Fakt zabudnite že za 5 rokov sa stane niečo prevratné. Kapacita batérií a ich hmotnosť je na vývojovom mŕtvom bode a ani so znižovaním spotreby, zvyšovaním výkonu a zmenšovaním elektromotorov to nie je lepšie.
Za posledné roky sa zmenil akurát dizajn rámov a výrobcovia sa snažia skovať viac batériu do rámu. Shimano na trh vychrlilo viac mutácií motorov 6000 7000 8000 a to sú len kozmetické úpravy ktoré nič skokovo vývojovo nikam neposunuli a to platí aj o iných značkách. To je všetko......
Až na to, že v tom Zesty je Fazua, čo nie je úplne typický ebikový pohon čo do stránky výkonu aj kapacity. Mne sa táto cesta pozdáva, ale väčšine cieľovky asi nie
Jezisi,ako ma clovek este viac zdoraznit ze v idealnom pripade ? a ze bike baterka je co,aspon kilo? Cize menej ako stvrt kila by to itak nembolo....
Pozrel som priblizne maju baterky 2,5-3 kg, takze aj keby isli na polovicu, tak je to oproti beznemu bicyklu bateria + 1,5 kg a motor ak pojde 30% hmotnosti dole, tak stale 2-3 kg naviac. Nieco vazia aj senzory, kable, displej...
Dalsia vec je ze vyrobcovia sa snazia prisposobovat pre ebiky aj zvysne komponenty a vacsinou teda smerom k vyssej hmotnosti. Myslim ale ze to je spravna cesta a netreba ludom znechucovat ebikovanie potrebou vymeny retaze skoro kazdy mesiac a kazety 3x rocne apod.
no len problém je, že tie komponenty práve odchádzajú omnoho rýchlejšie...prevodníky, reťaze, platničky...ideál plášte sú 2,8-3,0"...to sa ťažko hmotnostne priblíži štandardnému biku
Tak som to aj myslel. V pripade pouzitia beznych bajkovych dielov na ebiku. Ale aj preto maju niektore ebiky a sady ocelove prevodniky namiesto Al, menej pastorkov, sirsie retaze, ine zapadky v orechu, vacsie strmene a platnicky pri brzdach apod. Vsetko to ale pridava vahu navyse.
viperkiler : raz vyrobcovia dojdu na tie kosiky, az nebude dostupna kosikovina. A tie proklate nizke kladky tiez. Uz aby tu bola kazeta 10-60
nevyzera to zle .. ale kazda jedna zadna stavba dojde na to, ze tam namontuju daky dementny tlmic /ktory obvykle kazdy tuni kadejakymi paskami a komorami/
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Za posledné roky sa zmenil akurát dizajn rámov a výrobcovia sa snažia skovať viac batériu do rámu. Shimano na trh vychrlilo viac mutácií motorov 6000 7000 8000 a to sú len kozmetické úpravy ktoré nič skokovo vývojovo nikam neposunuli a to platí aj o iných značkách. To je všetko......
S tym vyzorom si mal už teraz pravdu...
Pozrel som priblizne maju baterky 2,5-3 kg, takze aj keby isli na polovicu, tak je to oproti beznemu bicyklu bateria + 1,5 kg a motor ak pojde 30% hmotnosti dole, tak stale 2-3 kg naviac. Nieco vazia aj senzory, kable, displej...
Dalsia vec je ze vyrobcovia sa snazia prisposobovat pre ebiky aj zvysne komponenty a vacsinou teda smerom k vyssej hmotnosti. Myslim ale ze to je spravna cesta a netreba ludom znechucovat ebikovanie potrebou vymeny retaze skoro kazdy mesiac a kazety 3x rocne apod.
https://youtu.be/23wPwFIySJQ
nevyzera to zle .. ale kazda jedna zadna stavba dojde na to, ze tam namontuju daky dementny tlmic
Tiež si myslím že HTčko má čo stále ponuknuť..
Inac google najde medzi prvymi Hackermi moj co som predaval
Kellys Hacker 30 29 bicykel, biela
1 999 €
MOC 2 099 €