ako jeden z hlavných páchateľov zakladám túto tému, aby sme tu na jednom mieste diskutovali záležiťosti súvisiace s výjazdami, teamami a rebríčkami, ktoré od dnes nájdete vo vynovenej sekcii bikeri.
Mám otázočku, pri nahrávaní gpx súboru ako výjazd (stiahnem si ju zo suunto stránky ako gpx) mi nahodí iné údaje prejdených km a prevýšenia, vždy je to viac ako to mám na suunto. To isté mi robí aj na strave. Kde môže byť chyba? Dík.
Mám otázočku, pri nahrávaní gpx súboru ako výjazd (stiahnem si ju zo suunto stránky ako gpx) mi nahodí iné údaje prejdených km a prevýšenia, vždy je to viac ako to mám na suunto. To isté mi robí aj na strave. Kde môže byť chyba? Dík.
Nie je to ani tak chyba, ako práve podobná vec, t.j. že každá služba má vlastný model terénu, resp. algoritmus, ako počíta prevýšenie aj bez modelu (väčšinou sa použije nejaké vyhladenie tracklogu a sú na to rôzne prístupy, na ktorých sa zväčša ešte nastavujú konkrétne hodnoty parametrov).
,,Nastavenie zobrazených rebríčkov
Nastav si taký typ rebríčkov, aký si praješ, aby sa ti štandardne zobrazoval na tejto stránke.
Zvoliť si môžeš úroveň fyzickej aktivity. Tá sa týka sa rebríčkov jednotlivcov: či chceš vidieť svoju pozíciu medzi bikermi len v tvojej kategórií (ak ju máš vyplnenú v nastaveniach profilu), alebo medzi úplne všetkými. Ďalej je na výber typ bicyklov: funguje obdobným spôsobom (skóre sa určuje podľa toho, na akom bicykli bol výjazd prejdený), no pri výbere horských, alebo cestných bicyklov sa do rebríčku nezapočítavajú tréningy na rotopéde ani doplnkové aktivity. Nastaviť si môžeš ešte vylúčenie doplnkových aktivít (to samozrejme dáva zmysel len ak nemáš nastavený jeden typ bicykla - viď vyššie.),,
Chýba mi moznost odfiltrovat ludi ktory svoje aktivity skryvaju, pripadne vybrat si moznost len s vlozenim korektneho GPX
Jeden návrh na komplikovanejšie zadávanie výjazdu. Možnosť zadať zvlášť hmotnosť bicykla a zvlášť hmotnosť 'nákladu', prípadne aj batoha. Či blbosť?
Napr. Jazdím do práce bicyklom. Keď zoberem kamión (trek) tak mám všetko na nosiči. Teda váha bicykla je vysoko nad 20kg. A keď zoberem cesťák, dám si na hrb batoh kam dám všetky veci. Hmotnosť bicykla je teda 12kg...
Každý deň sa Vám budú automaticky kontrolovať nové výjazdy na Strave a importujú sa k nám.
Aby import fungoval je potreba autorizovať aplikáciu na Strave.
Autorizáciu môžete urobiť v nastaveniach výjazdov https://www.mtbiker.sk/settings?i=prefs&mode=rides (posledný bod : Povoliť synchronizáciu výjazdov zo Stravy)
Synchronizácia nových výjazdov sa teda spúšťa automaticky každý deň. Ak chcete importovať svoje staršie výjazdy, tak je to možné týmto nástrojom https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/pridaj/importStrava
Vyberiete si od - do kedy chcete importovať staršie výjazdy.
import berie iba výjazdy ktoré máte nastavené na "verejné"
ak by bol nejaký problém, alebo máte nápad na vylepšenie kľudne napíšte sem a možete ma "tagnúť".
lapalomavolodaj Strava má obmedzenie na počet dopytov (max 600 každých 15 minut) tak je možné, že keď ste skúšali tak bol ten limit prekročený (podla grafu vyuzitia v Strave to tak vyzera). Skúste keď tak neskôr. Porozmýšľam pridať tam hlášku ak bude tento limit prekročený.
Neviem na základe čoho, ale niektoré výjazdy neprenieslo. A keď to dám zopakovať v tom dátumovom období, tak tiež nič. Nie sú privátne ani nič inak nastavené. Najprv to vyzeralo, že sú to len výjazdy na cesťaku, ale chýbajú aj niektoré na MTB.
Ale automatická synchronizácia nových vyzerá, že funguje bez problémov. Dnes som pojazdil, synchronizoval na GC, odtiaľ to šlo na Stravu a odtiaľ sem
Najprv som skúšal od posledného záznamu čo som tu mal pridané ručne (myslím, že 17.4.2017). Natiahlo mi len 12 výjazdov. Potom som to dával postupne odvtedy po 2-3 mesiace. Doťahalo ďalšie, ale niektoré chýbajú takým štýlom, že povedzme 10 pridalo, potom 1-2 chýbajú a zase ďalšie pridalo. Skúsim ešte zmeniť interval, nastaviť ho v okolí tých chýbajúcich a uvidím či ich pridá.
