Lepsia vidla, 11 speed vs 10. Lepsie pneu, ... A este zopar drobnosti. Pytal si sa na nazor a ano tych 200€ zato podla mna stoji.
23.10.2018 - 21:29:50
00
Dobre, dikes, zvážim to. Každopádne skúsim, do dušičiek , max. dva týždne chcem mať doma.
23.10.2018 - 21:34:35
00
anderson,

prečo chceš do toho bicykla za každú cenu trepať veľké peniaze, a ešte do bicykla so stredovým motorom, ktorý nájde využitie skutočne až v teréne, prípadne vo veľmi strmých výjazdoch. Na ceste a poľných cestách je to zbytočnosť, okrem toho to zvyšuje náklady na spotrebný materiál (zvýšené opotrebenie reťaze, pastorkov i prevodníka) . Na Tvoj účel poslúži výborne aj toto:
https://www.alza.sk/sport/sense-mood-2-cierny-13-ah
Áno, nevyzerá to tak pekne, ale účel to splní a ešte Ti ostanú peniaze na dve náhradné batérie, prípadne na bicykel pre manželku.
Chlapi, ospravedlňujem sa, že tu kazím Vaše emócie a estetické cítenie, ale ekonóm vo mne sa nezaprie. Value for money...
26.10.2018 - 13:11:13
03
Výdrž a poruchovosť Sense pohonov nie je práve "Value for money"... V rámci záruky to nie je problém, len časové prestoje počas reklamácií... A to ani nehovorím, že anderson píše, že žije v AT, tak si neviem predstaviť, ako bude riešiť reklamácie biku z Alzy...
26.10.2018 - 13:31:11
00
to jurajS
Ďakujem za každú dobre mienenú radu. Stanovil som nejaký cenový strop, to som bol v tom že ešte nízky. Naozaj nemal som šajnu o ebike . Žijem v tom že cenovky ako tak dobrého bike začínajú trojkou. Ok, každý ušetrený groš je dobrý, na chodníku ich nezbieram. Nepotrebujem profi bike za radovo 7-10t, no nerád kupujem lacné veci, už vôbec nie noname čínu. Bez urážky, viem že to myslíš dobre a pozeráš na to okom ekonóma. Potrebujem bike čo mi vydrží nejaký ten rok bez väčších nákladov na servis, reťaze, pastorky a prevodníky sú predsalen spotebka.
Takto, kupuješ si auto čo ťa odvezie denne z bodu A do bodu B. Myslím tým 10-20000 km/rok. Tiež nekúpim Daciu Logan ( nechcem sa týmto dotknúť majiteľov ) , pozrieš Megan, Golfa, Oktavku, Vitaru., tí majetnejší nejakú tú prémiovku.... Potrebuješ to? Na to denné dochádzanie do práce by ten Logan splnil účel. Nejdem tu teraz písať o vzhľade.
Nosím hodinky. Vieš , na to aby som vedel koľko je hodín mi stačia pozlátené baterkáče z čínskeho obchodu. Nemám také. Nemám dokonca iba jedny, či dvoje . Cena dobrých hodiniek začína tam kde cena dobrého ebike. Je to taká moja srdcovka. Tak ako veľa cyklistických nadšencov nemá iba jeden bike.
Nemáš sa za čo ospravedlňovať, že tu kazíš naše emócie a estetické cítenie. Naozaj si vážim každú radu, aj tá tvoja je jednou z možností. Nedá sa pri každom nákupe čohokoľvek premýšľať ako ekonóm, to by sme si vlastne nerobili radosť iba ak stavom na účte. Ja si v týchto prípadoch hovorím - " veď sú to iba papieriky " - to iba na odľahčenie :-)
Dnes tu svätíme, všetko zatvorené, no zajtra vybehnem do predajne na prieskum.
26.10.2018 - 18:26:53
03
Zijeme len raz.... A tak si treba plnit sny ak nato bubaky su.... ;-)
26.10.2018 - 19:31:40
02
anderson,
presne rozumiem Tvojmu zmýšľaniu (ono aj ta otrepaná reklamná fráza hovorí, keď ju máš rád, niet čo riešiť). Ak nejde primárne len o účel, ale má sa to aj páčiť (a máš nato), tak si samozrejme kúp čokoľvek z toho, čo si uvádzal.
