Ahojte všetci chcem poradiť chcel by som kúpiť gravel bicykel pre syna ale chcel by som vedieť či taký gravel bicykel sa dá prerobiť na cestný a či to ma nevýhody , výhody ďakujem za rady
Syn chodí do cyklo klubu a tam chcú trénovať aj na cestných bicykloch ale ja sa s nim chcem voziť aj po nenáročných cestičkách mimo asfaltky preto ma to zaujíma aby som nemusel kupovať 2 rôzne bicykle ale len napr prehodil kolesa ak to bude táka jednoduchá výmena
Ak to budes chciet riesit prehodenim kolies (+kazety), priprav sa, ze aj tie kolesa budu nieco stat (nove aj 200e).
Pri vybere bicykla urcite preferuj dvojprevodnik pred jednoprevodnikom, ktory byva tiez osadzany na gravel.
JoKo Pri cestakoch je riziko, ze v zadnej stavbe a v prednej vidlici nebude dostatocny priestor pre sirsie plaste s gripom. Plati to aj pri modeloch s kotucovymi brzdami. Takto bude musiet dokladne preverit ten ktory bicykel, a ak vyrobca nebude vediet poskytnut info, ake plaste sa tam zmestia, potom jedine nabehnut do obchodu so sublerou . (To vlastne bude musiet tak ci tak, aby sa uistil, ze synakovi bude sediet geometria).
Este mozno napis co jazdi syn teraz.
Ak uz jazdil na cestaku a je v pohode s vacsim dropom, tak pozeraj skor cyklokrosove bajky alebo gravel s kratkou hlavovkou. Ak chces pohodlnejsiu geometriu, tak bezny gravel by mal byt OK ale na pretekoch to bude aj s cestnymi kolesami trocha nevyhoda. V oboch pripadoch bude ale dobre, ako pise init, volit dvojprevodnik. Daj si tiez pozor aby bike nemal prilis siroke riaditka alebo priliz velky tzv. flare- rozsirenie spodneho uchopu.
On jazdí MTB momentálne ale ak chceme nabrať poriadne kondičku tak vlastne cesťaku sa nevyhneme tak či tak tam sa dajú pekne nakrútiť Km na mtb to proste nenakrútiš toľko ale ďakujem za rady aspoň mam o čom premýšlať a zisťovať u dodavaťeloch.
Hmm, ked ma MTB, osobne by som ako druhy bike kupil cisty cestak a neriesil prehadzovanie kolies. S MTB sa da vydrzat ten kusok, ktory musite prejst do terenu
Ešte pozor na to že zatiaľ bolo použitie kotúčových bŕzd na pretekoch Slovenského pohára na ceste zakázané. Čo bude v budúcnosti sa nevie, ale keď bude trénovať v klube isto bude chcieť vyskúšať aj cestné preteky
ahoj mam kellys soot 50 2019, je tam cestna 105ka, dal som 28ky plaste a jazdim iba cestu, na trenovanie v pohode no celkovo tazky bike s tazkymi kolesami je citit ked ides s niekym kto ma lahku ziletku. ale na trenovanie ide o trening nie o rychlost =)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pri vybere bicykla urcite preferuj dvojprevodnik pred jednoprevodnikom, ktory byva tiez osadzany na gravel.
Ak uz jazdil na cestaku a je v pohode s vacsim dropom, tak pozeraj skor cyklokrosove bajky alebo gravel s kratkou hlavovkou. Ak chces pohodlnejsiu geometriu, tak bezny gravel by mal byt OK ale na pretekoch to bude aj s cestnymi kolesami trocha nevyhoda. V oboch pripadoch bude ale dobre, ako pise init, volit dvojprevodnik. Daj si tiez pozor aby bike nemal prilis siroke riaditka alebo priliz velky tzv. flare- rozsirenie spodneho uchopu.