Roky nosím Mammut Ridge low, ale pozerám, že sa už nerobia. Dosť sa na ne podobajú Mammut Ayako low.
Ak sadnú, tak isto nič nepokazíš ani klasikami Garmont Dragontail.
Ale 80% turistiky tu v okolí (MF a VF) chodím v ľahkých Dynafit Feline. Ľahké, fajn grip, nejak som si celkovo odvykol od vysokých, ťažkých topánok.
crymo99 kľudne. Šiel som v nich v poslednej dobe napr. ferratu Kyseľ, ferratu u nás na Martinkách, hrebeňovku VF z RK do Blatnice, Malý Rozsutec cez Jánošíkove diery a dolu cez Podrozsutec a nikde som nemal potrebu pevnejších topánok. V tých Mammutoch napr. Kriváň, Priečne sedlo atď. Vysoké nosím viac menej len v zime alebo keď sa ide ozaj s ťažkým ruksakom.
Zdravím, kúpil som celokozene topánky Garmont Nebraska GTX a v obchode mi povedali že ich stačí ošetrovať impregnačnym sprejom ale mne sa po dvoch túrach zdá tá koža taká vysušená, netreba ich aj voskovať?
Ja mam velmi dobru skusenost s topankami od pana Makaru ktory vyraba celokozene topanky a normalne ceny.
K osetrovaniu mi aj on aj vela znamych ktory sa aktivne venuju turistike povedali jednu podstatnu vec, osetrovat boty treba pravidelne tzn. pridem z vyletu z prasneho prostredia a topanky obtriem od prachu, to iste ak som zmohol, rovno topakny utriem od hrubych necistot resp. umyjem. A potom treba potiadne naboxovat.
Roky nosím Mammut Ridge low, ale pozerám, že sa už nerobia. Dosť sa na ne podobajú Mammut Ayako low.
Ale 80% turistiky tu v okolí (MF a VF) chodím v ľahkých Dynafit Feline. Ľahké, fajn grip, nejak som si celkovo odvykol od vysokých, ťažkých topánok.
Si mi zasadil chrobaka do hlavy. A pritom nejde o nic nove. Ako fagan som s rodicmi chodieval po vyletoch v ZA kraji v obycajnych teniskach. Asi sa poohliadnem po poltopankach s dobrym gripom, ktore by mi mohli sadnut a aby boli lahke.
Ma to vsak jeden hacik. Chcem turistikovat aj za dazdiveho pocasia a blatista. V MF to byvaju casto bahenne kupele. Poltopanky by urcite skoncili plne blata . Hmmm...
A preto treba mať to aj to a vybrať si podľa aktuálnych podmienok
Známi a rodina sa mi stále smejú, že mám jedny topánky do práce, jedny k obleku (teda ani tie nie. minulý týždeň som ich vyhodil) a k tomu troje turistické, dvoje tretry na bike a dvoje lyžiarky. A nakoniec v lete aj tak skoro všade chodím v sandáloch
Ja to mam podobne:
- 6 turistickych parov , z toho 3 vysoke (2 celorocne , 1 zimne [povodne na platformy v zime, ale tie zimy uz nie su to, co byvali ] ), 3 poltopanky (1 do prace , 1 na flakanie sa po okoli, 1 na platformove pedale[stare, maju zodratu podrazku ale zvrsok v pohode...skoda vyhadzovat ])
- 1 bezecke tenisky
- 1 slusne kozene tenisky (hovadzina) do prace, divadla, k obleku a pod .
- 1 sandale ( tieto moc nenosim, nohy mam v nich captave)
- 2 tretry ( 1 aktivne, 1 zaloha)
Vacsinou aj tak chodim v turistickych poltopankach (nemozem si pomoct, dobre tlmia vibracie na rozdrbanych chodnikoch )
A ja som si myslel že nemám až tak veľa topánok, ale ako tak čítam tak až tak málo nie.
- SPD tretry - bežecké trailové tvrdý podklad sucho
- bežecké trailové tvrdý podklad mokro (+zima)
- bežecké trailové mäkký podklad sucho
- bežecké trailové mäkký podklad mokro (+zima) Tie na "tvrdý podklad" nosím aj na jednodňové turistiky.
- turistické vysoké
- turistické "mid"
- skinners
- poltopánky
- zimné kožené topánky - s ocelovou *****
- lyžiarky len jedny (dúfam že niekedy pribudnú aj na skialpy)
- staré vybehané bežecké - okolo domu
Všetko to stihnem poobúvať v jednom roku. Tuším to odfotím. Je to za taký full v základnej výbave
ste ako zenske mam jedny polky - do prace v lete na turistiku, jedny vysoke - do prace v zime na turistiku, jedny tretry - cele leto som aj tak najcastejsie v tretrach
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zatial pohodlne papučky.
volodaj Tiez este uvazujem, ze kupim trailove bezecke boty. Na vacsinu lahsieho terenu by mali byt ok - a aj s lahsim nakladom.
ak máš chuť a čas, prečítaj si tento rozsiahly článok
http://bushcraftportal.cz/2015/05/pece-o-kozene-boty/
K osetrovaniu mi aj on aj vela znamych ktory sa aktivne venuju turistike povedali jednu podstatnu vec, osetrovat boty treba pravidelne tzn. pridem z vyletu z prasneho prostredia a topanky obtriem od prachu, to iste ak som zmohol, rovno topakny utriem od hrubych necistot resp. umyjem. A potom treba potiadne naboxovat.
Si mi zasadil chrobaka do hlavy. A pritom nejde o nic nove. Ako fagan som s rodicmi chodieval po vyletoch v ZA kraji v obycajnych teniskach. Asi sa poohliadnem po poltopankach s dobrym gripom, ktore by mi mohli sadnut a aby boli lahke.
Ma to vsak jeden hacik. Chcem turistikovat aj za dazdiveho pocasia a blatista. V MF to byvaju casto bahenne kupele. Poltopanky by urcite skoncili plne blata
Známi a rodina sa mi stále smejú, že mám jedny topánky do práce, jedny k obleku (teda ani tie nie. minulý týždeň som ich vyhodil) a k tomu troje turistické, dvoje tretry na bike a dvoje lyžiarky. A nakoniec v lete aj tak skoro všade chodím v sandáloch
- 6 turistickych parov , z toho 3 vysoke (2 celorocne , 1 zimne [povodne na platformy v zime, ale tie zimy uz nie su to, co byvali
- 1 bezecke tenisky
- 1 slusne kozene tenisky (hovadzina) do prace, divadla, k obleku a pod
- 1 sandale ( tieto moc nenosim, nohy mam v nich captave)
- 2 tretry ( 1 aktivne, 1 zaloha)
Vacsinou aj tak chodim v turistickych poltopankach (nemozem si pomoct, dobre tlmia vibracie na rozdrbanych chodnikoch
- SPD tretry - bežecké trailové tvrdý podklad sucho
- bežecké trailové tvrdý podklad mokro (+zima)
- bežecké trailové mäkký podklad sucho
- bežecké trailové mäkký podklad mokro (+zima)
- turistické vysoké
- turistické "mid"
- skinners
- poltopánky
- zimné kožené topánky - s ocelovou *****
- lyžiarky len jedny (dúfam že niekedy pribudnú aj na skialpy)
- staré vybehané bežecké - okolo domu
Všetko to stihnem poobúvať v jednom roku. Tuším to odfotím. Je to za taký full v základnej výbave
Edit: Jáj už rozumiem
Kolko bezne pytaju za vikend?