Môj pôvodný príspevok by som chcel ale zasadiť do širších súvislostí. Paradoxne elektromobilitu rozbieha Tesla autom, ktoré je pre životné prostredie značne devastačné (jeho hmotnosť, hmotnosť akumulátorov a z toho vyplývajúca potreba ťažby ohromného množstva rôznych jeho súčastí a s tým súvisiace ničenie životného prostredia). Ale páči sa, poskytuje úžasné emócie, zákazníci po ňom túžia a ostatné automobilky to napodobňujú. Je to super, ale z dlhodobého hľadiska neudržateľné. Najmä vo svetle dramaticky rastúceho množstva ľudí na planéte. Nechcem ísť ďalej do detailov, filozofická otázka znie, koľko si toho na Zemi môžeme dovoliť len na uspokojenie svojich emočných potrieb?
Toto nie je žiadna výčitka nikomu, ja sa len sám začínam zamýšľať nad tým, či neviem uspokojiť svoje emočné potreby aj bez zanechania príliš veľkej stopy na životnom prostredí.
Môj vlastný elektrobicykel vznikol montážou predného kolesa so zabudovaným elektromotorom na môjho staršieho fulla. V pohode zvláda aj stredne ťažký terén, ale hlavne viem v priebehu 15 minút elektrifikovať týmto kolesom synov bicykel alebo kolobežku, ktorou chodím do práce. Šetrí to reťaz, pastorky i prevodník. Ale fakt je ten, že to nevyzerá až tak cool :-) :-( A ešte som sa dostal s hmotnosťou pri tom fulle do 20 kg.
Všetkých pozdravujem a prajem veľa pekných zážitkov na elektromašinkách
27.10.2018 - 07:13:30
00
jurajS
Tým sa všetko razom mení . Z ekonomického prospechu sa razom dostávame k ekologickému. Nie som doma v oblasti elektomotorov ako takých. No laicky nevidím zásadný rozdieľ medzi bikom čo mám v nejakom užšom výbere a bikom tebou spomínanom z hladiska ekológie. ( Z tej Alzy )
Vieš, žijem v krajine kde je ekológia a životné prostredie postevené na rebríčku omnoho vyššie ako v krajine môjho rodiska. Naučil som sa myslieť a žiť viac ekologicky. Nemyslím tým iba separovanie odpadu. Je jednoduché ráno sadnúť do auta a prebehnúť za 10 minút do práce . Sám. Chodím bicyklom, pokiaľ mi to počasie dovolí. Mám už cez 50 a doteraz sme mali v rodine iba jedno dieslové auto. ( už je tomu dávno ) Dokonca toho času nevlastníme ani primárne benzínové auto. Dá sa z toho jednoducho pochopiť že ide o hybridný pohon. ( benzín, elektrika, ktorý táto automobilka robí už desiatky rokov pred Teslou ) Nie , nekúpil som toto pre vlastný ekonomický prospech. Mám na mysli nielen spotrebu, ale aj zákonnú poistku, ktorej výška ( v porovnaní so Slovenskom radovo 10-15 x vyššia ) je tu priamo úmerná zaobstarávacou ceno vozidla, výbavou ale hlavne množstvom emisií. Hybrid máme hlavne kôli ekológii. Pohľad na hybridný systém z hľadiska ekológie je určite u mnohých rozličný. Presne tak ako ty píšeš o Tesle a následných dopadoch na životné prostredie. Dieslové motory , všeobecne štandardné spaľovacie sú taktiež z dlhodobého hľadiska neudržateľné pre životné prostredie. Na tvoju otázku koľko si toho môžeme dovoliť na zemi len na uspokojenie svojich emočných potrieb niet jednoznačnej odpovede. Žijeme v Európe. Ja sa tomu teším. Máme prebytky. Všetkého. Potrebného aj nepotrebného. To nieje dobré. Je ale na nešťastie opačná strana zemegule, kde je situácia presne opačná a chýbajú základné potreby . Myslím napr. Afriku. To tiež nieje dobré. Chápem o čo ide v tvojom príspevku a v značnej miere s tebou súhlasím. Nech je ten trend akýkoľvek, nemôžme sa predsa všetci vrátiť do jaskýň a sporo odetý kožou okolo pása loviť oštepom zver . :-) To už som samozrejme nadsadil, ale isto chápeš čo som tým chcel napísať.