Tak na toto som (možno nielen ja) dlho čakal, prekonali ste očakávania lebo som predpokladal integráciu cez tapiirik
Drobné pripomienky čo som zatiaľ zistil:
- importoval som výjazdy zo Stravy od 1.10 do 11.10. Celkom 5 výjazdov, naimportované 4. Dnešný (11.10) výjazd necuclo, az ked som zadal dátum do 12.10. Skúste pozriet ako je uzavretý dátumovy interval pre import < / <= )
- nenaimportovaná priemerná / max tepová frekvencia
- nenaimportovaný energetický výdaj
- sumár povrchové (asfalt, traily atď som nemal 100%, ale 97 (zistené pri editácii), ale to ma netrápi.
Takže po zadaní menších intervalov som to tam dostal všetko. Ešte mi napadlo jedno vylepšenie, čo by bolo celkom fajn. Ak je to možné a mám vyplnený team, tak ho po importe rovno priradiť jednotlivým výjazdom. Lebo dopĺňať to ručne pre 100+ záznamov je celkom otrava
A veľká vďaka za toto prepojenie so Stravou. Funguje to parádne a je fajn mať všetky tie výjazdy bez ďalšej práce navyše aj tu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
skvelý team
Určite dalo. Dá to ešte kus práce, ale je to v pláne.
Nie je to ani tak chyba, ako práve podobná vec, t.j. že každá služba má vlastný model terénu, resp. algoritmus, ako počíta prevýšenie aj bez modelu (väčšinou sa použije nejaké vyhladenie tracklogu a sú na to rôzne prístupy, na ktorých sa zväčša ešte nastavujú konkrétne hodnoty parametrov).
Nastav si taký typ rebríčkov, aký si praješ, aby sa ti štandardne zobrazoval na tejto stránke.
Zvoliť si môžeš úroveň fyzickej aktivity. Tá sa týka sa rebríčkov jednotlivcov: či chceš vidieť svoju pozíciu medzi bikermi len v tvojej kategórií (ak ju máš vyplnenú v nastaveniach profilu), alebo medzi úplne všetkými. Ďalej je na výber typ bicyklov: funguje obdobným spôsobom (skóre sa určuje podľa toho, na akom bicykli bol výjazd prejdený), no pri výbere horských, alebo cestných bicyklov sa do rebríčku nezapočítavajú tréningy na rotopéde ani doplnkové aktivity. Nastaviť si môžeš ešte vylúčenie doplnkových aktivít (to samozrejme dáva zmysel len ak nemáš nastavený jeden typ bicykla - viď vyššie.),,
Chýba mi moznost odfiltrovat ludi ktory svoje aktivity skryvaju, pripadne vybrat si moznost len s vlozenim korektneho GPX
Napr. Jazdím do práce bicyklom. Keď zoberem kamión (trek) tak mám všetko na nosiči. Teda váha bicykla je vysoko nad 20kg. A keď zoberem cesťák, dám si na hrb batoh kam dám všetky veci. Hmotnosť bicykla je teda 12kg...
spustili sme novú funkciu automatického importu výjazdov zo Stravy k nám do výjazdov (https://www.mtbiker.sk/vyjazdy).
Každý deň sa Vám budú automaticky kontrolovať nové výjazdy na Strave a importujú sa k nám.
Aby import fungoval je potreba autorizovať aplikáciu na Strave.
Autorizáciu môžete urobiť v nastaveniach výjazdov https://www.mtbiker.sk/settings?i=prefs&mode=rides (posledný bod : Povoliť synchronizáciu výjazdov zo Stravy)
Synchronizácia nových výjazdov sa teda spúšťa automaticky každý deň. Ak chcete importovať svoje staršie výjazdy, tak je to možné týmto nástrojom https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/pridaj/importStrava
Vyberiete si od - do kedy chcete importovať staršie výjazdy.
import berie iba výjazdy ktoré máte nastavené na "verejné"
ak by bol nejaký problém, alebo máte nápad na vylepšenie kľudne napíšte sem a možete ma "tagnúť".
Ďakujem
Ale automatická synchronizácia nových vyzerá, že funguje bez problémov. Dnes som pojazdil, synchronizoval na GC, odtiaľ to šlo na Stravu a odtiaľ sem
Drobné pripomienky čo som zatiaľ zistil:
- importoval som výjazdy zo Stravy od 1.10 do 11.10. Celkom 5 výjazdov, naimportované 4. Dnešný (11.10) výjazd necuclo, az ked som zadal dátum do 12.10. Skúste pozriet ako je uzavretý dátumovy interval pre import < / <= )
- nenaimportovaná priemerná / max tepová frekvencia
- nenaimportovaný energetický výdaj
- sumár povrchové (asfalt, traily atď som nemal 100%, ale 97 (zistené pri editácii), ale to ma netrápi.
Napriek drobnostiam velka paráda!!!
A veľká vďaka za toto prepojenie so Stravou. Funguje to parádne a je fajn mať všetky tie výjazdy bez ďalšej práce navyše aj tu.