskú stranu do Turia by bolo ako tak ok. Krivanska časť je ešte ťažšia. Inak asi radšej skúsiť iné pohorie.
bol som raz s kamošmi z Križavy cez Minčol po červenej modrej a žltej do Strečna, to bolo super.. ale tiež by som ta priateľku nevzal