Niekedy si taktiež kladiem otázku či si človek právom prisvojil pomenovanie homo sapiens. V tom sa pravdepodobne zhodneme. Tu sme však na inom fóre , tieto úvahy o všetkom a o ničom sem asi ani nepatria.
Ospravedlňujem sa týmto všetkým nadšencom bike, sám nerád čítam dlhé príspevky.
27.10.2018 - 08:02:58
00
Koupil jsem ebike minulý týden a .... nechápu proč jsem tak dlouho čekal ;-)
27.10.2018 - 13:40:57
01
Aby iron.hide nebolo smutno.
27.10.2018 - 16:31:32
00
Anderson: už je vybráno? Nebo aspoň favoriti?
28.10.2018 - 12:20:55
00
Palo7 vybraté mám, na 99%
http://www.4sports.at/de/fahrrad-services/schaufenster/fahrrad/reaction_hybrid_race_500_grey_lime
ak by náhodou nebol v tejto farebnej kombinácii vezmem tento
http://www.4sports.at/de/fahrrad-services/schaufenster/fahrrad/reaction_hybrid_race_500_red
čo je vlasten presne ten samý.
Včera som sa premotal, na ofiko stránke predajne otváracie hodiny sobota od 9 do 12:00 , dojdem o 9:15 ani živej duše vonku nervózne prešľapoval postarší manželský pár, pršalo. Na dverách žiadny oznam. Čakám ešte 20-25 minút, nič. Volám. Telefón zvoní v predajni. Bohyňu, vzdávam to idem domov. O hodinu volám znovu, nič.
Dnes som im šikol email, či je vôbec tento typ na predajni. Dúfam že áno, v týždni by tam mali byť do 18:00 to by som mal v poho stihnúť. Ak aj nie , máme zase prdľžený víkend, takže v piatok.
Poobede sme vybehli s rodinou do jedného väčšieho nákupného centra, v Intersporte som narazil na tento model -
https://www.intersport.at/radfahren/fahrraeder/ebikes/cube-reaction-hybrid-slt-ebike-grau-p1688058
Nie že by som nebral, ale to je už fakt veľa nad rozpočet. Iné som chcel. Stáli vedľa seba dva totožné kusy jeden 19 a druhý 21. Keď ma zabiješ ja som nepostrehol , teda voľným okom rozdieľ vo veľkosti. Nech som pozeral z ktorejkoľvek strany. Už tá 19 sa mi zdala riadne hovädo. Nechcel som to radšej ani skúšať sadnúť na jeden a druhý, vyhol som sa tým aktívnemu predavačovi, čo by sa mi to snažil za každú cenu nanútiť. Inak tá predajňa čo máme v meste , je naozaj , teda aspoň voľným okom cez výklad , veľmi dobre zásobená, ak si už tam nevyberiem, vraciam cestovný pas a idem lekárovi. Popravde , starý somár ale teším sa už ako malé decko na vianoce. Isto dám vedieť, ak sa to tu dá, pridám nejaké foto
28.10.2018 - 12:42:21
00
https://www.youtube.com/watch?v=B0VCOKo1n-Q&t=70s
Toto je presne ono.
28.10.2018 - 12:53:04
00
Sorry , ten na Youtube je
http://www.4sports.at/de/fahrrad-services/schaufenster/fahrrad/reaction_hybrid_pro_500_black_edition
neskoro som si všimol
28.10.2018 - 13:49:20
00
Asi ti jde dost o vzhled a chceš co nejvíce schovanou baterku? Motor je na tom kole ok, ale vidlice a hlavně brzdy špatné :-(
28.10.2018 - 14:17:12
00
keyboard_arrow_up