Zdravim.. Buduci rok v juni 2018 idem absolvovat Cestu hrdinov SNP na bicykli. Pravdepodobne z Dukly na Devin a uvazujem k tomu este pridat Kremenec a Zahorsku ves. Tym by bola prejdena snp-cka, aj prepojene dve slovenske najvzdialenejsie miesta. Je to vyse 900 km (116+764+30) vacsina po horach mimo asfaltu, vela tlacenia lebo nie som rambo, obcasne nosenie. Budem sa striktne drzat cervenej znacky a nejake obchadzky neplanujem. V inych temach som cital, ze je to blbost, ze to je otrocina, ze clovek vela nepojazdi, ale to ma moc netrapi. Som viacej turista, obcasny bezec, par kil navyse na chrbte ma nezabije. Minuly rok som cast Devin- Kremnicke bane presiel (nemal som v plane celu snp). Najazdil som 343km za 6 dni s prevysenim 13750m, tu je link
https://mapy.hiking.sk/?trasa=b1mif . Zostava splnit sen a prejst vsetko naraz.. Teraz chcem trocha zlepsit kondicku, zmensit hmotnost a ist po trase rychlejsie, kua. Vyhradene mam na to max 14 dni. Ak by sa chcel niekto na niektore etapy pridat, budem len rad. Samozrejme, ze dost tazko sa mi bude dat dlhsie dopredu oznamit, kedy kde presne budem. Na partaka na celu trasu nemam odvahu sa pytat, lebo neverim, ze by sa nasiel druhy exot s rovnakym umyslom. Aj ked, aspon by som nebol sam, koho bude maco, ci vlci nahanat hehe

Podobna tema tu uz je, ale chcel som si zalozit svoju vlastnu, nech mam vsetko pohromade. Dufam, ze za to nebudem popotahovany. Uzivatelia
Marek_KE pao lukas6s8p jaroslavg tam tusim mali zaujem o tuto streku.
Tu je zopar obrazkov z mojej minulorocnej cesty:
edit 04/2019: na upravenu MTB verziu Cesty hrdinov SNP by som mozno vyrazil koncom juna 2019. A tahal, kym budem vladat..
https://mapy.hiking.sk/?trasa=pFiTn
Mám
Na fotke dnešná špekáčková rozlúčka s cestou hrdinov snp na Andrejcovej.
Do buducnosti premyslam, ze by som naklikal trasu, ktora by sa drzala cervenej znacky, ale by obchadzala miesta so zakazom vjazdu bicyklom. Ak ma pamat neklame, tak to su hlavne NPR a NP.. Taka bajkerska esenpecka
Stebnicka Magura, Vysoky Vrch, Kloptan, Slovensky Raj, hreben Nizkych Tatier, Svrcinnik, Vysehrad, Strazov, Vapec, Slopy (Dobrovodsky hrad), Zaruby, Vapenna (Rostun), kusok Devinskej kobyly.
Ak sa nemylim (opravte ma), tu vsade bajkovanie nie je legalne. Mozno by som niekedy v buducnosti chcel kus trasy opat prebajkovat, tentoraz bez pocitu, ze som porusoval nejake zakony.
Zisla by sa mi rada slovenska znalych bajkerov, kde by sa dala trasa upravit, aby bola zaujimavejsia. Hlavne od Telgartu po Kremnicke Bane je to pre mna velka neznama. Scasti som sa tam snazil kopirovat trasu 1000 mil, aj tak sa mi tam zda privela cesty.
V M. Karpatoch som sa inspiroval obchadzkami z tunajsich tracklogov (Taricove Skaly, Skalnata, okolie Cermaka, Somar). Niektore miesta maju cosi do seba, mozno ich je aj skoda obchadzat. Na opacnej strane krajiny som zasa uprednostnil zborovsky hrad pred romskou osadou.
Tu je odkaz namoju naklikanu mtb verziu: https://mapy.hiking.sk/?trasa=pFiTn
Vytvorenie cmaps linku vzdavam, tracklog je taktiez v prilohe.
Este nejake ''teasre'' z minuleho roka na trase, mam vela videi, ale spracovat to do jedneho som sa este neodhodlal.
Co sa tyka naklikaneho .. tak modra z Harmanca na Istvanku, zabudni
Vedla na zapadnej strane po ceste , to tusim nie je asfaltka to vyslapes za 15 minut hore.
EDIT:
1. Za Stebnickou Magurou mozes ist po bezkarskej (aj vacsina pesich tade chodi) ako som zaznacil. Ak by si predsa len chcel cervenu cez Kamennu horu, tak je zjazdna, len na zaciatku 100 m strma. Rovnako zo sedla Ceresna som zaznacil kupelny chodnik, ale ak chces, pokojne zjazduj do kupelov a potom hore. Da sa to.
2. Napojenie na Sedlo Jedlovec za Kloptanom by som este musel overit,co je lepsie. Ale to by nebol problem, naplanoval by som si vyjazd po praci a do dvoch tyzdnov by si to tu urcite mal.